Timp liberOrașul Sibiu se află pe lista celor mai sigure destinații turistice în...

Orașul Sibiu se află pe lista celor mai sigure destinații turistice în perioada pandemiei

Sibiul și împrejurimile sale reprezintă una din cele mai vizitate zone din România. Acum, în perioada de prevenire, numărul de turiști nu mai este atât de mare ca anul trecut, însă este în creștere. Sibiul este o destinație apreciată în țară și în străinătate, pentru muzeele și atracțiile deosebite, care sunt deschise și pot fi vizitate de turiști.

Navigare rapidă în articol:

  1. Muzeele din Sibiu sunt deschise
  2. Atracțiile turistice din Sibiu
  3. Lucruri pe care le pot experimenta turiștii în județul Sibiu

1. Muzeele din Sibiu sunt deschise

Una din cele mai apreciate atracții este Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, care se întinde pe 100 de ha. Muzeul Astra a pregătit în această perioadă lucruri deosebite de vizitat pentru turiști și pentru localnici.

Alte atracții culturale din Sibiu:

  • Muzeul de Istorie Naturală înființat de Societatea Ardeleană de Științele Naturii, în anul 1849
  • Muzeul de Istorie a Farmaciei, din centrul istoric al Sibiului
  • Muzeul Brukenthal care se remarcă prin galeriile de artă și biblioteca de cărți vechi
  • Complexul Muzeal Național ASTRA de etnografie
  • Muzeul cinegetic „August von Spiess”
  • Muzeul de istorie sau „Casa Altemberger”.

În perioada pandemiei, multe muzee au oferit posibilitatea unui tur virtual prin galeriile lor.

2. Atracțiile turistice din Sibiu

Cea mai mare atracție turistică din Sibiu este Piața Mare a orașului. Acest spațiu este frecventat și în acest an de numeroși localnici și românii veniți din diferite colțuri ale țării, spre bucuria autorităților turistice din Sibiu.

Centru istoric al Sibiului este o atracție foarte apreciată de turiști. Aici, piatra cubică și arhitectura clădirilor te duce cu gândul la plimbările din Austria. Cel mai mult impresionează culorile caselor sibienilor, străduțele pietruite și pasajele înguste. Poți vedea case vechi cu acoperișuri fel de fel, colorate, unele mai joase, altele mai înalte, biserici antice, ziduri și turnuri uitate parcă de timp.

Pasajul scărilor

Acest traseu trebuie realizat neapărat de turiștii care vin în Sibiu, pentru că are un efect magic. Pasajul scărilor a fost realizat în sec XIV, din piatră și cărămidă, făcea parte din incinta fortificată a Sibiului. Despre pasaj se spune că realiza legătura între Orașul de Sus și Orașul de Jos. În vremuri de demult, dacă erai dușman și urcai scările, ți se aruncau în cap, de sus, pietre, bolovani și tot felul de lucruri.

Podul Minciunilor din Sibiu

Acesta este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Sibiu. Există numeroase legende despre Podul Minciunilor, denumit și Lügenbrücke, care înseamnă Podul culcat.

Lügenbrücke înseamnă în limba germană și „Podul mincinoșilor”. Istoricii spun că a fost construit în anul 1860, în scopul trecerii negustorilor din Piața Mică spre Piața Albert Huet.

O legendă, mai populară în vremurile de astăzi, spune că acest pod era parcurs de tinerii îndrăgostiți care își jurau iubire veșnică. Fetele tinere jurau că sunt fecioare, dar după nuntă, minciuna lor era descoperită de soț. Legenda spune că pentru această minciună, de neiertat în acele vremurile de demult, ele erau aruncate de pe pod în apă.

Casa Calfelor călătoare

Acest loc este unic în România și în Sibiu. Există patru asemenea case a calfelor în lume, mai exact în Germania. Calfele sunt cunoscute drept ucenici care poartă haine tradiționale, de obicei negre și care pleacă de acasă, în călătorii îndelungate, de 3-4 ani, pentru a deprinde arta unor meșteșuguri tradiționale, foarte apreciate.

O altă atracție pentru turiști este Piața Mică și Catedrala Evanghelică.

Amintim și Piața Albert Huet – a doua cea mai mică piață din Sibiu. Aceasta este considerată „inima vechii cetăți a Sibiului”. Cea mai veche Piață Mică a acestui oraș este Dragoner, denumită astfel după Straja Dragonilor, ce exista la sfârșitul sec al XVII-lea.

Parcul Sub Arini – Erlenpark

Acest loc este preferat de localnici și turiști. Mulți tineri vin aici cu prietenii și fac sport în parc, la aer curat. Parcul Sub Arini este foarte frumos amenajat, este un loc de agrement, preferat și de familiile cu copii, dar și de persoanele în vârstă.

Ocna Sibiului sau „Litoralul Ardealului”

Lumea vine la Ocna Sibiului pentru a se bucura de vremea bună din această perioadă și a se răcori în apă.

Și potecile de munte sunt căutate de turiști și localnici în împrejurimile Sibiului, pentru a lua aer curat și a petrece mai mult timp în natură.

3. Lucruri pe care le pot experimenta turiștii în județul Sibiu

Comparativ cu anul trecut, în Sibiu numărul de turiști este mai mic, din cauza regulilor impuse și a imposibilității lor de a călători fără restricții. Totuși, se estimează că numărul de turiști va crește în următoarea perioadă, dar orașul nu va fi ocupat la capacitatea sa maximă ca în alți ani.

Probabil în 2020 va fi mai mic numărul de turiști străini, din cauza unor evenimente culturale care au fost amânate pentru anul 2021 și care aduceau în județul Sibiu mulți dintre iubitorii de festivaluri și alte experiențe de acest fel.

În prezent, turiștii pot să aleagă dintr-o oferă foarte diversificată de lucruri, care le pot face vacanța deosebit de distractivă și interesantă.

Lucruri pe care le pot experimenta turiștii în orașul și județul Sibiu:

  • Descoperirea patrimoniului construit
  • Experimentarea bunătăților din această regiune, de către turiștii gurmanzi și pasionații de gastronomie
  • Experiențe culturale unice în țară
  • Plimbările și drumețiile în natură, plimbările cu bicicleta sau călare prin Sibiu sau împrejurimile acestui oraș; Sibiul dispune de peste 500 km de piste de drumeție și peste 500 km de piste cicliste marcate corespunzător.

Evenimente culturale amânate pentru anul 2021

Autoritățile au stabilit amânarea pentru anul viitor a unor evenimente culturale care atrăgeau turiștii în număr mare la Sibiu:

  • Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu își desfășoară activitatea online în acest an. Fiind considerat și cel mai mare festival de teatru din sud-estul Europei, este clar că aducea aici mii de turiști; asta nu se va mai întâmpla în acest an, din cauza restricțiilor impuse din cauza pandemiei
  • Festivalul ARTmania s-a amânat pentru anul viitor; în acest an trebuia să fie sărbătorită ediția a 15-a, în perioada 24-25 iulie; această ediție aniversară va avea loc în Piața Mare a cetății medievale a Sibiului, în vara anului 2021.

Majoritatea turiștilor vin în Sibiu pentru descoperirea acestui oraș și a împrejurimilor sale, care sunt cunoscute și apreciate foarte mult și peste hotare.

Vezi aici un video cu orașul Sibiu: 

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.