Timp liberTop 5 filme pentru adolescenți, din anul 2020 – Ecranizări după cărți...

Top 5 filme pentru adolescenți, din anul 2020 – Ecranizări după cărți celebre

Aceste filme sunt foarte frumoase, reprezintă povești de viață, din care adolescenții pot învăța ceva. Sunt ecranizări după bestseller-uri. Unul dintre filme arată clar că oamenii de astăzi renunță la a fi ei înșiși, pentru a fi acceptați de toată lumea și asta îi face nefericiți.

Navigare rapidă în articol:

  1. Stargirl (2020)
  2. To all the boys 2: P.S. I still love you (2020)
  3. Mulan (2020)
  4. All the Bright Places (2020)
  5. Artemis Fowl (2020)

1. Stargirl (2020)

În data de 13 martie 2020 a fost lansat filmul Disney „Stargirl„, o ecranizare foarte frumoasă după cartea lui Jerry Spinelli, care are același nume. Acesta este unul dintre acele filme care plac și copiilor dar și adulților, care îți schimbă viața.

Povestea din film

Stargirl este o fată care se înscrie la o școală dintr-un sat anonim și aduce cu ea un suflu nou, de curaj și dragoste de viață, transmițând celorlalți copii o energie debordantă și un entuziasm care pare magic. Prin felul ei de a fi, de a gândi, de a se îmbrăca și de a se comporta, Stargirl impresionează la început pe ceilalți adolescenți, dar apoi nu mai este acceptată de ei, din cauza faptului că era altfel.

Stargirl iubea viața, natura, dădea importanță lucrurilor mici, gesturilor de iubire și respecta oamenii. Era diferită de ceilalți adolescenți. Filmul este despre prietenie și diversitate, arată clar că fiecare om este unic în felul lui.

Stargirl este o fată unică, puternică, care nu se comportă ca ceilalți, este diferită și exprimă mereu ceea ce este ea cu adevărat. După un timp, este marginalizată de adolescenți și chiar constată cu tristețe, că Leo Borlock, băiatul de care s-a îndrăgostit vrea să o schimbe, să devină „o fată normală”. Asta de fapt însemna să nu mai fie ea însăși, să nu mai fie fericită.

Leo se îndrăgostise de ea tocmai pentru că era diferită de ceilalți oameni, neobișnuită și frumoasă, purta ținute foarte colorate, cânta la ukulele, dansa fără muzică, râdea chiar și atunci când nimeni nu glumea și avea drept animal de companie un șoarece îmblânzit.

Ideea filmului este ca adolescenții să devină „Stargirl” – oameni care să fie ei însăși, plini de energie, bunătate, prietenie și respect pentru cei din jur. Mai bine să fii unic, o singură floare imperfectă care se bucură de soare, decât o floare perfectă care este la fel ca alte mii din jurul ei.

Filmul se încheie cu plecarea fetei pe neașteptate. Toți cei care au cunoscut-o îi simt încă prezența și nu o pot uita.

Aici puteți vedea filmul online.

În rolul lui „Stargirl”, care se numea de fapt Susan Caraway, se află cântăreața americană Grace Vanderwaal, care s-a remarcat prin vocea sa și talentul de a cânta la ukulele.

Stargirl – fata din film – nu se teme să arate cum este ea cu adevărat.

Vezi aici un trailer la film:

2. To all the boys 2: P.S. I still love you (2020)

Filmul „Tuturor băieților 2: P.S. Te mai iubesc și acum” este o excelentă adaptare cinematografică a romanului cu același nume, din anul 2015, scris de Jenny Han.

Filmul prezintă povestea de dragoste dintre doi adolescenți – Lara Jean și Peter. Fata descoperă toate implicațiile iubirii din perioada adolescenței, când iubirea era sinceră și inocentă, iar tinerii se concentrau pe construirea relației sentimentale.

Fata are de fapt doi admiratori, doi băieți total opuși, dar fiecare caristmatic și cu un farmec aparte. Povestea din film conturează modul prin care adolescenta caută calea de a ajunge la inima celui iubit. Triunghiul amoros clasic dintre Peter, Lara Jean și John Ambrose apare în acest film – care poate fi vizionat online pe Netflix.

Aici poți vedea un trailer la film:

3. Mulan (2020)

Acest film Disney este fascinant, orice adolescent va fi încântat să-l vizioneze. Filmul este un succes Disney. Are momente dramatice legate de evenimente reale, desprinse din istoria Chinei – Războiul împotriva hunilor.

Povestea este inspirată dintr-o legendă antică din China, despre o fată Mulan, care era singura fiică a unei familii dintr-un sat mic. Evenimentele au loc în timpuri de demult, când conducătorul hunilor, Shan-Yu, are în plan să ocupe țara. Împăratul Chinei decide ca fiecare familie să trimită un bărbat la război, pentru a strânge astfel o armată care să lupte împotriva cotropitorilor străini.

Mulan vede că tatăl său este bătrân și bolnav și decide să se deghizează în bărbat, acest lucru nefiind descoperit de rudele ei. Fata este curajoasă și dovedește că și ea se poate duce la război și poate salva China. Filmul poate fi vizionat online pe Internet.

Aici poți vedea un trailer la film:

4. All the Bright Places (2020)

Acesta este un film romantic realizat după cartea „Toate acele locuri minunate„, scrisă de Jennifer Niven. Filmul are o poveste interesantă, care vă va atrage în mrejele ei. Povestea este despre doi adolescenți – Violet Markey și Theodore Finch – care deși sunt foarte diferiți, totuși ajung să se îndrăgostească.

Fata, traumatizată fiind de moartea surorii sale, se afla la marginea unui pod, de unde intenționa să sară, dar este oprită de Finch. Cei doi se întâlnesc și astfel fata începe să privească lumea din jurul ei într-un mod mai pozitiv. Suferința fetei dispare treptat datorită momentelor de bucurie.

Filmul este educativ, prezintă diferite aspecte ale durerii și tristeții, posibilitatea de vindecare și capacitatea oamenilor de a trăi din plin și bucuriile vieții. Cele două personaje sunt interpretate de actorii Elle Fanning și Justice Smith. Povestea ecranizată poate fi vizionată online pe Netflix, dar și alte filme documentare.

Aici poți vedea un trailer la film:

5. Artemis Fowl (2020)

„Artemis Fowl” este un film de fantezie, produs de Disney, o ecranizare a primei cărți din seria de opt romane, a scriitorului Eoin Colfer.

Personajul principal al poveștii din film este Artemis Fowl – un băiat curajos cu personalitate puternică, în vârstă de numai 12 ani, care trăiește o aventură incredibilă într-o lume misterioasă, plină de magie, cu aventuri fantastice, care îi testează limitele. El este nevoit să întâlnească personaje supranaturale, unele distractive ce par desprinse din medii bizare și să depășească situații neașteptate.

Aici poți vedea un trailer la film:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.