Dragoste și relațiiCum să ai o relație de dragoste care să dureze? Trei greșeli...

Cum să ai o relație de dragoste care să dureze? Trei greșeli pe care le fac oamenii în relații

Mulți oameni sunt nefericiți pentru să se simt singuri. Ei spun deseori: „Nu pot atrage iubirea! Nu pot păstra iubirea! Am o problemă cu relațiile.” Este chiar trist să știi că mulți oameni trăiesc viața fără dragoste, fără o persoană alături care să-i iubească. Cum să ai o relație de dragoste de durată? – asta se întreabă mulți oameni. Conform terapeuților există trei probleme importante care duc la eșecul în relații. Află care sunt acestea în acest articol.

Navigare rapidă în articol:
1. Oamenii sunt atrași de același tip de persoană
2. Oamenii cred că dragostea le va rezolva viața
3. Oamenii nu se iubesc suficient și își sabotează singuri relația
4. Ce rol trebuie să joci pentru a atrage dragostea

1. Oamenii sunt atrași de același tip de persoană


Femeile continuă să atragă același tip de bărbat, de mai multe ori și chiar se miră de ce fac asta. Spun că nu au noroc în dragoste. De regulă acest tip de bărbat deși este alt om, are cam aceleași defecte care fac relația să nu fie armonioasă. Asta se întâmplă și în cazul bărbaților, însă mai mult la femei.
Oamenii sunt programați să le placă ceea ce este familiar și de asta atrag același tip de persoană. Femeile ar trebui să se gândească de ce sunt atrase de ce este familiar, probabil caută fără să-și dea seama un bărbat asemănător tatălui, care nu a fost un exemplu bun pentru ele.
Ideal ar fi să renunțe la trecut, la acel tip de bărbat care nu este ceea ce trebuie pentru a construi o relație de durată și să găsească un alt tip de bărbat. Ele trebuie să fie atente să nu recreeze același scenariu inițial în mintea lor, iar asta pot face dacă nu se mai gândesc la trecut.
Nu-ți pierde timpul să schimbi o persoană!
Asta fac multe femei, ele își consumă energia să facă totul pentru a determina un bărbat să le iubească, să le adore, să își schimbe atitudinea. Asta de regulă nu se întâmplă, pentru că omenii nu se schimbă atât de ușor. Cel mai bine este să schimbi totul încă de la început, respectiv să cauți un alt bărbat care este dispus să te iubească dispus să te iubească, să se implice într-o relație de durată. Când găsești un bărbat compatibil, care te iubește încă de la început, viața este mult mai ușoară.
Nu este nevoie să construiești o viață nouă pe ruinele trecutului, lasă trecutul în urmă și încearcă să uiți. Pentru ca să atragi iubirea, începe totul de la o foaie curată. Poți face asta cu lucruri simple: faci curățenie în apartament și apoi faci curățenie în viață. Ascunde lucrurile care îți aduc aminte de trecut (haine, cadouri) și astfel vei vedea că te vei simți altfel, complet diferit. Așa cum faci spațiu pentru lucruri noi, tot așa poți face spațiu și în inima ta, pentru o iubire nouă.
Când renunți la trecut, te poți concentra mai bine pe prezent și astfel vei porni într-o călătorie captivantă spre altă relație. Ideea este de a te pregăti pentru viitoarea relație, să fii cu sufletul deschis, fără răni din trecut. Când ești pregătit, ieși mai des în oraș, la evenimente pentru a socializa; este cam greu să găsești dragostea dacă stai mai mult acasă.

2. Oamenii cred că dragostea le va rezolva viața

O altă greșeală pe care o fac oamenii este să creadă că altcineva le poate face viața mai bună. Femeile de exemplu au impresia că se vor îndrăgosti și viața lor se va schimba total în bine. De regulă, asta nu se întâmplă aproape niciodată astfel. Este exagerat să spui că toate vor merge bine dacă te îndrăgostești. După cum probabil mulți au observat, mereu apar situații tensionate, stres, nervi din cauza unor probleme la muncă, sau din viața de zi cu zi. Este destul de pueril să crezi că dacă te îndrăgostești, viața devine imediat mai ușoară.
Femeile de obicei consideră că dacă se vor îndrăgosti, apoi toată viața lor se va rezolva. În realitate, lucrurile nu stau chiar așa. Din păcate, în momentul când începi o relație, partea frumoasă este că iubești, însă pe de altă parte apar și problemele (legate de familia sau prietenii lui, de numeroase lucruri la care nimeni nu se gândește inițial, însă ele există).
O relație te ajută să împarți viața cu cineva, dar nu te scapă de probleme. Din contra, o relația aduce pe capul tău alte probleme. Nicio relație nu-ți va rezolva viața, deci este cam mult spus că veți trăi fericiți până la adânci bătrâneți. Dragostea nu este ca în filmul cu Cenușăreasa.

3. Oamenii nu se iubesc suficient și își sabotează singuri relația

A treia greșeală pe care o fac oamenii este faptul că nu se iubesc destul și de aceea nu au suficientă stimă de sine, consideră că nu sunt demni de dragoste. Oamenii care nu se iubesc prea mult, nu au capacitatea de a iubi altă persoană, sau de a arăta asta. Ei nu fac decât să-și saboteze relația, nu au încredere, nu fac eforturi prin care să-și arate afecțiunea și astfel se ajunge destul de repede la sfârșitul relației.
Gândurile oamenilor sunt energie care se transmite și în final gândurile se concretizează în fapte. Dacă apar gânduri negative – „Nu sunt demn de iubire! Nu mă simt iubit! Nu este ceea ce mi-am dorit!” – nu este bine. Aceste gânduri te fac să acționezi într-un anume fel, prin care îți sabotezi relația și asta duce la distrugerea ei.

4. Ce rol trebuie să joci pentru a atrage dragostea

Conform terapeuților oamenii au capacitatea de a atrage dragostea și prin gânduri. Asta presupune să ai încredere în tine, să crezi că poți face relația să funcționeze; este important să-ți devină familiare aceste gânduri pozitive și astfel îți schimbi modul cum privești lucrurile și atragi situații pozitive. Ceea ce construiești devine familiar și astfel te obișnuiești cu alt stil de viață.
Dacă faci ca acest mod de gândire să-ți devină suficient de familiar, vei reuși să ai o relație fericită. Vei atrage bărbatul potrivit, pe care ți-l dorești și de asemenea vei face în așa fel încât să nu-ți sabotezi dragostea. Contează să te iubești, să ai încredere și să gândești pozitiv.
În ceea ce privește ruperea rutinei în pat, unii terapeuți recomandă cuplurilor să condimenteze puțin lucrurile. Pot face asta cu accesorii de la un sex shop sex shop, unde există ceva pentru toată lumea și cu siguranță ei vor putea găsi ceva care să le stârnească curiozitatea.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.