Dragoste și relații5 conflicte care vă pot distruge relația de cuplu – Atitudini nepotrivite...

5 conflicte care vă pot distruge relația de cuplu – Atitudini nepotrivite față de persoana iubită

Conflictele în relația de cuplu sunt uneori greu de evitat, mai ales dacă sunt intensificate de atitudini nepotrivite (lipsă de comunicare, critică, țipete și altele). Conflictele produc durere, supărare și sunt un factor de distrugere a armoniei între persoane. Ele afectează în timp sănătatea persoanelor implicate și pot deteriora iremediabil relația de cuplu.

Navigare rapidă în articol:

  1. Critica distruge armonia în relație
  2. Tăcerea doare și enervează
  3. Defensivitatea poate afecta negativ relația
  4. Oamenii răutăcioși își rănesc partenerul în mod intenționat
  5. Comunicarea pe un ton ridicat deranjează

1. Critica distruge armonia în relație

Critica nu este deloc bună în relație. Psihologii spun despre oamenii care critică, că de fapt nu este vorba decât despre ei înșiși, de nemulțumirile cu privire la persoana lor. Ei observă în alți oameni defectele lor.

Oricare ar fi motivul, oamenii fac greșeli, proiectează propriile slăbiciuni și dureri asupra oamenilor din jur. Critica este greu de acceptat de oricine și produce frustrare și amărăciune de fiecare dată. Cei care își critică în mod frecvent persoana iubită, nu vor face decât să strice armonia din relația cu aceasta, pentru că ea se va simți nefericită când cineva îi strică stima de sine.

Oamenii care critică sau care sunt negativiști sunt evitați și în societate, pentru că au un talent deosebit să strice starea de spirit și să inducă sentimente nedorite. Pentru a trăi o viață liniștită și echilibrată este recomandat să ai un partener care să nu te critice.

Oamenii care au acest obicei – de a critica – mai bine s-ar analiza pe ei, ar renunța la acest obicei, ar încerca să se concentreze pe aspectele pozitive din viața lor, pentru a-și construi un stil de trai benefic, fără conflicte și comportamente distructive.

2. Tăcerea doare și enervează

Tăcerea poate enerva pe oricine, mai ales în această perioadă, când stresul este mare, din cauza pandemiei de coronavirus. Oamenii devin frustrați când nu li se răspunde, sau când nu sunt băgați în seamă. Există multe motive pentru care oamenii tac sau se fac că nu aud, iar asta poate produce multă supărare. Este adevărat, tăcerea doare! Drept urmare, dacă vrei să-i arăți persoanei din relație că o prețuiești, nu o trata astfel.

În ziua de azi, s-a constatat că nu distanța separă oamenii, ci de fapt tăcerea. Când apare tăcerea, este clar că s-a pierdut conexiunea, s-a pierdut interesul, atenția, dragostea.

Mulți oameni nu mai au ce să-și spună, între ei s-a instalat monotonia și asta este chinuitoare. Ei ajung treptat să-și încalce promisiunile, să se simtă dezamăgiți de relație și să nu mai lupte pentru menținerea ei. Probabil s-a stins flacăra iubirii sau oamenii au devenit prea preocupați de alte lucruri, prea leneși să investească energie, atenție și timp în relație.

În această perioadă, oamenii sunt foarte obosiți și plictisiți să lupte pentru relație, nu mai au răbdare și în plus, se pot enerva destul de rapid, din orice, din cauza faptului că sunt afectați de anxietate și depresie. Drept urmare, ei uită să comunice prin limbajul iubirii, privindu-se în ochi, ascultându-se reciproc sau acordându-și atenție. Asta în timp va distruge relația.

3. Defensivitatea poate afecta negativ relația

Printr-un comportament defensiv, o persoană va semnala partenerului că preocupările lui nu contează. Acest mod de comunicare defensiv, de a fi mereu în gardă, este dăunător relației.

Oamenii care sunt defensivi din impuls au o mentalitate greșită, poate supra-protectoare. Ei pot astfel crea conflicte ce duc la ruperea relației. Pentru a le preveni, trebuie renunțat la atitudinea defensivă. Asta se poate face prin recunoașterea acestui comportament defensiv și adoptarea altor atitudini – de a fi sincer și generos.

Unele persoane cred că sunt defensive pentru că își percep partenerul ca pe o amenințare și vor să se retragă pentru a nu suferi din cauza unor agresiuni verbale. În acest fel, ei nu mai au o bună comunicare cu partenerul și între ei, astfel, dispare conexiunea și dragostea. Prin urmare, deconectarea și atitudinea defensivă nu fac decât să creeze probleme în relație. Asta afectează cu siguranță relația și duce în timp la despărțire.

4. Oamenii răutăcioși își rănesc partenerul în mod intenționat

Din păcate, s-au născut mulți oameni răutăcioși în această lume, care fac viața oamenilor de lângă ei să fie amară. Cei care sunt răutăcioși în relație, să nu se mire că la un moment dat pot rămâne singuri. Nimeni nu va suporta la nesfârșit cuvintele dureroase, jignitoare, neplăcute. Răutatea este un defect greu de suportat. Astfel de oameni, prin temperamentul lor produc amărăciune în familie și asta distruge relația de cuplu.

Oamenii care își folosesc răutatea ca pe o armă, au de fapt un plan, acela de a-și atinge scopul prin cuvintele lor. Ei se bucură când își atacă partenerul, sau când îi provoacă supărare, iar apoi spun că au glumit și că el s-a supărat degeaba. Intenția lor este clară, de a face rău, de a supăra în mod dorit. Din păcate nu poți schimba astfel de oameni, cel mai bine este să-i eviți.

5. Comunicarea pe un ton ridicat deranjează

Oamenii care țipă nu vor reuși niciodată să aibă o relație armonioasă. Dacă se transformă în dictatori sau în aruncători de noroi, ei nu fac decât să construiască ziduri de nemulțumire între ei și partener. În timp, aceste ziduri devin din ce în ce mai groase, impenetrabile și astfel se distruge relația.

Țipetele nu fac decât să distrugă sănătatea psihică a oamenilor implicați în relație și de asemenea sănătatea lor în general. Nemulțumirea crește zi de zi, iar la un moment dat cuvintele ajung să rănească atât de tare, încât relația va deveni de nesuportat.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.