Dragoste și relațiiInfidelitatea – un secret despre care oamenii nu discută, dar care le...

Infidelitatea – un secret despre care oamenii nu discută, dar care le distruge relația de cuplu

Mulți oameni nu vorbesc de infidelitate, pentru că se tem de gura lumii, sau consideră că acest subiect este un lucru despre care este mai bine să nu mai spună nimic. Și totuși, faptul că ignoră infidelitatea, nu înseamnă că ea nu există și că nu le produce multă suferință. Conform statisticilor, peste 80% dintre oameni au fost afectați în mod negativ de infidelitate.

Navigare rapidă în articol:

 1. Cuplurile sunt distruse din cauza infidelității partenerului
 2. Oamenii au așteptări foarte mari de la partener
 3. Oamenii ascund că înșeală sau că sunt înșelați

1. Cuplurile sunt distruse din cauza infidelității partenerului

Secretul este un element al infidelității. Faptul că partenerul ascunde în mod voit discuțiile sau întâlnirile cu altă persoană de sex opus, arată că este un om infidel.

Implicarea în relația cu altă persoană este un alt element al infidelității, de astă dată de natură emoțională. Implicarea emoțională este ceva important și în general înseamnă ceva, pentru că se depune efort pentru asta, deci este un semn al infidelității.

Dorința de a fi dorit, admirat, de a fi important pentru cineva și așa mai departe, reprezintă un alt element al infidelității. Dacă există acea atracție, chimie, dorință de a fi cu altă persoană, este clar că este vorba despre infidelitate. Nu este vorba despre sex neapărat, ci mai ales despre ceea ce își dorește o persoană, de ceea ce își imaginează.

Oamenii nu discută despre ceea ce își doresc și de asta ajung să fie nefericiți, iar pentru a-și îndeplini dorințele își înșeală persoana iubită. Majoritatea oamenilor nu vorbesc despre nimic, acumulează frustrări și asta duce la distrugerea relației de cuplu. Ei au în cap un sigur lucru: „Dacă m-ai înșelat, te părăsesc!” Nu contează de ce s-a ajuns la asta, care au fost motivele reale ce au determinat o persoană să devină infidelă. Oamenii sunt furioși, triști și dezamăgiți când își dau seama că sunt înșelați, nu se mai gândesc la motive și nici nu mai vor să discute despre ele.

Dacă ar fi discutat înainte despre toate aspectele și problemele lor, probabil nu s-ar fi ajuns la astfel de consecințe și nu s-ar fi aflat într-o criză a relației lor, care să ducă la infidelitate și despărțire.

2. Oamenii au așteptări foarte mari de la partener

Așteptările sunt enorme în ziua de azi, de la persoana iubită:

 • Să fie frumoasă, sexy, inteligentă
 • Să aibă grijă de copii, de persoana ei și chiar de alte rude
 • Să-i placă jobul pe care îl are, iar acesta să-i aducă venituri suficiente
 • Să aibă succes pe plan profesional
 • Să-și plătească facturile, deci să se descurce și pe plan financiar
 • Să-și facă timp pentru vacanțe și prietenii comuni
 • Să nu facă mofturi, crize de nervi și de gelozie
 • Să fie încrezătoare și cu personalitate
 • Să nu aibă prieteni de sexul opus sau să dea impresia de infidelitate (ex. să vorbească pe chat, pe Facebook)
 • Să aibă grijă de lucrurile din casă, să fie harnică și altele.

Este foarte dificil să obții totul de la o persoană, mai ales că oamenii au defecte. Nimeni nu este perfect.

Fiecare om își dorește să se simtă iubit, dorit, admirat, să aibă un sentiment de identitate, al scopului, un sentiment de sens, de apartenență, etc.

Infidelitatea te duce de fapt într-o criză de identitate, care este întotdeauna dureroasă. Este ca și cum cineva îți spune că: nu ești unic, nu mai ești bun, nu ești indispensabil și așa mai departe. Astfel apar alte sentimente negative, alte frustrări. De fapt, oamenii nu mai au încredere în propria percepție, au senzația că și-au pierdut propriul simț al orientării.

Ceea ce își dorește un om și ceea ce îi oferă partenerul pot fi două lucruri complet diferite, de asta apar sentimente de frustrare și se ajunge la infidelitate.

Infidelitatea – consecință a unor probleme sau cauză a despărțirii

Principala cauză a despărțirilor sau a divorțurilor este infidelitatea, dar există și alte motive. Dacă o relație are multe probleme, infidelitatea este doar o consecință  a acestora, nu o cauză a divorțului. Oamenii renunță la relație nu doar pe motiv de infidelitate, ci mai degrabă din cauza faptului că sunt nefericiți, că partenerul nu le oferă ceea ce ei așteaptă de la acesta. Este vorba despre multe neîmpliniri, despre tristețe, nefericire, frustrare, etc.

Oamenii își distrug relațiile și prin alte lucruri: prin critică, negativism, încăpățânare, tendința de a face lucruri nedorite în mod intenționat, lipsă de respect, cinism, dispreț, lipsă de apreciare și iubire, etc.

Iată 5 motive pentru care oamenii divorțează în ziua de azi.

3. Oamenii ascund că înșeală sau că sunt înșelați

Majoritatea oamenilor ascund faptul că persoana de cuplu este infidelă. Statisticile arată că peste 90% dintre oameni ascund faptul că sunt înșelați. De asemenea, și oamenii care înșeală ascund asta de fiecare dată, atât cât pot.

Oamenii nu discută despre infidelitate și chiar sunt inconștienți despre asta. Este ca și cum ar vorbi despre intimitate sau despre relația lor, ceea ce este foarte greu. Infidelitatea le rănește foarte mult sentimentele, le scade stima de sine, îi face să se simtă trădați, să-și piardă încrederea. Din cauza acestor aspecte, oamenii nu vor să spună nimic despre infidelitate și caută modalități de a se vindeca. Ei vor și încearcă să aibă din nou încredere, să iubească, să aibă un sens în viață.

În ziua de azi, monogamia nu este o dogmă pentru oameni, este o alegere. Fiecare om va alege să fie monogam, să fie într-o relație în care își dorește să fie cu adevărat. Dacă întâlnește o persoană pe care o consideră specială, față de care își va deschide inima, atunci el va renunța la aplicații de chat, la conversații cu alte persoane de sex opus și se va dedica relației.

Oamenii care sunt infideli caută diferite motive pentru asta. De exemplu, bărbații aleg să trădeze din lipsă de maturitate, vor să experimenteze și alte relații. Ei înșeală din cauză că au probleme cu drogurile sau cu alcoolul și iau decizii proaste, pentru că se simt prea bătrâni ori din cauză că sunt în criza vârstei mijlocii, pentru că au anumite nevoi emoționale sau sunt nefericiți în relația actuală. Există numeroase motive prin care oamenii infideli își justifică comportamentul, multe dintre ele fiind reale, altele apar din lipsă de maturitate.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.