Situațiile stresante din viața noastră pot să apară destul de frecvent și nu sunt ceva neobișnuit. Ritmul accelerat al vieții și diferite probleme care ne apasă, ne pot cauza stres și tensiune nervoasă, oboseală și epuizare mentală.
Pentru a scăpa de stres, nu trebuie să iei antidepresive sau calmante, este suficient să duci un stil de viață mai sănătos, să faci plimbări în natură și anumite activități care îți pot ameliora stările de tensiune și nervozitate.
Navigare rapidă în articol:
1. Gestionarea stresului
Stresul afectează zilnic starea de spirit și viața oamenilor. Fiecare minut pierdut (de exemplu în cazul unui blocaj în trafic) poate provoca negativitate, tensiune și poate duce la stres. Gândurile negative și distructive duc la epuizarea emoțională și la pierdere de energie.
Conflictele și certurile pe care oamenii le au în timpul zilei, le afectează sănătatea. Deși se străduiesc să nu se lase afectați de dispute fără sens, ei sunt copleșiți de stres și de energiile negative care se datorează conflictelor, mai mult decât și-ar imagina.
Pentru a scăpa de stres, oamenii ar putea să aplice exerciții de respirația profundă, să închidă ochii câteva secunde și să-și imagineze ceva frumos, sau orice le-ar putea aduce o stare de liniște și calm.
Respirația profundă și prelungită poate calma mintea și poate aduce o stare de relaxare.
În viața de zi cu zi, este destul de greu să renunți la obiceiurile nesănătoase, însă pentru a te bucura de o perioadă de relaxare, poți pleca 2-3 zile în vacanță, în weekend. În acest fel poți schimba câteva lucruri esențiale – alimentația, dispoziția emoțională, programul și activitatea fizică. Toate acestea pot aduce în viața ta, armonia mult dorită.
Dacă viața ta este plină de stres și de activități suprasolicitante, este timpul să schimbi ceva, eventual să-ți faci timp pentru relaxare în weekend, pentru a te calma și a-ți ameliora oboseala și anxietatea.
2. Activități de weekend pentru a scăpa de stres
Stai la soare, mergi la plajă
În zilele calde, te poți bucura de soare și plajă, asta reprezintă un mod excelent de a te relaxa. Plimbarea pe nisip te ajută să te calmezi și să arzi și o parte din calorii. Mersul pe nisip îți va stimula anumite puncte de pe tălpi, despre care se spune că ar avea legătură cu anumite organe interne ale corpului.
Plimbările pe nisip, mai ales într-un loc minunat (de exemplu la mare) sunt calmante pentru sistemul nervos, odihnitoare și relaxante. În plus, la mare, te poți delecta admirând peisajul de vis și ascultând sunetul liniștitor creat de valurile mării, care te va ajuta să scapi de stres și anxietate.
Mersul desculț pe nisip și pietre este de asemenea benefic, este ca și cum ai face presopunctură la picioare. Prin urmare, asta este o mare oportunitate de a te relaxa și de a avea o activitate interesantă în weekend, îndeosebi dacă ești la mare. Procedura de mers pe pietre poate dura timp de 5-15 minute, sau chiar mai mult, până la o oră. Unii oameni au o alee cu pietre și în curtea casei, unde pot experimenta acest tratament vara, în fiecare zi.
Cumpără flori
Florile îți pot da energie pozitivă și te pot ajuta să-ți ridici vibrația. Cumpărarea de flori arată că ai grijă și de sufletul tău, mai ales dacă le iubești. Pentru a te relaxa poți cumpăra flori în ghivece, pe care să le pui într-un loc special (pe terasă sau în balcon), unde să le poți vedea culorile srălucitoare și mirosi zi de zi.
Dacă locuiești la casă și ai deja flori în grădina ta, te poți relaxa îngrijindu-le în fiecare zi.
Și o plimbare pe un câmp de flori este relaxantă, de unde ai putea culege câteva pentru a face un buchet frumos pentru casa ta. Probabil ai observat deja că o cameră în care ai un buchet cu flori, în vază, pare mai veselă și mai plină de viață. Fiecare anotimp are florile sale speciale, deci te poți bucura în lunile calde, de flori și de soare.
Mergi desculț prin iarbă
Acesta este un mod de relaxare și de reducere a temperaturii corpului. În plus, mergând desculț prin iarbă, te vei simți mai bine, pentru să sunt stimulate anumite puncte de pe tălpi, care sunt în legătură cu organele corpului.
Mersul desculț prin iarbă este calmant, îmbunătățește circulația sângelui, are efect bun asupra vaselor sanguine, dar și asupra inimii și altor organe. Cel mai bine este să mergi desculț vara, dimineața, chiar dacă pe iarbă este rouă. În prima zi poți merge desculț doar 10 minute, apoi 15 minute și în acest fel poți aplica această procedură în fiecare zi, ea fiind prelungită cu încă 5 minute, până când este realizată timp de o oră.
Mersul desculț prin iarbă este recomandat și în medicina populară, dimineața și seara, când roua este încă pe iarbă.
Pune-ți picioarele în apă, într-un râu
Simplul fapt de a ține tălpile în apă este liniștitor. În acest mod, porii pielii se deschid și asta este bine pentru picioare. Apa ameliorează oboseala și oferă o stare de relaxare. Dacă vrei să stai cu picioarele în apa unui râu și asta este destul de rece, îți sugerăm să nu exagerezi, să stai cu tălpile doar 2 minute. Această procedură este simplă și destul de utilă, recomandată mai ales vara, când este foarte cald afară. Beneficiile ei sunt mari, dar cum am spus, nu trebuie exagerat dacă este vorba despre apa rece a unui râu, într-o zonă de munte.
Despre această procedură se spune că este recomandată pentru cei care sunt foarte obosiți. Dacă este aplicată înainte de culcare, ea poate alunga somnul și deci asta înseamnă că îți va fi mai greu să adormi prea rapid.
Mersul prin apă activează circulația sângelui, îmbunătățește activitatea unor organe, ca de exemplu funcționarea rinichilor, stomacului, vezicii urinare. De asemenea, această activitate plăcută face respirația mai ușoară, calmează durerile de cap, alungă stresul, combate depresia și anxietatea.
Când ești acasă, ai putea pur și simplu să ții picioarele într-un lighean cu apă, în care să adaugi și puțină sare de mare. Procedura este utilă, combate transpirația tălpilor, ameliorează edemul, combate senzația de durere sau oboseala la picioare.