Părinți și copiiUsturoiul verde curăță sângele și pămânii, prin beneficiile sale este absolut uimitor

Usturoiul verde curăță sângele și pămânii, prin beneficiile sale este absolut uimitor

Usturoiul verde este indicat în dietă mai ales primăvara pentru că ajută la combaterea anemiei. El are tulpinile suculente și bogate în nutrienți – vitamine, minerale și aminoacizi. Este recomandat în salate, supe, ca o garnitură la cartofi prăjiți, mâncăruri din carne, pește și legume.

Usturoiul verde este potrivit la aproape orice fel de mâncare, iar gustul său este delicios. Nu este atât de iute ca usturoiul uscat și în plus este mai aromat ca acesta. El se culege în aprilie-mai, când bulbul nu este încă format și se consumă de obicei proaspăt.

Dacă se ține cont de toate beneficiile sale pentru sănătate, am putea spune că usturoiul verde este absolut uimitor. Mulți oameni îl consideră o adevărată delicatesă și îl utilizează în gastronomie.

Usturoiul verde – beneficii pentru a-l consuma aproape în fiecare zi

Despre usturoiul verde se spune că are proprietăți naturale antioxidante și de combatere a bacteriilor, dar și alte beneficii:

  • Tratează anemia, astenia
  • Întărește vasele de sânge, curăță sângele
  • Reduce nivelul de zahăr din sânge
  • Îmbunătățește circulația sângelui
  • Ajută organismul în lupta împotriva colesterolului rău (LDL)
  • Stimulează imunitatea organismului.

Usturoiul verde are nutrienți importanți pentru sănătatea organismului:

  • Vitamine A, B și C
  • Aminoacizi, alicină
  • Potasiu, magneziu.

Usturoiul are proprietăți antibiotice, curăță plămânii

Usturoiul verde are alicină – despre care se spune că are proprietăți antibiotice. Alicina acționează asupra organelor inflamate, ale sistemului respirator, astfel ajută în tratamentul infecțiilor respiratorii, infecțiilor la pămâni. Se știe că infecțiile pot produce congestie nazală, dificultăți de respirație, inflamații. Prin consumul de usturoi verde se combat infecțiile și se îmbunătățește respirația.

Usturoiul este un aliment foarte bun, el îmbunătățește și starea persoanelor care suferă de astm.

Alte alimente cu acțiune antiinflamatoare, care previn inflamația tractului respiraor, curăță plămânii și îmbunătățesc calitatea respirației sunt: legumele cu frunze verzi, broccoli, măslinele, lintea, fasolea, nucile.

De asemenea și ceaiul verde este indicat în astfel de cazuri, pentru că are proprietăți antioxidante și de reducere a inflamației din plămâni. Se recomandă 2 căni de ceai verde pe zi, pentru a îmbunătăți funcția pulmonară.

Usturoiul verde reduce vâscozitatea sângelui

Consumul de usturoi verde este indicat oamenilor pentru că reduce vâscozitatea sângelui, are vitamine, potasiu, acid folic, ajută la subțierea sângelui, îmbunătățirea circulației sangvine și prevenirea dezvoltării bolilor cardiovasculare.

Medici spun că sângele gros este periculos pentru sănătate, iar fluxul de sânge încetinit poate produce un deficit de oxigen la organele interne și chiar la formarea chegurilor de sânge. Prin urmare, subțierea sângelui este importantă și se poate face și prin consumul de usturoi verde.

În medicina populară se utilizează și alte remedii pentru subțierea sângelui, cum ar fi: decoct din frunze de zmeură și coacăze negre, ceapa, sucul de ananas, merele, ovăzul fiert în apă, uleiul de măsline, sucul de portocale, strugurii sau puțin vin roșu.

Preparate culinare din usturoi verde

Brânză cu usturoi verde

Acest preparat delicios se servește cu păine prăjită, crocantă. Este recomandat la mâncăruri din carne, legume, la friptură și pește prăjit.

Se folosesc următoarele ingrediente: 150 g usturoi verde, 400 g unt, 400 g brânză de vaci, o legătură de mărar, ulei de măsline, sare și piper.

Se amestecă usturoiul verde tocat cu untul, brânza de vaci sau cu alt tip de brânză într-un blender; apoi se adaugă ulei de măsline, mărar, sare și piper.

Piure din usturoi verde

Se folosesc următoarele ingrediente: 8-10 fire de usturoi verde, ulei vegetal, sare și piper după gust.

Se realizează astfel:

  • Se pune usturoiul pe o foaie de copt, în tava pentru cuptor
  • Se condimenteză usturoiul cu sare, piper, ulei de măsline sau ulei de floarea-soarelui
  • Se acoperă cu o folie de aluminiu, se pune tava în cuptor și se coace 10 minute la temperatura de 160⁰C
  • Se dă tava deoparte, se lasă puțin la răcit, apoi usturoiul moale se taie în bucăți potrivite și se omogenizează într-un blender
  • Dacă nu este suficient de bine condimentat, se mai adaugă puțină sare și piper.

Se obține un piure delicios care poate fi servit ca garnitură la fripturi, salate, supe, mâncăruri din fasole, linte și legume.

Cum se consumă usturoiul verde la mănăstiri?

Usturoiul verde este folosit în mod frecvent la mănăstiri. El este considerat de călugări un adevărată medicament și o delicatesă în combinație cu pâine făcută de ei. Călugării bătrâni spun că „usturoiul verde înnoiește sângele și elimină otrava din plămâni”.

În anumite mănăstiri usturoiul verde se consumă cu mămăligă sau cu turte coapte pe vatră.

Călugării prepară chiar și o salată de usturoi care se realizează din 3 fire de usturoi la o porție, o mână de spanac ori salată verde, o legătură de pătrunjel și de mărar verde; apoi se adaugă puțină sare, ulei de măsline sau ulei de floarea-soarelui și zeamă de lămâie.

Această salată are gust foarte bun și poate ajuta în cazuri de afecțiuni cardiace, reumatice, respiratorii.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.