Timp liberConcediu de vară în 2023 – Cele mai bune destinații din Europa

Concediu de vară în 2023 – Cele mai bune destinații din Europa

Dacă îți dorești o excursie în Europa în vara acestui an, poți afla în acest articol care sunt cele mai bune destinații și locuri spectaculoase care merită vizitate în diferite țări. Mulți români preferă să-și facă vacanța de vară în Europa deoarece consideră că aici au parte de relaxare, plaje uimitoare,

1. Cele mai bune destinații de vară din Europa

Românii pleacă în vacanță în Europa în căutarea plajelor dar și a capitalelor, palatelor, castelelor, muzeelor și a altor atracții turistice. Pentru cei interesați am pregătit o listă cu cele mai bune destinații de vară de vizitat din Europa din acest an și anume: Italia – Sardinia, Spania – Mallorca, Croația – Coasta Dalmată, Insulele din Grecia.

Italia – vacanță în Sardinia

Italia se remarcă prin orașele spectaculoase (ex. Roma, Milano, Firenze), dar și prin plajele frumoase din insula Sardinia din Marea Mediterană, ce are capitala Cagliari. Poți merge în această vară în cele mai exclusiviste și uimitoare locuri, precum Coasta de Smarald sau Cala Luna. În această zonă marea are culoarea verde, ca de smarald și este foarte limpede și frumoasă.

Sardinia are atracții turistice unice, cum ar fi: ruinele antice cu turnuri rotunde făcute din piatră din Nuraghi, Muzeul Casa Zapata, Biserica San Francesco, Catedrala Santa Maria delle Neve situată pe o stâncă, Muzeul Tradițiilor din Sardinia din Nuoro, Domul Santa Maria din Oristano, localitatea Bosa, Arhipelagul Maddalenei.

Italia se remarcă și prin preparatele culinare delicioase, ingredientele locale cu arome unice, mâncărurile cu fructe de mare – scoici, calamari, homari, sardine, crabi.

Spania

Spania este o destinație foarte apreciată de români, mai ales regiunea Mallorca. Această insulă are o plajă de vis, la Marea Mediterană și peisaje uimitoare. Dacă vrei să ai parte de aventură și de relaxare, vino la Mallorca!

Aici poți face plajă dar și drumeții în munți, pentru a-ți găsi liniștea. La Palma de Mallorca poți vizita: Palama Aquarium cu 8.000 de specii de animale marine, Parcul natural S׳Albufera din Alcunia cu 200 de specii de păsări, grădinile din zona munților Tramuntana numite Jardins d׳Alfàbia, centrul vechi din oraș cu magazine și viața de noapte distractivă și agitată.

Croația – în faimoasa Coasta Dalmată

Fără îndoială, Coasta Dalmată este o destinație superbă pentru că are multe insule foarte frumoase și plaje minunate, iar apa Mării Mediterane este limpede și ideală pentru înot și activități acvatice. Insulele sunt interesante și liniștite, se poate vizita orașul istoric Dubrovnik care rivalizează cu Veneția. De asemenea, este o insulă Hvar cu un oraș medieval care are o citadelă ce oferă o priveliște de neuitat. Croația este renumită pentru vinul roșu, preparatele culinare pe bază de carne și fructele de mare proaspete.

Grecia

O altă destinație fabuloasă de vacanță de vară este Grecia, cu ruinele antice de la Acropole din Atena, castelele medievale din Insula Rodos și alte atracții unice, populare. Insulele grecești au cele mai frumoase plaje din Europa, la Marea Egee, unele sunt aglomerate, iar altele sunt mai liniștite ca în golfurile din Santorini.

În Grecia apa mării este cristalină, nisipul alb și fin, iar insulele sunt perfecte pentru a avea o vacanță de vis, pentru a te bucura de soare, de apă și relaxare. Santorini are peisaje superbe, multe biserici, case albe cu acoperișuri rotunjite, străduțe mici și înguste, taverne și magazine interesante, care atrag turiștii din toată lumea în fiecare an.

2. Sfaturi pentru a avea o vacanță de vară relaxantă

Europa vine cu destinații frumoase, dar și cu anumite probleme, cum ar fi: căldurile mari în lunile de vară (uneori temperaturile sunt și de 40 de grade Celsius), aerul extrem de uscat (de exemplu în Italia), barurile și restaurantele aglomerate, petrecerile zgomotoase din cluburile pline și deschise până noaptea târziu, dar și prețurile mari.

De multe ori vara, orașele și plajele din Europa sunt aglomerate, iar asta poate face să te confrunți cu așa numitele cozi kilometrice în diferite puncte turistice care sunt mai populare sau la modă. Acest lucru se poate întâmpla și la cafenele, restaurante celebre, la anumite atracții religioase sau la castele și muzee interesante. Pentru a avea o vacanță plăcută și relaxantă este indicat să eviți orele când este aglomerație. Grecia de exemplu este foarte aglomerată de turiștii din toată lumea în luna august.

Fă rezervări din timp pentru a evita prețurile umflate la hoteluri pe timpul verii în Europa!

În lunile de vară, plajele pot fi destul de aglomerate cu turisti și vânzători de suveniruri sau de băuturi, iar asta poate deveni stresant și obositor. Prețurile la mâncare și băuturi în sezonul estival pot fi destul de piperate, iar prețurile la biletele de avion și la pachetele turistice de asemenea. Pentru a face economie la bani și a evita prețurile mai mari din perioadele de vacanță (mai ales în lunile iulie și august), poți cumpăra pachete de vacanță și bilete de avion din timp.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.