Părinți și copiiDe ce copiii din Olanda sunt mai fericiți? – Sfaturi de creștere...

De ce copiii din Olanda sunt mai fericiți? – Sfaturi de creștere a copiilor de la mamele olandeze

Cum sunt educați copiii în Olanda, care este stilul de parenting în această țară, de ce sunt considerați mai fericiți decât ceilalți copii europeni? Conform unui studiu de la Universitatea Britanică din York, s-a descoperit că în Olanda copiii au copilăria mai frumoasă, aceștia i-au întrecut pe copiii din celelalte țări din Europa, în evaluarea stării lor de bine. De ce este așa, ne pot spune mamele olandeze care ne oferă anumite sfaturi în ceea ce privește stilul lor de educare al copiilor. Acest stil nu este foarte special, dar are un efect bun asupra copiilor, în ceea ce privește sănătatea, starea lor de bine, bunăstarea și fericirea micuților.

Navigare rapidă în articol:

  1. Lasă copilul să doarmă mai mult
  2. Ciocolată la micul dejun
  3. Banii nu sunt cei mai importanți în viață
  4. Școlarizare fără stres
  5. Obiceiuri în familie
  6. Părinții petrec mai mult timp cu copiii lor
  7. Opiniile copiilor contează
  8. Părinții nu-și stresează copiii prin educație

1. Lasă copilul să doarmă mai mult

Părinții din Olanda își lasă copiii să doarmă mai mult, fapt ce contribuie la îmbunătățirea stării lor emoționale. Somnul îi ajută pe copii să fie mai calmi și mai echilibrați. Mamele fac un program de somn pentru copii și astfel aceștia sunt mai odihniți, au o stare de dispoziție mai bună.

Conform unui studiu prezentat pe yourmodernfamily.com, bebelușii de 6 luni din Olanda dorm cu 2 ore mai mult decât bebelușii din America.

2. Ciocolată la micul dejun

Mamele din Olanda își lasă copiii să mănânce ciocolată la micul dejun, desigur nu în exces, ci în cantitate moderată. Ele ung o felie de pâine cu unt și presară deasupra bucățele mici de ciocolată. Acest lucru le oferă copiilor o stare de bine și de energie, ei sunt fericiți să mănânce dimineața felia de pâine delicioasă.

Acest sfat de a consuma puțină ciocolată dimineața este scris și în cartea care se vinde pe amazon.com, și care se numește „The happiest kids in the World”. Cartea a fost scrisă de Rina Mae Acosta și Michele Hutchison, ambele fiind căsătorite cu olandezi. Ele își cresc copiii în Olanda și au prezentat în această operă, câteva dintre secretele de parenting de la vecinii lor.

3. Banii nu sunt cei mai importanți în viață

Părinții olandezi le spun copiilor că banii nu contează cel mai mult în viață. Ei pun accent pe viața simplă și pe activități care au costuri reduse. Copiii sunt învățați să aprecieze și lucrurile care nu sunt foarte costisitoare. Părinții le explică copiilor că trebuie să lucreze mai mult, pentru a avea lucruri scumpe, special pentru ele.

Într-un articol de pe site-ul telegraph.co.uk se explică stilul de viață al copiilor din Olanda, faptul că ei sunt mai pragmatici când vine vorba de bani și că nu au obiceiul de a se gândi prea mult la situația financiară.

4. Școlarizare fără stres

Copiii de școală primară din Olanda nu sunt stresați să-și facă temele în primele trei clase. Ei au o copilărie mai frumoasă, în care încă se pot juca cu prietenii și colegii, nu trebuie să ia lucrurile atât de mult în serios, ca în alte țări europene. Copiii din clasele primare nu au o programă atât de strictă ce presupune citire, scriere și aritmetică. Ei fac astfel de lecții la școală, mai târziu, în clasa a treia.

Copiii care doresc să scrie și să citească mai devreme, pot face lecții în particular. În mod normal, copiii învață asta la școală, dar abia în clasa a treia de studiu. În acest fel, copiii au o copilărie mai relaxată, fără a fi presați de mici să-și facă temele zilnic, neapărat.

5. Obiceiuri în familie

În Olanda, părinții au un program bine stabilit când copiii știu că trebuie să doarmă, să mănânce, sau să-și petreacă timpul cu prietenii. Ei au anumite obiceiuri în familie, pe care le prețuiesc și le respectă. De exemplu ei acordă o atenție deosebită la mesele în familie care reunesc pe cei dragi, la plimbări și petrecerea timpului liber împreună cu cei mici și bunicii.

6. Părinții petrec mai mult timp cu copiii lor

În Olanda, părinții petrec mai mult timp cu copiii, ei le dedică cel puțin o zi întreagă pe săptămână. La olandezi există o zi a tăticilor, când aceștia sunt implicați în viața copiilor. De asemenea, există și o zi când copiii sunt lăsați la bunici în fiecare săptămână, de aceea aceștia sunt foarte fericiți. În Olanda, aproximativ 50-60% dintre bunicii olandezi sunt implicați în creșterea nepoților lor.

7. Opiniile copiilor contează

Părinții olandezi țin cont de dorințele copiilor, îi încurajează să-și exprime opiniile, să-și spună punctul de vedere. Mamele îi învață pe copii să-și stabilească limitele, să spună mereu ceea ce își doresc. Asta nu înseamnă că în familiile lor nu există reguli, sau că mamele nu-și controlează destul de mult copiii. Aceste reguli sunt stabilite de părinți împreună cu copiii lor și au un rol educativ. În familie există reguli cu privire la perioada de joacă, timpul de stat la televizor sau de joacă pe calculator.

Ascultându-le opiniile, părinții își ajută copiii să fie mai încrezători, să devină adolescenți care vor avea curajul să-și exprime opinia, să știe că au dreptul de a avea o părere, de a fi ascultați și respectați.

8. Părinții nu-și stresează copiii prin educație

Părinții olandezi nu-și educă copiii în mod academic, nu-i stresează și nu pun presiune asupra lor. Copiii au mai mult timp de joacă chiar dacă sunt deja la vârsta de școală, nu sunt forțați să facă ore suplimentare sau pregătire în clasele primare.

Conform unui studiu de pe wittenborg.eu, Olanda este considerată a treia țară cu cea mai bună educație din lume. Pe primele locuri, se află Finlanda și Singapore. Copiii din Olanda au parte de o educație sănătoasă, fără stres. Ei merg la școală de plăcere, nu sunt stresați că trebuie să-și facă temele sau că au de învățat.

Părinții din Olanda nu pun accent atât de mult pe dezvoltarea cognitivă și creativă a copiilor încă de la vârstă fragedă, ei îi lasă să se bucure de mici de lumea din jurul lor, fără a-i stresa. Părinții nu pun presiune pe bebelușii lor să meargă sau să vorbească, le oferă multă dragoste, interacționează cu ei și îi lasă să se dezvolte în ritmul ales de ei, în mod natural.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

1 COMENTARIU

  1. Bună.

    Unde pot descărca XEvil gratis pe site-ul tău?
    Am primit informații de la sprijinul dumneavoastră. XEvil este într-adevăr cel mai bun program de rezolvare captcha, dar am nevoie de cea mai recentă versiune a acestuia.

    Mulțumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.