Timp liber4 lucruri mici pe care să le faci în fiecare zi –...

4 lucruri mici pe care să le faci în fiecare zi – Îți poți crește bunăstarea simplu și rapid!

Sănătatea mintală este o parte integrantă a sănătății organismului și este determinată de o serie de factori. Ea este o stare de bine și fundamentul bunăstării oricărei persoane. Pentru a-ți crește sănătatea mintală trebuie să îți faci timp în fiecare zi să te concentrezi pe propria bunăstare, iar asta nu este chiar dificil. Iată care sunt cele mai bune metode prin care te poți relaxa, pe care le-ai putea include în rutina ta zilnică.

Navigare rapid în articol:

  1. Mergi la plimbare în fiecare zi
  2. Fă-ți timp pentru lectură
  3. Meditația crește starea de bine
  4. Zâmbește mai mult

1. Mergi la plimbare în fiecare zi

Mersul pe jos este accesibil tuturor și oferă numeroase beneficii, ce includ și menținerea unei forme fizice și mentale bune. Plimbarea pe jos este mai mult decât o formă de relaxare, ea are atât de multe avantaje, încât merită cu siguranță să dedici timp liber zilnic acestui sport ușor.

 Avantajele mersului pe jos în fiecare zi, timp de cel puțin 30-45 de minute:

  • Ameliorează durerile și scade riscul de boli cardiovasculare
  • Facilitează producția de endorfine și deci induce o stare de bine
  • Previne apariția multor boli grave – cancer, diabet
  • Elimină gândurile și stările negative, ajută la relaxarea minții și deconectarea de probleme, ameliorează stresul și tensiunile acumulate pe parcursul zilei
  • Starea de bine este amplificată dacă plimbarea este percepută ca o formă de meditație, când te concentrezi pe senzații, respirație, ritmul pașilor, sunetele din jur
  • Ajută la oxigenarea creierului și îmbunătățește calitatea somnului.

Mersul pe jos în natură este calmant, reduce stresul, ritmul cardiac și tensiunea arterială. Cercetătorii au spus că această metodă scade nivelul de hormon al stresului și are efect benefic asupra stării psihice și fizice. Mersul pe jos este o activitate fizică excelentă pentru sănătate, care ar trebui practicată zilnic, moderat; rezultatele ei se vor vedea rapid asupra organismului.

În plus, natura îmbunătățește starea de spirit, emoțiile și comportamentul. Toate acestea și în special emoțiile depind de prezența naturii. Bunăstarea, sănătatea și natura au o legătură între ele.

2. Fă-ți timp pentru lectură

Cititul este un exercițiu bun pentru minte, oferă plăcere, elimină stările de stres și ajută printre altele și în dezvoltarea personală. Lectura are un impact bun asupra minții, este cea mai bună investiție. Când ești concentrat în lectură, lumea din jurul tău dispare, atenția este îndreptată doar asupra conținutului pe care îl citești, iar astfel ai o stare de bine și de relaxare.

Beneficiile cititului:

  • Este distractiv, ajută la dezvoltarea abilităților cognitive, crește puterea de concentrare și atenția
  • Ajută la dezvoltarea vocabularului, a abilităților analitice și a gândirii critice
  • Scade stresul, depresia și anxietatea; mintea devine mai liniștită, tensiunile acumulate dispar ca prin minune, iar dispoziția este mai bună
  • Îmbunătățește cunoștințele, fapt ce te ajută să faci mai bine față provocărilor
  • Sprijină dezvoltarea personală.

3. Meditația crește starea de bine

Oamenii care meditează se simt mai bine, elimină stările de iritabilitate și de anxietate, au o capacitate mai mare de concentrare și mai multă creativitate. Meditația de tip iubire și blândețe (LKM) are un efect bun, ea dezvoltă sentimente de bunăvoință și căldură față de ceilalți. Această formă de meditație reduce simptomele tulburării de stres posttraumatic, de anxietate și depresie, durerile și migrenele, emoțiile negative și crește starea de bine și emoțiile pozitive.

Specialiștii recomandă 12 minute de meditație zilnic, pentru că aceasta are efect benefic asupra minții și asupra sănătății.

Meditația are multe avantaje, care sunt graduale și uneori destul de subtile:

  • Practicarea meditației 12 minute pe zi, timp de 2 luni, are beneficii asupra creierului, gândirea devine mai clară iar capacitatea de luare a deciziilor mai bună
  • Sunt eliminate gândurile negative și sentimentele dăunătoare
  • Este îmbunătățită memoria, capacitatea de concentrare, atenția
  • Este redusă anxietatea, oboseala, tensiunea, nervozitatea
  • Apare o stare de bună dispoziție.

Practicând meditația zilnic, îți îmbunătățești ziua!

Potrivit cercetătorilor, meditația îmbunătățește funcția creierului, ajută la relaxare și diminuarea anxietății și depresiei. Meditația elimină stresul, crește energia și ajută orice om să-și liniștească mintea.

4. Zâmbește mai mult

Zâmbetul este bun pentru sănătate, iluminează fața și elimină stresul, energia negativă și tensiunile. Prin zâmbet atragi situații pozitive în viața ta, pentru că ai o energie pozitivă, care te ajută în orice moment din viață. Râsul este o modalitate de a deveni o persoană mai pozitivă, mai bună și mai încrezătoare.

Specialiștii spun că este bine să ne menținem fața luminată de zâmbet, asta fiind dovada că ne menținem permanent și fără efort într-o atitudine pozitivă naturală. Există o legătură strânsă între gesturile și emoțiile sau stările noastre. Deci, prin modificarea gesturilor, se modifică și emoțiile și stările. Prin păstrarea zâmbetului pe buze, se păstrează și o mimică bună. Nu ai cum să ai un gest pozitiv și o mimică încruntată. Prin zâmbet, fața are tendința de a se relaxa și de a căpăta expresia fericirii.

Prin obiceiul de a zâmbi se schimbă compoziția corpului și astfel acesta nu mai este deloc stresat.

Zâmbetul poate păcăli creierul că ești fericit!

Cercetătorii spun că un zâmbet stimulează o reacție chimică în creier, care poate induce o stare de bine și care în plus poate spori sănătatea. Prin urmare dacă înveselești un om, îi faci simplu și rapid cel mai mare bine. Există multe beneficii pe care le oferă obiceiul de a-ți păstra zâmbetul pe buze și acestea includ schimbarea stării de spirit, stimularea sistemului imunitar al organismului și eventual creșterea longevității.

Neurologii au demonstrat faptul că zâmbetele stimulează o reacție în creier, eliberează anumiți hormoni, cum sunt dopamina și serotonina. Prin eliberarea serotoninei se reduce stresul și stările de depresie și anxietate.

În concluzie: „Zâmbetul poate păcăli creierul că ești fericit, iar asta poate stimula sentimente reale de fericire”, au spus cercetătorii.

De asemenea, ei au spus că și un zâmbet fals poate reduce ritmul cardiac și stresul. Dacă faci un om să zâmbească, el se va simți cu siguranță mai bine, va fi mai fericit. Dacă oprești un om să se încrunte, poți fi sigur că el se va simți un pic mai bine și va fi mai puțin trist și nefericit.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.