Animale de companieBull Terrier - pe cât de feroce la înfățișare pe atât de...

Bull Terrier – pe cât de feroce la înfățișare pe atât de jucăuș

Bull Terrier-ul este un caine de lupta britanic, conceput prin incrucisarea diferitelor rase in ideea de a produce cea mai puternica rasa de caine de lupta. In luptele de caini este adversarul direct al Pitbull-ului, cu toate ca in general luptele de caini se desfasoara intre aceleasi rase de caini.

In 1835 s-a inceput incrucisarea pentru conceperea celui mai puternic caine de lupta. El trebuia sa fie ager, musculos si in acelasi timp incapatanat. Asadar prin incrucisarea Old English Bulldog-ului (rasa ce nu mai exista) cu Terrier-ul de Manchester a aparut o rasa puternica, incapatanata, agera, insa putin cam mica de inaltime. Acest lucru a fost remediat mai tarziu cand Pointer-ul Spaniol a fost introdus pentru a perfectiona rasa.

Primul Bull Terrier se considera a fi Lord Gladiator care s-a nascut in anul 1917.

Bull Terrier-ul este un caine de lupta de talie medie, avand ca principala caracteristica forma capului, care privit dintr-o parte se aseamana extrem de mult cu un ou. Are ochii apropiati, oblici, de forma triunghiulara si de culoare inchisa. Urechile sunt apropiate si scurte, fiind in majoritatea timpului ridicate. Picioarele sunt de dimensiuni medii, extrem de puternice si usor imobile. Corpul este foarte musculos, motiv pentru care cainii din aceasta rasa sunt extrem de rigizi.

Coada este scurta si groasa si este purtata in marea parte a timpului la orizontala. Blana este scurta si accepta doua variatii: alb sau colorat. Primele exemplare de Bull Terrier au fost colorate in roscat, maro, negru sau tigrat. Exemplarul alb a aparut abia in 1860 cand un crescator si-a dorit sa fie proprietarul unei astfel de rase. Dorinta lui a dat nastere unei rase de caini de succes, in scurt timp majoritatea proprietarilor de caini achizitionand acest specimen in detrimentul celui colorat.

Bull Terrier-ul este o rasa de caine de lupta care odata cu trecerea in ilegalitate a luptelor de caini s-a adaptat devenind un animal de companie nemaipomenit. Sunt caini cu un deosebit simt al umorului, cu foarte multa energie si care adora compania tinerilor. Iubesc copiii, insa din cauza faptului ca sunt caini extrem de puternici, ii pot rani pe acestia fara sa vrea in dorinta de a se juca.

Isi apara stapanii cu pretul vietii, aruncandu-se asupra agresorului fara sa fie indemnat. Temperamentul cainilor de lupta nu este pierdut, chiar daca Bull Terrier-ul nu a fost niciodata implicat in lupte de caini, el reactionand in caz de pericol, spre surprinderea stapanilor cu agilitatea specifica Terrier-ului si cu incapatanarea Bulldog-ului.

Muscatura lor este extrem de puternica si sunt cunoscuti pentru incapatanarea cu care nu isi desclesteaza dintii atunci cand isi apuca prada. De retinut ca nu este recomandat ca aceasta rasa de caine de lupta sa fie crescuta de persoane care nu sunt obisnuite cu cresterea unui caine. Personalitatea acestui caine de lupta trebuie modelata, ei avand tendinta de a deveni solitari si extrem de teritoriali.

Bull Terrier
Bull Terrier

Asadar socializarea trebuie inceputa din timp, cu toate astea insa stapanii trebuie sa aiba grija in permanenta la reactia cainilor atat la alte animale ce le incalca teritoriul, cat si la alte persoane. Bull Terrier-ul este extrem de suspicios si nu are niciodata deplina incredere in actiunile pe care le pot intreprinde strainii, iar in incercarea sa de a-si proteja familia poate recurge la fapte de o gravitate enorma. In alta ordine de idei avand in vedere puterea muscaturii, agilitatea si devotamentul, Bull Terrier-ii sunt caini de paza exceptionali, avand de asemenea un simt al mirosului si al auzului extrem de dezvoltat.

Ingrijirea acestei rase nu este dificila, daca aveti in vedere afectiunile pe care le poate dezvolta, si actionati din timp pentru a le indeparta:

– este recunoscut faptul ca specimenul alb este deosebit de sensibil la nivelul sistemului auditiv. Multe exemplare prezinta surzenie inca de la nastere, asadar mare atentie in alegerea unui exemplar alb;

– dezvolta foarte frecvent arsuri solare, mai ales specimenul de culoare alba, asadar incercati sa nu ii tineti mult timp in soare;

– sindromul cozii rotitoare, atat de intalnit la multi caini, ii afecteaza si pe ei;

– datorita formei ochilor, tot la rasa alba s-au obsevat probleme oculare, generate de rasfrangerea pleoapelor inspre globul ocular, pe care il zgarie si ii produc leziuni grave;

– pielea lor este extrem de sensibila la muscaturile insectelor, dar si la paraziti precum capusele sau puricii, asadar deparazitarea este absolut necesara.

Dresajul acestei rase trebuie sa inceapa din timp si nu trebuie facut de o persoana fara experienta. Dresajul Bull Terrier-ilor este extrem de dificil si poate deveni frustrant. Persoana care dreseaza un astfel de caine trebuie sa dea dovada de extrem de multa rabdare pentru ca aceasta rasa are tendinta de a fi independenta, accepta foarte greu obedienta si este extrem de incapatanata.

Pentru a va mentine cainele intr-o stare de sanatate buna, trebuie sa ii stabiliti o activitate fizica zilnica, fara a-l epuiza insa. De asemenea tendinta la ingrasare este deosebita in cazul lor, pentru ca mananca lacom.

Proprietarii de Bull Terrier-i sunt sfatuiti sa ii invete sa socializeze, sa fie mereu in garda in momentul in care primesc un strain in casa si sa evite contactul cainelui cu alti caini, mai ales daca sunt de acelasi sex, pentru ca acesti caini de lupta au fost nascuti pentru a-si demonstra agresivitatea fara margini fata de alti caini.

Bull terrier-ul se joaca cu un crab, video:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

1 COMENTARIU

  1. Noi oameniii ne credem superiori tuturor celorlalte vietuitoare .Noi de fapt santem de vina pt ce devine fiecare suflet de pe planeta asta.Noi ii educam cum vrem sa fie nu pt ca asa ar fi.Daca sant animale rrele noi santem de vina pt ca asa le invatam sa fie .Am cunostinte care au caini care se spune ca sant rai dar care te ling pe fata pt ca iau educat sa fie buni,deci atentie ce educatie dam animalelor,cum ii educam asa v-r fi.Mai spune ca santem mai inteligenti decat animalele.Asa e ?Am o pisica cand ii spun ai sa papam vine,cand ii spun ada la nani vine in pat,dar cand ea face miau miau eu nu inteleg nmk.Cine este mai inteligent ?Inca un lucru care ma supara rau de tot.Cine ne da dreptul sa hotaram ce poate sa traiasca si ce nu pe planeta asta?Noi oamenii omoram sa mancam cam ce vrem.Daca un animal omoara un om …..,dar pe noi nu ne condamna nimeni ca omoram gaini porci cai vaci sa le mancam uniii chiar si caini omoara sa ii manance si nu patesc nmk.Cateodata sant oameni care omoara animale numai asa de placere si nu patesc nmk.De ce ?Daca am un caine in curte il am sa ma apere.Daca intra un stain in curtea mea cu ce e de vina animalul ca isi face teaba si ma apara?Ce cauta un strain la mine pe proprietate?Dar acel caine e condamnat la moarte ca isi face treaba.Daca as anjaja un om sa ma apere si pe proprietatea mea ar intra un strain si acel om l-ar omoari sa ma apere el nu ar pati nmk numai ca este om.Am multe de spus si poate o sa mai intru sa comentez.Va spun acum numai atat:Nu santem mai buni decat alte fiinte de pe planeta asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.