Dragoste și relațiiCum ajung relațiile de prietenie din lumea virtuală relații amoroase?

Cum ajung relațiile de prietenie din lumea virtuală relații amoroase?

Tehnologia a avansat atat de mult, incat si prietenii pe care ii avem sunt virtuali. Majoritatea avem conturi de site-urile de socializare: facebook, hi5, twitter, google +. Din pacate, exista si cazuri in care informatiile oferite nu sunt adevarate. Lumea virtuala are atat avantaje, cat si dezavantaje.

Mergand pe conceptul “people who know people”, intotdeauna vom reusi sa obtinem, sa rezolvam anumite probleme mai repede.

Chiar si un lumea virtuala relatiile de prietenie se pot transforma in legaturi amoroase. Nu multa lume s-ar incumeta sa isi faca iubiti virtuali. In medie, socializam pe site-uri de genul pe la 16-18 ani, cand inca nu ne-am conturat foarte bine personalitatea.

In Romania oamenii au avut destul de tarziu acces la internet. Abia pe la sfarsitul anilor ’90 conversam pe mirc. Oamenii se cunosc pe internet, discuta o perioada si apoi se intalnesc. Pentru o categoria de oameni acest lucru poate fi considerat ca fiind disperat. Conversatiile pe internet cu persoane pe care nu le stim, ideea de a avea iubiti virtuali, ne poate transforma in persoane antisociale, care prefera sa butoneze din spatele unui monitor in loc sa iasa in parc la o plimbare.

Dupa cum spuneam, de cele mai multe ori nu avem certitudinea cu cine vorbim. Au fost si inca sunt numeroase campanii de combatere a traficului de persoane. Imaginati-va ca in locul un baiat/barbat dragut, de o varsta apropiata cu a dumneavoastra, este un proxenet sau un traficant. Seara cand va culcati, va amintiti cu drag vorbele frumoase pe care vi le spus si planuiti sa iesi in oras.

Asta nu inseamna ca toti posibilii iubiti virtuali vor sa va trimita in tari straine. Ne putem face iubiti virtuali prin cunostinetele pe care le avem. Intram din curiozitate pe facebook la prietenii prietenei cele mai bune si incepe sa ne alegem un iubit virtual. Nu mai este un secret pentru nimeni ca atunci cand ne plictisim si daca mai suntem si singuri incepem sa rascolim site-urile de socializare.

Pentru oamenii mai optimisti acesti iubiti virtuali pot fi prieteni care ii sfatuiesc si in final se vor intalni la un ceai. Avantajul este ca pe site-urile de socializare putem sa-i vedem, le vedem pozele, ce tipuri de activitati practica, din ce grup de prieteni fac parte.

relatie la distanta pe internet

Iar daca avem un iubit pe care l-am cunoscut in mod “clasic” si trebuie sa plece o perioada din oras sau din tara, se va transforma in iubit virtual. Diferenta intre acei iubiti “normali” si iubitii virtuali este contactul fizic. Nu te poti saruta sau imbratisa virtual, asta este evident. In schimb, pot exista anumite flirturi, discutii intime.

De asemenea, acesti iubiti virtuali in mare parte nici nu au grija de noi, dar nici nu ne streseaza. Un iubit virtual nu va sti ca ai racit si ca ti-ar prinde bine un ceai fierbinte si o aspirina, dar nici nu va banui ca il inseli. Iubitul virtual nu suna sa vada ce faci, unde si cu cine esti, daca ai mancat, daca ti-e rau, daca ai nevoie de ajutor.

Poate fi interesant sa discuti cu cineva online. Exista misterul, apare ideea de nou, promisiuni ca ne vom intalni candva. Iar daca discutiile acestea continua, exista posibilitatea ca unul dintre ei sa se trezeasca ca sta si asteapta singur in fata calculatorului pentru un semn, un raspuns.

Avem iubiti virtuali pentru ca nu putem momentan avea altfel. Fie ca nu suntem pregatiti pentru o noua relatie si doar vrem sa flirtam, fie ca nu am gasit persoana potrivita. Cu totii preferam sa avem cu cine sa iesim la film decat sa stam singuri in casa si in timp ce ne uitam la film sa mai tastam pe messenger.

Dupa cum spuneam, poate fi asemanat cu un gest disperat, o ultima solutie pentru evadarea din singuratate. Statistic vorbind, iubitii virtuali si relatiile virtuale, in general, sunt pentru persoane cu varsta intre 13-18 ani si pentru cei de peste 40 de ani. Adica adolescentii care inca nu au intrat in contact fizic cu alte persoane si sunt prea timizi, iar din spatele monitorului au mai mult curaj. Unii ajung la varsta de 40 de ani singuri. Acest lucru are mai multe cauze, printre care interesul deosebit pe care l-au dat in anii tineretii studiului si vietii profesionale, si nu au iesit din casa. De asemenea, mai exista si o alta categorie de oameni, care au tot asteptat persoana potrivita, una minune, care nu are defecte si se pricepe la orice. Acei oameni ajung in final singuri.

In concluzie, daca vrem sa ne facem iubiti virtuali, ar fi indicat sa alegem un site de socializare pentru a afla de dinainte cateva lucruri. In plus, nu ar trebui sa ne aruncam cu capul in piscina goala, foarte rare sunt cazurile in care cei doi se intalnesc si au o relatie frumoasa dupa aceea. Adica este posibil ca unul sa fie umarul pe care se poate plange si asta pentru un scurt timp.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.