Dragostea are un fel de magie, îmbunătățește sănătatea fizică și mentală, crește longevitatea. Este capabilă să facă lucruri uimitoare. Află în acest articol ce beneficii aduce dragostea oamenilor.
Navigare rapidă în articol:
1. Beneficiile dragostei
Oamenii trebuie să înțeleagă că dragostea are multe beneficii pentru sănătatea lor. Prin urmare, trebuie să le pese să aibă relații grozave, să facă în așa fel încât dragostea în relația lor să funcționeze. Studiile cercetătorilor din ultimii 50 de ani arată că prieteniile mari, relațiile durabile, de cuplu, de iubire, relațiile bune dintre părinți și copii îmbunătățesc starea de sănătate a oamenilor.
Sănătate fizică și mentală mai bună
Dragostea are numeroase beneficii pentru sănătate. Empatia, atențiile, bunăvoința, sentimentul de siguranță în relație au un rol important asupra sănătății fizice și mentale a persoanelor implicate în acea relație. Dragostea scade nivelul de stres și crește imunitatea. Asta se întâmplă și atunci când oamenii sunt îndrăgostiți.
Cercetătorii au descoperit că fără dragoste și emoții pozitive, oamenii tind să fie mai predispuși la boli psihice. Asta poate avea un impact negativ asupra sănătății lor fizice și psihice.
Despre relațiile intime s-a descoperit că reduc tensiunile și calmează stările de anxietate. Endorfinele pot îmbunătăți legătura dintre parteneri și contribuie la calmarea durerilor de cap.
Cercetătorii australieni au precizat că relațiile intime în cazul bărbaților pot reduce incidența cancerului de prostată cu 30%.
Rezistență mai mare, recuperare rapidă după boală
Un medic renumit din China a evidențiat faptul că pentru oameni, cel mai important lucru pentru a avea o bună sănătate, este să fie într-o relație armonioasă. De asemenea, el spunea că „fiecare om trebuie să fie într-o relație armonioasă cu el însuși, cu această lume și cu natura”.
În medicina tradițională chineză pentru a avea rezistență și sănătate se recomandă: să mănânci bine, să dormi bine, să bei apă de calitate, să ai un stil de viață sănătos și o relație armonioasă.
Pentru a-ți crește rezistența organismului și sănătatea, fiecare om trebuie să aibă o viață reală ordonată și normală, să încerce să găsească o stare de liniște sufletească și confort, cât mai mult posibil.
Asta poate ajuta la menținerea sănătății. În budism se mai numește „acțiune corectă” sau „karma dreaptă”.
De ce se îmbolnăvesc oamenii?
Specialiștii în medicina chineză consideră că boala este mai întâi „boală divină”, „boală qi” și apoi „boală a sângelui”. Prin urmare bolile încep de la partea intangibilă a vieții, este vorba despre nevoile spirituale ale oamenilor.
Modificările emoționale au efecte diferite asupra organelor corpului. Oamenii produc diferite emoții, iar dacă acestea sunt negative, este clar că vor avea un impact neplăcut asupra sănătății corpului și vor provoca boli. Despre tractul gastrointestinal s-a spus că poate exprima cel mai mult emoțiile și fluctuațiile din minte.
Fericirea, ura, furia, bucuria sunt cele mai elementare emoții umane. Conform unui studiu din SUA, 80% dintre durerile de cap, 90% dintre cazurile de oboseală și 99% dintre cazurile de distensie abdominală sunt produse de emoțiile excesive, de emoții negative. În medicina tradițională chineză se spune că furia provoacă durere de ficat (poate afecta funcția de drenare a acestui organ), tristețea afectează plămânii, îngrijorarea dăunează splinei, iar teama poate îmbolnăvi rinichii.
În general emoțiile rele – depresia, furia, anxietatea, frustrarea – pot cauza reacții fizice și psihologice anormale, modificări neuroendocrine, tulburări neurologice, anomalii hormonale, ceea ce va afecta diferite sisteme ale corpului și sănătatea acestuia. Emoțiile pozitive – precum bucuria, fericirea, veselia – pot îmbunătăți starea de sănătate și ajuta la recuperarea rapidă din boală.
Oamenii care sunt triști în relație au o stare proastă și asta le afectează sănătatea. Emoțiile anormale sunt exprimate ca simptome fizice și duc treptat la îmbolnăvire. Starea proastă pe termen lung, însoțită de anxietate și depresie, poate fi o cauză a bolilor, cum ar fi de exemplu: aritmia, hipertensiunea arterială, palpitații și alte boli coronariene.
Longevitate mai mare
Conform unui studiu britanic, oamenii care au relații intime de 3 ori pe săptămână au o speranță de viață mai mare cu 10 ani. În plus, despre relațiile intime s-a precizat că pot reduce riscul de boli cardiovasculare, de hipertensiune arterială și de diabet.
Oamenii pot trăi cu 10-15 ani mai mult dacă reușesc să aibă relații de dragoste armonioase și satisfăcătoare.
2. Cheia menținerii unei relații fericite
Mulți oameni consideră că este dificil să-și mențină relația de iubire pentru o lungă perioadă de timp. Iată cum se poate realiza asta, pentru a avea o relație sănătoasă și de durată:
O viață sexuală bună poate îmbunătăți legătura emoțională
Intimitatea poate face relația să fie mai armonioasă, mai ales dacă pasiunea a dispărut. Dacă o relație intimă este satisfăcătoare și plină de iubire, este mai puțin probabil ca oamenii să înșele, să caute fericirea în altă parte. S-a dovedit științific faptul că oxitocina (care este o moleculă ce dă senzația de plăcere) poate avea o influență asupra stabilității cuplului.
Oxitocina are și efect anti-stres, ceea ce este benefic pentru sistemul imunitar.
Cercetătorii au descoperit că oxitocina apare mai des la cuplurile care se ating, care își manifestă iubirea. În acest mod, crește plăcerea și dorința lor de a fi împreună, iar relația de cuplu devine mai trainică și de durată. În concluzie, intimitatea promovează stabilitatea în cuplu.
Cuplurile fericite știu cum să se bucure de timpul lor liber
Cu siguranță lucrurile în doi, în viața reală, sunt mai interesante decât ceea ce este pe Internet sau la TV. Prin urmare, oamenii pot fi mai fericiți în relația de cuplu, dacă își închid telefonul, laptopul sau televizorul o perioadă și știu să se bucure de timpul lor liber.
Ei trebuie să aloce timp pentru viața de cuplu, asta este foarte important pentru a avea o relație sănătoasă. Ideea este de a face din timpul lor împreună o prioritate. Asta înseamnă să acorde partenerului lor o atenție individuală, mai mare.
Încercați lucruri noi
Chiar și oamenii care au relații de cuplu stabile se plictisesc la un moment dat, mai ales dacă sunt împreună de mult timp. Inevitabil vor avea probleme din cauza scăderii prospețimii și a emoțiilor diminuate. Prin punerea în aplicare a unor lucruri noi, ei devin curioși, abia așteaptă să descopere alte surprize, iar asta le îmbunătățește relația. O vacanță frumoasă îți poate aduce un pic de fericire în relație.