Relații de familieO vacanță frumoasă îți poate aduce un pic de fericire în relație...

O vacanță frumoasă îți poate aduce un pic de fericire în relație și în viața ta!

Momente de plictiseală apar chiar și la oamenii cei mai fericiți. Sunt momente când oboseala ne ajunge, când ne simțim descurajați din cauza greutăților sau suntem copleșiți de vreun necaz. Indiferent de ce anume s-a întâmplat în viața ta în acest an, ce te-a făcut să uiți de tine și de relația ta, timpul nu este încă pierdut, poți aplica o mică rețetă a fericirii – de a pleca în vacanță cu persoana iubită chiar și la sfârșit de sezon cald. Ai avantajul că în prima lună de toamnă s-au anunțat zile însorite, ca și cum vara încă nu s-a terminat.

Dacă ești receptiv la o schimbare te poți cu siguranță încadra în categoria oamenilor care au mari șanse să fie fericiți! Nimic nu este mai rău decât să te plafonezi, să fii o persoană lipsită de chef și de curaj, care se teme să schimbe ceva, orice în viața sa.

marimi bagaje

Abținerea de a schimba ceva derivă din teama de schimbare, de necunoscut. Și dacă tot spun despre asta, poți schimba și tu ceva de această dată – destinația de vacanță. Nu mai pleca în afara orașului (cum făceai cândva, petreceai doar două sau trei zile de relaxare într-un weekend), alege să pleci cu avionul într-un loc deosebit, unde nu ai mai fost, în Italia, Grecia, Spania sau altundeva.

Nu trebuie să ai multe bagaje ci doar strictul necesar. Dacă iei prea multe lucruri să nu uiți că geamantanul tău nu este imens, din contra, se va umple destul de rapid și va fi și greu de cărat. Ține cont și de mărimea bagajelor permise de companiile aeriene low cost și de prognoza meteo (dacă vei fi un pic norocos, poate va fi tot timpul cald), dar și de card (să ai suficienți bani pe el pentru a te putea distra).

O vacanță la sfârșit de sezon îți oferă avantajul că prețurile de cazare sunt mai mici și deci poți alege un sejur mai puțin costisitor. Dacă iubești marea poți pleca pe litoral pentru a te bucura de plajă și de soare. Te vei simți minunat cu persoana iubită la mare, vei vedea că relația dintre voi se va îmbunătăți deoarece marea îți creează o stare de bine, de relaxare, te îmbie la visare, îți oferă cam toate ingredientele pentru a putea aduce un pic de magie și fericire în viața ta. Dacă persoana de lângă tine este cea potrivită cu siguranță în compania ei te vei simți bine, vei râde, vei fi fericit.

O alegere la fel de bună este să pleci în vacanță la munte. Se știe că aerul de munte este vindecător pentru sistemul nervos și întregul organism. Deci, ai toate șansele să scapi de stres și de povara gândurilor negative. La munte îți tonifici organismul și te vindeci de oboseală. Ai șanse mari să faci zilnic mișcare, să parcurgi trasee montane interesante, să faci plimbări în ritmul ales de tine, iar când ai chef poți face câte un popas pentru a te odihni.

Desigur știi deja că activitatea fizică de acest fel în aer liber face bine la sănătate, dar în plus trebuie să fii convins că te poate ajuta și altfel, și anume îți oferă o stare de bună dispoziție. Este deja demonstrat de cercetători că exercițiile fizice pot înlocui medicamentele antidepresive și pot ajuta în tratamentul unei forme ușoare de depresie. Stări depresive au foarte mulți oameni, iar dacă acestea sunt moderate și apar destul de rar, prin puțin sport pot fi eliminate. În concluzie: Pleacă în vacanță la munte și fă multă mișcare!

O vacanță te ajută ,,să-ți încarci bateriileˮ, să te distrezi, să uiți de toate supărările. Dacă în general ești un om optimist, ai toate șansele să fii și fericit. Potrivit unui studiu realizat de cercetători, oamenii optimiști sunt mai veseli, mai sănătoși și reușesc în ceea ce își propun. Este destul de simplu să fii un astfel de om, trebuie să gândești pozitiv, să crezi în șansa ta, în faptul că viitorul îți rezervă lucruri frumoase. Contează modul cum privești lucrurile, trebuie să ai încredere în tine și să faci alegeri bune în viață.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.