Care este cel mai bun antrenament de culturism pentru incepatori? Daca va doriti un corp de invidiat pe care toata lumea sa il admire, puteti incepe prin exercitiile de la sala de sport, exercitiile de fitness pentru mentinere si antrenamentele saptamanale.
Insa daca veti dori sa aratati precum adevaratii culturisti care fac bani din viata sanatoasa pe care o au fara sa folositi substante ce cresc automat masa musculara, ar trebui sa aflati ce antrenamente fac acestia in fiecare saptamana pentru a-si pune in valoare muschii.
Incepatorii intr-ale culturismului sunt cei mai putin informati, insa care doresc sa stie cat mai multe despre lumea culturismului si muschii proprii. Investigatiile proprii si consultul unui antrenor specializat duc la crearea unui bun atrenament de culturism pentru incepatori, care va va pune in cateva saptamani muschii in miscare. Inainte de inceperea efectiva a antrenamentului este recomandat consultul unui medic nutritionist, si un specialist in antrenamente.
Antrenamentul in circuit
O buna varianta de antrenament de culturism pentru incepatori este antrenamentul in circuit. Acesta presupune serii de exercitii de cate 10-14 repetari facute una dupa alta, cu odihna minima intre repetari. Acest tip de exercitiu are drept scop invatarea corecta a exercitiilor, obtinerea unei rezistente ridicate a organismului si imbunatatirea legaturii muschi-minte. Sportivul poate incepe si antrenamentele pe grupe in functie de propriile preferinte, obiectivele avute in vedere si efortul depus.
Greutatile folosite pentru aceste exercitii nu ar trebui sa depaseasca 60% din maxium de greutate ridicat. Se recomanda circuitul din 10-12 tipuri de exercitii care acopera cat mai bine toate grupele musculare ce vor fi facute cu cate 10-12 repetari.
Antrenamentul de acest tip trebuie facut de 2 ori pe saptamana timp de cate 20-30 minute, iar sportivul are nevoie de cel putin doua zile de odihna intre antrenamente. Dupa o buna perioada de urmare a acestui antrenament de circuit se poate face un al doilea circuit la fiecare antrenament. Pauza intre serii ramane la latitudinea sportivului.
Printre exercitiile pentru un antrenament de culturism pentru incepatori care dezvolta toate grupele de muschi se afla:
- Hiperextensiile pentru muschiul trapez, bicepsul femural, gluteii si erectorii spinali
- Genuflexiunile ori presa de picioare: lucreaza gluteii, bicepsul femural si cvadricepsul
- Tractiunile pentru muschiul trapez, romboid, dorsal, antebrat, bicepsul, deltoidul posterior
- Flexiile picioarelor la aparate pentru lucrarea bicepsului femural
- Ridicarile pe varfuri pentru lucrul muschilor gambei
- Antrenament de culturism pentru incepatori prin flotari la paralele in vederea lucrarii deltoidului anterior, tricepsului, pectoralului si serratusului
- Impinsul vertical pentru triceps, deltoidul anterior si median sau serratusul
- Impinsul de la piept pentru triceps, pectoral sau deltoid anterior
- Exercitiile pullover pentru lucrarea muschilor dorsali, trapezului, teresului, romboidului, pectoralului sau tricepsului
- Extensiile pentru triceps
- Flexiile pentru biceps, brahial si antebrate
- Ridicarile de picioare si crunch-ul pentru lucrarea muschilor abdominali.
Pentru stabilirea celui mai bun antrenament de culturism pentru incepatori puteti alege orice exercitiu de mai sus, iar dupa un antrenament de cateva luni, se poate trece la alte tipuri de exercitii care sa lucreze muschii in profunzime. Dupa cateva luni de antrenament se poate trece si la tipuri de sesiuni de exercitiu bazat pe exersarea anumitor grupe de muschi lucrate separat in sesiuni de antrenament diferite.