Metode de a-ți umple timpul și de a-ți ține mintea ocupată pe timpul pandemiei

0
101
ciclism montan pentru recreatie

Am intrat în al doilea an de pandemie, iar coronavirusul nu pare să dea înapoi. Dimpotrivă, se pare că îi mai vin în vizită și niște „rude” de prin Marea Britanie, Brazilia sau Africa de Sud.

Presiunea psihologică este imensă pe fiecare dintre noi. Trebuie să găsim ceva care să ne țină mintea ocupată. Să nu ne mai gândim că în urmă cu doi ani, pe vremea aceasta, ne făceam planuri de vacanță în orice colț de lume doream.

Partea bună este că sunt destule metode prin care să „evadăm”, chiar și pentru câteva ore, din această realitate stresantă a crizei sanitare. Proiectele în spațiul propriei locuințe, sportul, diversele hobby-uri, jocurile și chiar activitățile de voluntariat ne ajută să petrecem timp de calitate, care să ne ridice moralul.

Dacă nu știi ce ai putea să faci pentru trup, minte și spirit, iată cinci idei ușor de pus în practică:

  1. Plantează ierburi aromatice sau flori

Vine primăvara. Este cel mai potrivit moment să te apuci de grădinărit, chiar dacă stai la bloc. Cumpără niște ghivece (dacă nu ai), pământ și semințe de plante. Îngroapă semințele în pământ, udă-le periodic și urmărește cu apar firicelele verzi, care cresc de la o zi la alta.

Poți îmbina plăcutul cu utilul, „cultivând” busuioc, mentă, rozmarin etc. Este un sentiment deosebit când iei frunzulițele din grădina proprie și dai mai multă savoare mâncării.

  1. Ieși la pedalat sau la alergat

Sportul este unul dintre cele mai eficiente medicamente împotriva stresului. Ia bicicleta și fă curse pe distanțe lungi, dacă se poate într-un cadru cât mai natural, nu printre clădirile pe care le vezi zilnic. Sau mergi într-un parc și aleargă, în timp ce asculți muzica preferată. Un corp în formă este un corp cu imunitate ridicată și nici nu mai are sens să amintim cât de importantă este imunitatea în această perioadă.

  1. Dansează cât mai mult
Citește și:  Jocuri de societate populare care vor înveseli orice seara plictisitoare

Nu neapărat într-un cadru organizat, chiar și acasă. Dă drumul la muzică și eliberează din corp energiile negative prin mișcările de dans. Detașează-te total de toate problemele măcar o oră pe zi. Vei vedea că ele devin din ce în ce mai mici, pentru că le înfrunți cu alt moral.

  1. Joacă jocuri offline sau online

Dacă ai un pachet de cărți, sunt zeci de jocuri pe care le poți juca împreună cu familia sau cu prietenii, de la „război” sau „macao” la „whist” sau „poker”. Cu cât activitatea îți solicită mai mult mintea, cu atât mai bine. Un site cu reguli poker este ușor de găsit, în caz că ești începător, sau începătoare. Toate jocurile sunt disponibile și online, deci nu e problemă dacă nu ai cu cine să joci acasă.

  1. Fă activități de voluntariat

Așa cum am spus, principala problemă a timpului prezent este de natură psihică. Caută activitățile care îți aduc împlinire sufletească și te fac să simți că poți schimba lumea, cum ar fi cele de voluntariat. Te încarci cu energie atunci când îi ajuți pe cei care chiar au nevoie de tine, iar pandemia devine o nefericire „suportabilă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.