Dragostea îngrașă! Acest lucru este adevărat și a fost confirmat de cercetători prin studiile lor. De asemenea ei au spus despre creșterea în greutate a unei persoane că ar putea influența creșterea în greutate a altei persoane, când acestea petrec mult timp împreună.
Află în acest articol care sunt motivele pentru care cuplurile care se iubesc cu adevărat au tendința de a se îngrășa.
Navigare rapidă în articol:
- Satisfacția familială poate duce la creșterea în greutate
- Stresul cronic datorat insatisfacției în cuplu la persoanele în vârstă
- Creșterea în greutate este molipsitoare în cuplurile căsătorite
- Dragostea trece prin stomac
Satisfacția familială poate duce la creșterea în greutate
Potrivit unui studiu de pe PubLMed.gov, la cuplurile care s-au căsătorit de 4 ani și sunt fericite, s-a observat o creștere în greutate datorită satisfacției emoționale. Cercetătorii au examinat starea de fericire a 169 de cupluri și concluziile au fost următoarele:
- La cuplurile fericite există șansa să apară o creștere în greutate pe fondul stării emoționale pozitive. Acest lucru însă nu se poate spune la cuplurile la care starea emoțională este negativă și există stres.
- Satisfacția emoțională poate îmbunătăți starea de sănătate a persoanelor din cuplu. Relațiile de calitate ajută la menținerea sănătății. Acești oameni nu mai sunt stresați, nu mai caută să atragă un partener și de aceea pot ajunge să acumuleze kg în plus.
- Când ambii parteneri sunt fericiți în cuplu există posibilitatea ca ambii să câștige în greutate.
- Dacă unul din parteneri este mai puțin mulțumit de căsătorie atunci probabilitatea ca ei să se îngrașe este mai mică.
Fericirea maritală este un factor esențial pentru fericirea globală.
Creștere în greutate la persoanele care au relații romantice pe termen lung
Un alt studiu de pe onlinelibrarywileycom, care a fost realizat pe un număr de 8.000 de persoane, a arătat că următoarele concluzii:
- Femeile căsătorite se pot îngrășa cu aproximativ 10-11 kg după 5-6 ani de căsătorie
- Femeile care s-au mutat cu partenerul lor dar nu s-au căsătorit au acumulat în jur de 9-10 kg
- Femeile care aveau o relație dar nu locuiau împreună cu partenerul lor s-au îngrășat cu 5-6 kg
- Bărbații care au trăit împreună cu partenera lor timp de cel mult 2 ani s-au îngrășat cu 11-12 kg mai mult decât cei care au locuit singuri.
Concluzia ar fi că o căsătorie fericită îi poate face pe cei doi parteneri să fie grași. Persoanele care sunt singure au șanse mai mari să fie slabe decât cele care sunt în cuplu și se iubesc cu adevărat. Acest lucru a fost arătat și de un sondaj care s-a făcut pe un număr de 2.000 de persoane.
Oamenii care sunt fericiți în cuplu sunt mai relaxați și de aceea pot acumula kg în plus. Asta se întâmplă până în momentul când apar și la ei probleme în ceea ce privește comunicarea în cuplu și se instalează stresul.
Stresul cronic datorat insatisfacției în cuplu la persoanele în vârstă
Un studiu recent, din ianuarie 2019, arată că stresul cronic și nefericirea în căsătorie la cuplurile mai în vârstă poate influența circumferința taliei. Studiul este prezentat pe ncbi.nlm.nih.gov și a fost realizat pe un număr foarte mare de adulți în vârstă, la aproximativ 1098 cupluri căsătorite. S-a ținut cont dacă aceste cupluri au avut o satisfacție emoțională negativă în cuplu, dacă au suferit de stres cronic, dacă aveau un mariaj fericit, în perioada anilor 2006-2010. De asemenea, s-a evaluat circumferința taliei în această perioadă de timp.
Rezultatele studiului au arătat următoarele aspecte:
- Stresul cronic la cuplurile căsătorite poate duce la creșterea circumferinței taliei
- Relațiile negative dintre soți pot crește riscul ca stresul acumulat să ducă la mărirea circumferinței taliei
- În căsătoriile de calitate negativă stresul este accentuat și poate duce la formarea colăceilor în jurul taliei.
Creșterea în greutate este molipsitoare în cuplurile căsătorite
Cuplurile căsătorite au adesea o circumferință similară a corpului, din cauza proceselor de adaptare care au loc în timpul relației.
Acest lucru a fost concluzionat de cercetători, în urma unui studiu realizat de The New England Journal of Medicine pe nejm.org, pentru a analiza răspândirea obezității de la persoană la persoană. Studiul s-a făcut pe un număr de 12.067 persoane, într-o perioadă îndelungată de timp, de câțiva ani.
Potrivit studiului, dacă unul dintre cei doi parteneri din cuplu se îngrașă, probabilitatea ca și celălalt partener să crească în greutate este de 37%. Se spune despre creșterea în greutate că este molipsitoare, că ar fi un factor care duce la epidemia de obezitate. Este vorba despre o tendință de a ne adapta la obiceiurile alimentare ale celuilalt în relația de cuplu. Oamenii care trăiesc împreună și sunt fericiți încep să aibă aceleași obiceiuri. Dacă relația dintre ei este dificilă, atunci este posibil ca ei să aibă și alte preferințe culinare.
Acest studiu s-a realizat și între frați, și s-a constatat că atunci când un frate devine obez, șansele ca și celălalt frate să devină obez sunt de 40%. Oamenii sunt influențați de aspectul și comportamentul celor din jur. Creșterea în greutate a unei persoane poate influența creșterea în greutate a altei persoane, dacă acestea petrec mult timp împreună.
Dragostea trece prin stomac
Această zicală este adevărată! Dragostea trece prin stomac în adevăratul sens al cuvântului. În urma unui studiu realizat în anul 2019, pe un număr de 20.000 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 19-100 ani, pe o perioadă de timp de 16 ani, s-a ajuns la concluzia că persoanele fericite în cuplu cresc în greutate. S-a ținut cont de foarte mulți factori: fumat, sport, vârsta, stresul perceput, starea de sănătate, greutate corporală, înălțime, alimentație sănătoasă, calitatea relației de cuplu.
Concluziile studiului de pe psynet.apa.org au fost:
- Traiul fericit în cuplu duce la creșterea semnificativă în greutate la femei și bărbați după 4 ani de căsnicie sau mai mult
- Cuplurile fericite mănâncă mai mult comparativ cu oamenii care sunt singuri
- În cuplurile nefericite și la oamenii care se despart apare tendința de a slăbi
- Mulți oameni care sunt părăsiți slăbesc foarte mult într-o perioadă relativ scurtă de timp
- Femeile scad în greutate mai mult în primul an după despărțire
- Bărbații care divorțează pot crește în greutate după 4 ani de separare
- Divorțul este mai stresant și poate duce la creșterea în greutate.
În prezent mulți oameni suferă de obezitate, iar aceasta poate afecta starea de sănătate. Ei trebuie să fie atenți la alimentație, să-și mențină greutatea corporală în limitele normale.