În special pentru mamele care se află la primul copil, confortul bebeluşului, modul în care îl îmbracă şi accesoriile care fac parte din rutina acestuia, se vor constitui într-o problemă destul de spinoasă. Îl înfaşă sau nu, îi pun multe hăinuţe, adaugă mănuşile din casă sau îi pun botoşei, toate acestea pot deveni adevărate enigme pentru o tânără mamă.
Mai înfăşăm bebeluşul?
Cu toţii ştim că practica înfăşării bebeluşilor a fost importantă şi unică pentru foarte mult timp. Abia născuţi, până nu demult, micuţii erau bine înfăşaţi în scutecele strâmte şi bine legate. Odată cu apariţia scutecelor absorbante şi a studiilor amănunţite făcute asupra impactului pe care înfăşatul îl poate avea supra dezvoltării fizice a bebeluşilor, această practică pierde din ce în ce mai mult teren. O înfăşare corectă a bebeluşului poate ajuta la calmarea acestuia, asigurându-i un somn mai liniştit. Bebeluşul înfăşat trebuie poziţionat doar pe spate, impunând o supraveghere permanentă. Înfăşarea se recomandă doar până la vârsta două luni, atunci când micuţul se poate roti, crescând astfel riscul de sufocare.
Conform studiilor, modul strâns în care se efectuează înfăşarea, poate conduce în timp la apariţia problemelor la nivelul şoldurilor. Copilul are nevoie de libertate de mişcare, antrenându-şi astfel articulaţiile, iar modul abrupt în care va fi poziţionat după înfăşare, poate afecta mobilitatea acestuia. De asemenea, lipsa capacităţii de mişcare poate atrage riscul sufocării în cazul refluxului. Un bebeluş înfăşat poate suporta o supraîncălzire corporală. Astfel, ţinând cont de avantaje şi dezavantaje, decizia finală va aparţine doar mamei. Ea va hotârî dacă înfaşă sau nu bebeluşul.
Hăinuţele pentru bebeluşi
Atunci când mama decide că bebeluşul ei are nevoie de libertate de mişcare şi confort, va renunţa la ideea înfăşatului şi va alege pentru micuţ hăinuţe potrivite, plăcute, vesele şi comode. Este foarte important ca hainele bebeluşului să fie fabricate din fibre naturale, de preferinţă bumbac, să nu conţină pigmenţi toxici, să fie potrivite etapei de creştere, să aibă o croaială simplă, să nu conţină elemente şi accesorii care pot pune copilul în pericol şi să fie adaptate mediului în care se află copilul. Accesând https://www.nannie.ro/ fiecare mămică are posibilitatea de a alege pentru copilul ei cele mai potrivite hăinuţe şi accesorii, realizate din materiale de calitate superioară şi cu un design foarte atrăgător. Astfel, micuţul se va bucura de o experineţă senzorială plăcută, dar şi de confort termic.
Cum se întreţin hainele bebeluşului
Este foarte important ca hainele unui bebeluş să fie bine întreţinute. Astfel, acestea se vor spăla separat de hainele celorlalţi membri ai familiei, folosindu-se detergenţi special destinaţi celor mici. Se vor evita parfumantele şi balsamurile, în princial în primul an de viaţă. Toate hăinuţele se vor usca corespunzător şi se vor călca foarte bine. Vor fi aşezate în dulăpiorul copilului, un loc protejat în care nu va pătrunde niciun animal de companie şi unde nu vor fi depozitate şi alte obiecte. Este recomandat ca hăinuţele purtate afară să fie înlăturate imediat ce micuţul a fost adus în casă, pentru interior având un alt rând de haine.