Timp liberBowling, un hobby relaxant și în același timp amuzant pentru toți

Bowling, un hobby relaxant și în același timp amuzant pentru toți

Bowling-ul reprezinta atat un sport, cat si o activitate recreationala deosebita care a devenit de-a lungul timpului din ce in ce mai populara. Bowling-ul poate fi un hobby relaxant si in acelasi timp amuzant, potrivit persoanelor de orice varsta.

Scurta istorie a bowling-ului

Bowling-ul este un sport aparut relativ recent si presupune rostogolirea unei bile pe o surpafata plana, de obicei confectionata din lemn sau material sintetic, pentru a rasturna jaloanele care mai poarta numele de popice, asezate in forme diferite.

Desi, dupa cum am spus si aneterior, bowling-ul a fost recunoscut ca sport nu cu foarte mult timp in urma, originile sale dateaza inca din epoca de piatra. Primele dovezi ale existentei acestui joc in acea perioada au fost descoperite de catre antropologul de origine britanica Flinders Petrie si echipa sa in jurul anului 1930 in Egipt. In mormantul unui copil acestia au descoperit mici obiecte a caror asemanare este izbitoare cu a popicelor de astazi, considerandu-se in acest fel ca acest joc a fost punctul de pornire al jocului de bowling din zilele noastre.

Un alt antropolog William Pehle, de origine germana, este de parere ca jocul de bowling isi are originile in Germania anului 300 d.Hr. Este adevarat ca si in Germania au fost descoperite piese asemanatoare celor de bowling, precum si numeroase documente care atesta ca acestea erau folosite in timpul ceremoniilor religioase pentru a dovedi inexistenta pacatelor. Jocul a fost introdus treptat in intreaga regiune devenind foarte importante pentru intreaga societate care il considera un adevarat test de credinta.

In Anglia, bowling-ul a inceput sa fie practicat, bineinteles in forme diferite celor din prezent, in jurul anului 1100. Prima mentiune scrisa referitoare la jocul de bowling apartine regelui Edward al III-lea si dateaza din jurul anului 1366. Bowling-ul devenise o activitate preferata de catre foarte multe persoane de pe teritoriul Angliei insa, in documentul scris de catre rege, acesta interzicea ca aceasta activitate sa nu mai fie practicata de catre garzile sale deoarece era de parere ca le distragea atentia si nu le permitea sa se concentreze asupra a ceea ce aveau de facut si mai ales acestia nu mai erau interesati de antrenamentul pentru tragerea cu arcul.

Jocul de bowling si-a recastigat popularitatea mai tarziu, in timpul domniei lui Henry al VIII-lea, fiind jucat in special de catre persoanele care aveau un anumit statut social, bowling-ul simbolizand la acea vreme situatia financiara.

Bowling

Treptat, acest sport devine din ce in ce mai popular in intreaga lume, astfel incat ajunge si pe teritoriul american unde, la data de 9 septembrie 1895 este organizat “The American Bowling Congress”. Incepand cu aceasta data, bowling-ul este recunoscut oficial drept sport si incep sa se organizeze adevarate competitii.

De-a lungul timpului, jocul de bowling a suferit numeroase schimbari, avand in vedere ca numeroase tehnici de joc au fost introduse. In anul 1940 a fost inventat si mecanismul care aranjeza automat popicele, fapt pentru care popularitatea acestui joc a crescut considerabil in lumea intreaga.

Bowling-ul – un hoby pentru toate varstele

Bowling-ul, pe langa faptul ca este un sport in adevaratul sens al cuvantului iar practicantii sai se pot inscrie in cluburile de performanta pentru a participa la numeroase competitii, bowling-ul poate fi practicat de catre oricine si in timpul liber, fiind o activitate cu multe beneficii.

Inainte de toate, bowling-ul reprezinta o modalitate inedita de a va mentine in forma, deoarece bilele folosite pentru a lovi popicele sunt grele si toti muschii vor fi antrenati penru a reusi sa aruncati bila cu succes. Mai mult decat atat, aceasta activitate va va face sa pierdeti calorii dar in acelasi timp este benefica pentru ligament si incheieturi.

Pe langa beneficiile fizice, bowling-ul este un hobby foarte relaxant pe care il puteti practica alaturi de prieteni. Acesta dezvolta si spiritul competitiv avand in vedere ca scopul jocului este acumularea cat mai multor puncte. Este de preferat ca inainte de a merge la bowling sa faceti cateva exercitii fizice simple pentru a va incalzii muschii si incheiturile, evitand in acest fel aparitia unor probleme neplacute in timpul jocului cum ar fi intinderile de muschi sau de ligamente.

Bowling-ul poate fi practicat de catre oricine in locurile special amenajate, iar costurile unui joc de bowling nu sunt deloc mari. Bowling-ul ar putea reprezenta o activitate benefica, relaxanta, care va va destresa si pe care puteti sa o realizati alaturi de cei dragi la fiecare sfarsit de saptamana.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.