Întotdeauna este bine să înveți din propriile greșeli, să schimbi ceva, să-ți transformi viața. Pentru asta este nevoie de reflexie sau de analiza situației, de evaluarea sentimentelor pe care le-ai avut și le ai, de aplicarea unor strategii pentru a schimba situația. Reflexia este capacitatea de a face o autoanaliză de sine, prin care să-ți schimbi gândirea și să procedezi altfel.
În acest mod poți obține alte rezultate, pentru că trebuie să înveți din greșeli. Poți scrie gândurile și sentimentele pe o hârtie, poți descrie în detaliu evenimentele, situațiile care trebuie rezolvate. Unii oameni apelează la psihologi pentru a găsi răspunsuri, pentru a înțelege ceea ce este potrivit pentru ei.
Cum să-ți îmbunătățești relația?
Dacă ai o relație dificilă și totuși îți dorești să schimbi ceva pentru a avea o conviețuire mai bună, atunci trebuie să aplici anumite strategii, care te-ar putea ajuta. Important este să nu faci asta din disperare, gelozie, frica de singurătate sau doar din atracție. Trebuie să iei în considerare ceea ce este pozitiv în relație, motivele care te fac să rămâi în relație și să continui cunoașterea.
Învățarea din greșeli presupune căutare de sine, multă reflexie, deschiderea spre comunicare și evitarea obiceiurilor negative. Dacă în relație au fost și momente de despărțire, nu te aștepta ca acel timp de separare să fi schimbat pe unul sau pe celălalt. Ideea este de a înțelege unele lucruri, de a învăța din greșeli și de a manevra încet relația pentru a face lucrurile să funcționeze mai bine.
Interesul reciproc
Merită să continui relația când sunt semne clare de interes, cum ar fi: dorința de a avea o relație serioasă, dacă există o atracție evidentă între voi, dacă există sinceritate, o comunicare bună, etc.
Onestitatea trebuie să prevaleze în relație, să confirme interesul reciproc. De asemenea, contează să ai încredere în tine, în caracterul tău și independența ta, astfel de calități pot atrage persoana iubită să rămână în relație. Trebuie să ai abilitatea de a fi încrezător în tine indiferent de ceilalți, de a lua propriile decizii și de a face față multor situații grele din viață.
Fii tu însuți în continuare, dar într-o variantă mai bună! Renunță la obiceiurile rele, la unele defecte pentru a fi mai atractiv și pentru a construi o viață mai bună în doi. Fă un obicei din a vorbi mai frumos, mai atractiv, de a câștiga inima persoanei iubite înapoi. Comunicarea bună stimulează relația, indiferent dacă este una de prietenie sau de iubire. Trebuie de găsit un echilibru între vorbire și ascultare, uneori nu este chiar ușor asta, dar se poate învăța. Dacă știi să fii reținut și calm, poți avea și o comunicare mai bună și o relație mai iubitoare. Când comunicarea nu este bună cei doi din cuplu nu se conectează și relația devine tensionată. Asta duce la îndepărtarea dintre ei și la separare.
Ce spun psihologii?
În opinia psihologilor, bărbații nu vor să fie sufocați mai ales când este vorba despre un început de relație. Dacă o femeie vorbește excesiv și astfel devine obositoare, ea trebuie să se schimbe puțin, să învețe să fie mai reținută în comunicare, să asculte cu atenție ce vrea să spună celălalt.
În faza inițială a revenirii în relație este nevoie de puțin spațiu, niciunul nu trebuie să fie sufocant, să-l copleșeacă cu lucruri mărunte și cu întrebări pe celălalt. Asta înseamnă să eviți să arăți că ești disperat, pentru că asta afectează negativ relația. Disperarea nu este bună, de ea bărbații fug și nici nu este un motiv de reluare a relației. Fericirea trebuie să vină din interiorul tău și nu de la un bărbat.
Pentru ca lucrurile să funcționeze, trebuie să permiți relației să-și urmeze cursul normal. Prin urmare, nu monopoliza timpul persoanei iubite, nu o suna în mod excesiv, nu-i pune întrebări prea multe privind reconcilierea relației.
A stresa o persoană este ceva rău, este ca un joc psihologic ce poate provoca un disconfort foarte neplăcut. Pentru a face pe cineva fericit, trebuie întâi să te vindeci pe tine și să-ți cunoști inima. Dacă o relație a eșuat o dată este posibil să se mai întâmple asta, mai ales dacă nu se învață din greșeli.
Renunță la gelozie, la gândurile negative, la astfel de tactici pentru a câștiga omul drag. Gelozia este o emoție și nu înseamnă iubire adevărată. Cea mai bună strategie este onestitatea, deci trebuie să fii receptiv și înțelegător chiar și în situațiile mai tensionate, pentru a construi o relație mai bună și mai sănătoasă.