Părinți și copiiMănâncă un măr proaspăt în fiecare dimineață!

Mănâncă un măr proaspăt în fiecare dimineață!

Merele sunt recomandate în alimentația adulților și copiilor, pentru că îmbunătățesc sănătatea. Ele se consumă pe tot parcursul anului și sunt bogate în vitamine (B1, B2, B6, C, E, PP, acid folic, caroten) și minerale (calciu, potasiu, fosfor, fier, sodiu, magneziu) de care are nevoie organismul.

Merele trebuie consumate crude, pentru că prin tratament termic ele pierd 70% din flavonoide. Merele verzi au mai multă vitamina C decât merele roșii. Semințele de mere au mult iod; se pot consuma 4-6 semințe zilnic, astfel se oferă organismului o cantitate semnificativă de iod. Merele sunt recomandate în cazuri de hipertensiune arterială, gută, anemie, aciditate redusă a sucului gastric, artrită, obezitate, dureri de cap, insomnie, etc.

Un măr proaspăt pe zi oferă un plus de sănătate!

Merele hidratează organismul, au mangan, molibden, electroliți, săruri minerale esențiale care rehidratează la nivel celular și combat stresul. Merele purifică colonul și ajută la eliminarea toxinelor, a microbilor, bacteriilor, proteinelor descompuse și intrate în putrefracție, coloniilor de bacterii E.coli, deșeurilor, etc. Prin urmare, merele mențin sănătatea intestinală și previn bolile digestive.

Merele sunt bune în bolile de ficat și rinichi

Sucul de mere proaspăt este un leac în caz de boli digestive, boli genito-urinare, boli ale sistemului cardiovascular, infecții, răceli, boli de ficat și rinichi. Acest suc are efect diuretic, coleretic, tonifiant pentru organism, îmbunătățește activitatea rinichilor, inhibă formarea pietrelor la rinichi, combate anemia.

Merele au flavonoide, quercitină, rutină și deci fitonutrienți care ajută la detoxifierea organismului de radiații și metale grele. De asemenea, merele ajută la eliminarea din corp a glutamatului monosodic ce apare în multe alimente.

Merele scad colesterolul

Merele scad nivelul de colesterol din sânge, reglează glicemia, au efect bun asupra circulației sistemului limfatic, purifică organele și sunt recomandate în hipertensiune arterială.

Prin consumul de mere se combate obezitatea pentru că ele reduc asimilarea grăsimilor, produc o senzație de sațietate (conțin fibre) și au efect diuretic. Merele sunt indicate în dietele pentru scăderea în greutate.

Merele au fitonutrienți de aceea sunt alimente excelente pentru creier, ele hrănesc neuronii. Cele mai bune sunt merele cu coaja roșie, deoarece ele au antocianine, malvidină. Astfel de pigmenți dau culoarea roșie și au efecte bune asupra digestiei, ajută la scăderea în greutate, la prevenirea obezității.

Merele oferă o stare de bine

Dacă te simți deprimat mănâncă un măr și vei vedea că ai o stare mai bună. Acest fruct este reconfortant, este recomandat în caz de tristețe, depresie, etc. Un măr te poate scoate dintr-o stare neplăcută, el oferă și o energie bună, de parcă te-ar reconecta cu natura și viața.

Cojile de mere uscate

Adună coji de mere și pune-le la uscat. Acestea vor avea o cantitate redusă de zahăr și pot fi păstrate în borcane din sticlă. Cojile de mere au proprietăți grozave:

  • Conțin mulți nutrienți, vitamine și minerale, acid ascorbic, fibre, calciu, fier, potasiu, fosfor
  • Ajută în cazul reumatismului
  • Au antioxidanți precum quercitină și rutină care protejează celulele de deteriorare, de inflamații și pot reduce riscul de boli precum cancer, astm, diabet, boli cardiovasculare, hipertensiune arterială
  • Conțin vitamina C, compuși fitochimici și fibre insolubile care elimină toxinele din corp, grăsimile în exces, deci îmbunătățesc sănătatea organismului
  • Mențin sănătatea tractului gastrointestinal, au fibre care sunt necesare pentru sănătatea microflorei intestinale
  • Normalizează digestia, cresc imunitatea, reduc proliferarea celulelor canceroase din ficat și duoden
  • Au flavonoide, antioxidanți care previn îmbolnăvirea organismului.

Nu trebuie consumată niciodată coaja merelor care au fost tratate cu metode moderne, cu erbicide și pesticide. În acest caz, coaja trebuie aruncată pentru că ea poate cauza mai mult rău decât bine.

Recomandat este de consumat coaja de la mere bio, organice, sau de la mere pădurețe.

Cidrul de mere are multe beneficii

Cidrul de mere are proprietăți pozitive și anume:

  • Este bogat în antioxidanți puternici care oferă o stare de bine, produc endorfine și ajută în caz de hemoroizi, constipație, diabet, boli articulare, cataractă, ateroscleroză, tromboză
  • Este urolitic, combate formarea pietrelor la rinichi
  • Îmbunătățește circulația periferică, are efect benefic asupra funcționării sistemului cardiovascular
  • Scade riscul de ateroscleroză, tromboză
  • Are numeroase vitamine (A, C, E) care cresc imunitatea organismului, rezistența acestuia la infecții, bacterii, boli
  • Conține minerale precum cupru, calciu, zinc, magneziu, fier, fosfor
  • Scade nivelul de colesterol din sânge
  • Protejează și curăță ficatul, crește tonusul organismului, normalizează digestia, curăță rinichii
  • Este antiseptic, are efect laxativ, accelerează procesul de scindare a grăsimilor
  • Ajută la normalizarea metabolismului, la scăderea rapidă în greutate și la îmbunătățirea peristaltismului intestinal
  • Stimulează dezvoltarea microflorei favorabile tractului gastrointestinal
  • Reduce nivelul de microorganisme patogene ce pot cauza tulburări intestinale.

Se bea câte un pahar de cidru de mere pe zi, după masă. Nu este recomandat persoanelor care suferă de gastrită, pancreatită, ulcer.

Nutriționiștii recomandă oamenilor să mănânce cel puțin un măr pe zi dimineața, ideal ar fi 3 mere pe zi.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.