Ce subiecte de conversatie este preferabil sa eviti la prima intalnire romantica? O prima intalnire este intotdeauna motiv de stres si ingrijorare – si cu cat iti place persoana mai mult, cu atat vei fi mai emotionat(a). Insa poti privi prima voastra intalnire romantica intr-un fel mai relaxat: este doar o ocazie sa cunosti o persoana placuta si sa te simti bine. Sunt sanse sa se dovedeasca o intalnire grozava, la fel cum sunt sanse sa fie un dezastru.
Nu iti planui pas cu pas miscarile si subiectele de conversatie: discutia dintre voi trebuie sa curga natural – daca se intampla astfel, aceasta iti arata chimia existenta intre voi. Nu conversatia in sine face o intalnire grozava sau oribila: ci felul in care veti gasi un ritm comun si veti realiza o conexiune. Insa exista anumite subiecte de conversatie de evitat la prima intalnire romantica, pentru a scadea posibilitatea aparitiei acelor momente jenante si neplacute.
Subiecte de conversatie de evitat la prima intalnire romantica
Fostii parteneri. O regula universala: evita conversatiile lungi despre fostele relatii – nu sunt nici relaxante, nici amuzante! Daca veti ajunge un cuplu, va fi timp pentru aceste tipuri de discutii intime. Poti mentiona cand ai avut ultima relatie si cum s-a sfarsit (in cazul in care nu te pune cumva intr-o lumina proasta). Insa a vorbi mai mult despre fostii parteneri sugereaza ca nu ai trecut peste acea despartire. Nu exista vreun mod adecvat sa discuti la prima intalnire despre fostul: il critici – aceasta te pune pe tine in lumina negativa si arata ca nu te poti elibera de resentimente; il lauzi – aceasta implica faptul ca inca regreti relatia…
Subiecte de conversatie neplacute. La o prima intalnire romantica, este preferabil sa eviti orice subiecte negative, in special cele despre viata ta personala. Trebuie sa lasi impresia unei persoane optimiste si increzatoare, nu cea a unei persoane plangacioase si pesimiste iremediabil! Asadar, orice probleme ai avea: de sanatate; de familie; profesionale, este mai bine sa nu intri in detalii. A sta si a te lamenta la o prima intalnire nu te pune in nici un caz intr-o lumina atractiva. Incearca sa nu pari un negativist.
Subiecte de conversatie intime. La prima intalnire, nu este cazul sa-i povestesti persoanei cu care ai iesit intreaga ta viata, de la anii prunciei, la copilarie, la pubertate si tinerete! Evita sa ii oferi prea multe detalii intime – pe moment, o povestioara ti se poate parea amuzanta, pentru ca apoi sa realizezi ca tocmai ai spus niste detalii extrem de intime (si poate jenante) unei persoane pe care de abia o cunosti!
Planurile vis-a-vis de casatorie si copii. Ca femeie, de evitat acest subiect de conversatie la prima intalnire romantica: se prea poate sa lasi impresia ca scopul tau prim in viata este sa gasesti un barbat, sa il momesti spre altar si apoi sa-i faci zece copii! Ca barbat, desi poate crezi ca vorbind despre dorinta ta de a intemeia o familie, lasi impresia unui tip serios, se poate intampla exact opusul: ea poate crede ca incerci sa o pacalesti si sa o cuceresti cu minciuni dragute.
Subiecte sexuale. Clar de evitat la prima intalnire romantica: nu este timpul sa ii vorbesti despre viata ta intima, despre preferinte si fantezii! Nici macar aluziile cam directe nu sunt prea atractive – nu vrei sa lasi impresia ca te intereseaza doar sexul, nici impresia ca te astepti la actiune curand! Flirtul subtil este placut, incitant, jucaus – insa doar atat timp cat va ramane subtil si nu spui sau faci nimic prea indraznet…
Sfaturi necerute. Nimic mai iritant la o prima intalnire romantica decat sa il auzi pe celalalt oferind sfaturi ce nu i-au fost cerute: „ar trebui sa iti porti parul mai scurt”, „ti-ar sta mai bine in verde”, „eu zic ca ar trebui sa fii mai deschis”, „fi mai sigur(a) pe tine” etc.! De abia cunosti persoana si deja incepi sa ii spui cu ce sa imbunatateasca lucrurile sau ce si cum sa faca… Un sfat necerut de la o persoana pe care de abia o cunosti suna de cele mai multe ori ca o critica ascunsa. Cand vrei sa spui „daca ma intrebi pe mine, ar trebui sa…”, fara sa fi fost de fapt intrebat, musca-ti limba.
Tu, tu, tu… Iar la sfarsitul intalnirii romantice, el/ea iti cunoaste in mare viata, iar tu realizezi ca nu ai aflat mare lucru despre el/ea – nici nu i-ai dat sansa, discutand atat de pasionat despre tine. Este de la sine inteles ca, la prima intalnire romantica, ambii veti vorbi despre voi insiva – trebuie sa va cunoasteti si sa vedeti daca sunteti atrasi unul de altul. Insa nu lungi conversatia despre tine, oricat de interesanta ti se pare tie.
Important este sa ii pui celuilalt intrebari despre el, aratandu-te interesat de ceea ce iti spune. Ai grija si la felul in care vei vorbi despre tine: a scoate in evidenta ce calitati grozave ai tu si cat de bine iti merge suna ca o lauda de sine neatractiva; a scoate in evidenta ce lipsuri ai si cat de greu iti este te transforma intr-un plangacios uracios…
Pasiunea ta – nu intra in prea multe detalii daca persoana cu care esti nu este interesata de pasiunea ta si mai ales daca nu te intreaba despre aceasta. In special atunci cand ai o pasiune „reprezentativa sexului tau”; ca un exemplu: sport – ea nu va dori sa afle tot despre sportul si echipa ta preferata; moda – el nu va dori sa afle tot despre ultimele tendinte si prezentari de moda internationale. Pastreaza conversatia scurta cand vezi ca celalalt nu prezinta interes asupra hobby-ului tau.
Subiecte sensibile. Care sunt acestea: clasicele subiecte despre religie si politica; si alte subiecte sensibile care implica dezbateri aprinse: de exemplu, avortul, minoritatile etnice sau sexuale. Conversatia la prima intalnire romantica trebuie sa ramana placuta si relaxanta – a incepe o dezbatere spinoasa este destul de sigur un pas gresit. Astfel ca evita sa iti exprimi opinii prea extreme in legatura cu astfel de subiecte de conversatie (daca ai convingeri clare in legatura cu acestea, vei avea timp sa i le impartasesti odata ce va cunoasteti mai bine; fereste-te sa exprimi orice idee ce pare extrema sau sa faci judecati de valoare!).
am citit, multumesc