Sarcină & BebeTrusa completă și echipamentul util al mamei pentru schimbarea scutecului bebelușului

Trusa completă și echipamentul util al mamei pentru schimbarea scutecului bebelușului

Daca te asiguri ca ai echipamentul util pentru schimbarea scutecului micutului tau, vei vedea ca nu este o sarcina intr-atat de dificila! Primele dati, poti fi mai neindemanatica si speriata, insa vei vedea ca te obisnuiesti cu acest ritual fara sa iti dai seama! In cateva zile, schimbarea scutecului, desi nu este una din cele mai placute treburi, va fi floare la ureche…

Inainte de a vorbi despre echipamentul util pentru schimbarea scutecului, sa vorbim despre aceasta sarcina: de cate ori trebuie sa schimbi scutecul micutului? Pentru ca pielea in aceasta zona este sensibila, pentru ca umezeala afecteaza si iritatiile sunt extrem de comune, trebuie inca din prima zi acasa cu bebe sa te obisnuiesti sa ii schimbi scutecul regulat – verifica la aproximativ 2-3 ore daca scutecul este sau nu uscat. Un nou nascut va urina cam de 5 ori zilnic si va avea scaun macar de 2-3 ori zilnic.

O intrebare frecventa pe care si-o pun proaspetele mamici cand vorbim despre echipament util pentru schimbarea scutecului este; „sa folosesc scutece textile sau scutece de unica folosinta”? Ei bine, este alegerea ta – ambele optiuni isi au avantajele si dezavantajele proprii. Ca o idee, scutecele textile, desi scumpe, in timp te ajuta sa economisesti si se pare ca previn iritatiile pielii fundului micutului. Insa sunt putin mai dificil de infasat pe fundul micutului – desi te prinzi rapid de tehnica, nu sunt la fel de absorbante si trebuie spalate. Daca esti sensibila si ti se face usor greata, nu sunt pentru tine!

Scutecele de unica folosinta au avantajul de a fi mai simplu de folosit, de a nu necesita spalare – il scoti si arunci, de a fi absorbante. Insa se pare ca acestea contin substante iritante pentru pielea sensibila a bebelusului – pudre care sunt integrate pentru efectul absorbant (insa poti folosi creme care inlatura riscul iritatiilor). Asadar, este alegerea ta, in functie de preferinte si de ceea ce iti este mai usor. Sa trecem insa la subiect.

Scutece

Dupa cum s-a spus, ai de ales intre scutece de unica folosinta si cele textile. Asigura-te ca ai inca din prima zi un stoc de scutece – macar 100 in cazul celor de unica folosinta si vreo 10 din cele textile. Nu achizitiona, insa, foarte multe, nu iti face stocuri prea mari, deoarece ii raman mici bebelusului in ceva timp.

Masa pentru schimbat

Nu este esential, insa te poate ajuta sa ai o masa speciala pentru schimbarea scutecelor. O masa de schimbat este utila, avand loc sa tii toate obiectele necesare acolo si loc de depozitare. O astfel de masa poate fi utilizata si la imbracarea bebelusului. Daca, insa, nu doresti sa cheltui bani pe o masa, poti alege o masa sau alta suprafata plana din casa pe care o vei folosi doar pentru acest scop – iti vei tine toate lucrurile necesare acolo.

Musama pentru schimbat

Foarte util: cumpara una sau doua musamale de schimbat, care sunt prevazute cu niste curele la mijloc, pentru siguranta micutului, atunci cand tu esti ocupata cu curatarea funduletului. Musamaua il protejeaza si tine masa curata.

Cos pentru gunoi

scutece

Pune alaturi de masa unde schimbi bebelusul un cos special, cu capac, in care arunci imediat servetelele folosite si scutecele – in cazul celor de unica folosinta. Ai grija sa pui regulat, o data sau de doua ori pe zi, saci noi de plastic si sa ii arunci pe cei vechi.

Servetele umede

Fa-ti un stoc generos de servetele umede speciale pentru bebelusi, fara parfumuri sau alte ingrediente nocive. Daca servetelele nu contin fluid de curatare, adauga putin gel de curatare. Poti sa folosesti si o carpa umezita si gel de curatare, insa este mai dificil decat varianta simpla a servetelelor umede.

Crema pentru scutec

Foarte importanta si utila, in special daca folosesti scutece de unica folosinta, care, dupa cum s-a spus, pot cauza iritatii. Poti preveni cu succes aparitia neplacutelor iritatii pe fundulet daca aplici de fiecare data o crema protectoare speciala pentru scutec. Nu folosi talc – nu se recomanda, deoarece pudra poate fi inhalata de micut.

Prosop

Este foarte util si un prosop, pe care il poti aseza pe burtica micutului in scopul de a preveni prelingerea urinii in sus si a-l pastra uscat.

Detergent

Daca folosesti scutece textile, asigura-te ca le speli folosind un detergent hipoalergenic, fara substante nocive precum: parfum, clor, coloranti.

Geanta

Pentru ca il vei scoate pe micut la plimbare, achizitioneaza o utila geanta in care sa pastrezi toate cele necesare: scutece, servetele, musama de schimbat, prosopele, crema pentru scutec, biberon…

Iata: ai aici o lista completa a echipamentului util pentru schimbarea scutecului. Asigura-te dinainte de a veni acasa cu micutul ca ai toate aceste lucruri si vei vedea ca schimbarea scutecelor nu este chiar atat de infricosatoare! Un sfat util: tine-le intotdeauna langa tine, pe masa unde vei schimba micutul, pentru a le avea la indemana oricand!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.