Animale de companieAflă cum trebuie întreținuți corect peștii nannacara anomala

Află cum trebuie întreținuți corect peștii nannacara anomala

Nannacara anomala este un peste de apa dulce originar din America de Sud, mai exact din apele din Guyana. Aceasta specie a avut mare succes printre acvaristi, fiind foarte mult admirata de acestia.

Ca aspect general un exemplar adult are corpul alungit, destul de subtire si comprimat lateral. Capul este mic si rotunjit, ochii mari, cu irisul de culoare aurie, gura cu buze mari. Inotatoarea dorsala se intinde din zona capului pana la pedunculul codal, iar cea anala este bine dezvoltata. Inotatoarea codala este moderat de larga si rotunjita, iar inotatoarele ventrale sunt alungite si bine marcate.

Corpul este acoperit cu solzi mici si luciosi, iar coloritul sau variaza de la nuantele maronii la cele aurii, cu pete luminoase sau mai intunecate, uneori cu dungi rosiatice. Exista si exemplare care au corpul in nuante de verde sau turcoaz, culori ce apar si pe aripioare. In general masculii sunt mult mai mari decat femelele, ei ajung la lungimea corpului de 8 cm , iar masculii doar la 5-6 cm.

Pestii nannacara anomala trebuie adapostiti intr-un acvariu suficient de mare, de minim 50-60 litri. Masculii sunt teritoriali, de multe ori se pot rani intre ei, insa cand acvariul este mai mare ei se limiteaza numai la spatiul ales.

nannacara anomala
nannacara anomala

In perioada de imperechere dupa fecundarea oualor, femela este destul de agresiva cu masculul. De aceea este bine ca in acvariu sa exista plante acvatice dense in care masculul sa se ascunda de furia femelei. La aceasta specie femela obisnuieste sa-si depuna ouale pe suprafata neteda a acvariului, rigida, dupa ce a fost insa bine curatata. Ea depune un numar de 50-300 de icre, care eclozeaza dupa o perioada de 3-4 zile. Atat icrele cat si puii sunt paziti de femela, iar hrana lor consta din microviermi si nalupi de Artemia.

In interiorul acvariului trebuie sa existe mici pesteri formate din ghivece sau nuci de cocos, in care pestii sa se ascunda cand doresc acest lucru. Luminozitatea in acvariu trebuie sa fie normala, nu foarte puternica, curentul de apa trebuie sa fie mic, iar apa mereu curata. Temperatura apei poate varia intre 22-25ºC, duritatea intre 5-19ºd, iar pH-ul poate fi de 6-8.

Dieta pestilor nannacara anomala trebuie sa fie ca pentru speciile carnivore, formata din hrana vie (Artemia, Daphnia, larve de Chironomidae), fulgi si granule. Femelele ajung la maturitatea sexuala la varsta de 3-4 luni. Speranta de viata la acest peste este de 5-8 ani.

Nannacara anomala face parte din ordinul Perciformes, familia Cichlidae.

Video – Nannacara anomala:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.