Timp liberRegulamentul pentru jocul remi, o pasiune pentru mulți

Regulamentul pentru jocul remi, o pasiune pentru mulți

Remi sau rummy este unul dintre cele mai populare jocuri, fiind apreciat de catre persoanele de toate varstele. Regulamentul jocului de remi nu este deloc complicat, acest joc fiind unul foarte antrenant si de-a dreptul competitiv.

Remi se joaca pe tablite special concepute si folosind piesele de joc specifice. Un set de remi contine 4 tablite de joc si 106 piese. Primele 104 piese sunt numerotate de la 1 la 13 si sunt caracterizate prin culori diferite (rosu, albastru, galben si negru). Fiecare culoare are cate doua serii de piese numerotate de la 1 la 13. Doua dintre piese infatiseaza jokerii.

Jocul de remi poate fi jucat in 2, 3 sau 4 jucatori

La inceputul jocului fiecare jucator va avea in fata tabla goala. Piesele sunt amestecate in asa fel incat vor fi formate 15 pachete cu cate 7 piese. O piesa va ramane in plus numarul de pe aceasta indica pachetul a carui prima piesa va fi intoarsa cu fata in sus. Piesa ramasa va fi pusa pe pachetul de piese cu fata in jos. Aceasta gramada este data primului jucator din partea dreapta a celui care a aranjat piesele. Fiecarui jucator ii vor fi impartite cate doua pachete. Prima gramada ramasa va fi pusa peste urmatoarea pentru a se indica in acest fel pachetul de unde se vor extrage pe viitor piesele.

Jucatorii trebuie sa isi aranjeze pe tabla de joc piesele primite si, in cazul in care un jucator observa ca are 2 piese la fel, el poate anunta ca are o “dubla” (sau mai multe), pentru a putea face schimb cu alti jucatori aflati in aceeasi situatie. Daca un jucator are 3 sau mai multe duble, jocul va fi refacut, iar piesele vor fi amestecate mai bine.

Dublele pot fi de 3 feluri:
-mica 2-9
-mare 10-13
-cheie (cui) 1.

Jucatorul cu 15 piese pe tabla este primul jucator. Acesta pune pe masa una dintre piesele de care nu are nevoie pe tabla sa; niciun jucator nu are voie sa se atinga de aceasta piesa. Pe rand, jucatorii vor trage cate o piesa din gramada speciala, pentru ca, dupa ce studiaza piesele si combinatiile de pe tabla, sa lase jos piesele nedorite. Jucatorul care urmeaza altui jucator are dreptul sa se foloseasca de piesa pe care cel din urma a pus-o pe masa de joc. Scopul jocului remi este acela de a aseza piesele in suite. Suita reprezinta orice insiruire de 3 sau mai multe piese de aceeasi culoare si numere consecutive.

Terta reprezinta grupul de cel putin 3 piese care au aceeasi valoare insa au culori diferite. Jucatorii norocosi pot inlocui piesele care le lipsesc de pe tabla cu cei doi jokeri.
In timpul etalarii pieselor, trebuie sa existe cel putin o suita, iar restul pot fi terte.

Piesele de remi se calculeaza astfel:
• 2-9 5 puncte
• 10-13 10 puncte
• 1 in combinatie 1-2-3 5 puncte
• 1 in combinatie 12-12-1 10 puncte
• 1 in terta 25 puncte
• Jokerul primeste valoarea cartii pe care o inlocuieste
• Atu 50 puncte
• Inchidere 50 puncte.

In cazul in care un jucator nu doreste sa isi etaleze piesele, acesta trebuie sa anunte si in acest fel va crea legaturile intre piese pe tabla de joc.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.