Amenajarea unei camere pentru copii este distractivă și interesantă. Dar de ce veți avea nevoie cu adevărat și cum să le organizați pe toate? Vă vom sfătui cum să procedați și la ce să fiți atenți. Aflați 7 sfaturi despre cum să aranjați o cameră pentru copii.
Fără textile de casă, camera este ca un trup fără suflet
Bebelușul nu se poate lipsi de perne, pături și alte materiale textile. Textilele pentru copii Goldea garantează că micuții dumneavoastră vor dormi ca în puf. Cheia este sa alegeți materiale rezistente și care permit respirația, dar care în același timp izolează suficient și țin bebelușului de cald. Căutați motive originale care aduc un element jucăuș în cameră și adaugă caracter specific camerei copiilor.
Loc de dormit de calitate este bază pentru tot
Nu vă fie teamă să investiți în paturi și saltele de calitate. Ambele sunt cheia nu numai pentru somnul profund al micuțului dumneavoastră, ci și pentru creșterea sănătoasă. Paturile cele mai bune sunt din lemn de calitate, nu numai pentru bebeluși, ci și pentru copiii mai mari.
Dacă doriți să economisiți, cumpărați-vă un model ajustabil. Acestea, la început sunt practic ca un pătuț și o masă de înfășat întruna. Și apoi, pur și simplu, faceți din ele un pat clasic pentru un copil mai mare. Cu siguranță merită să cumpărați un model care are spațiu de depozitare fie încorporat, fie poate fi achiziționat pentru el. Vă veți convinge singuri că spațiul suplimentar de depozitare este întotdeauna util, fie pentru jucăriile copiilor sau lenjeria de pat și multe altele.
Spațiu pentru joacă și învățat
Înainte ca odrasla dumneavoastră să meargă la școală, camera va fi folosită exclusiv pentru joacă. Ideal este sa creați o zona de joaca cu un covor, care să-l protejeze pe cel mic sa nu răcească de la podea. Cel mai bine ar fi să strângeți jucăriile în cutii mari din care să fie mereu vizibile, stimulând astfel curiozitatea. Daca le băgați in cufere și blocați astfel vederea lor, nu vor avea același efect.
De îndată ce micuțul începe să meargă la școală, va trebui să i se creeze și un spațiu de învățare. Ar trebui să fie clar separat de zona de joacă. Îl va ajuta cu concentrarea. Investiți în birou, îl va ține toată perioada de școală. Amplasați-l aproape de lumina naturală, dar mai bine nu direct vizavi de ea, pentru ca cel mic să nu aibă tendința de a privi afară în loc să se uite în caietul de lucru.
Aveți doi copii? Este mai bine să creați două colțuri de lucru în cameră. În caz contrar, riscă să se deranjeze între ei în timp ce lucrează. Recomandăm achiziționarea scaunului in funcție de vârsta copilului, ideal pe o bază centrală solidă.
De asemenea, nu uitați de un spațiu suficient de depozitare. Cumpărați cutiile de depozitare deja menționate pentru jucării, iar pentru caiete de lucru și cărți veți aprecia dulapurile practice și sertarele. Dulapurile pot fi montate și pe perete pentru a elibera spațiu. Și bineînțeles rafturile, nu vă puteți lipsi de ele.
Culori pentru somn sănătos
Pentru camera copiilor ar trebui alese mai de graba culorile mai luminoase. Acestea creează o atmosferă plăcută și în același timp măresc optic încăperea. Dacă nu vreți doar pereți și echipamente albe, apelați la nuanțe pastelate precum cele de salvie, mentol sau albastru pal. Datorită lor, camera se luminează.
Într-o măsură mai mică, puteți folosi și culori bogate și radiante pentru a stimula curiozitatea copiilor și pentru a adăuga spațiului o atmosferă veselă, de exemplu, sub formă de autocolante colorate, piese de mobilier, accesorii etc.
Materiale sigure, naturale
Acum referitor la materiale, vi le recomandăm în principal pe cele naturale. La copiii mici există întotdeauna riscului că vor încerca să pună limba pe mobilă sau chiar să o muște, în cel mai rău caz. În general, este mai bine să alegeți mobilier și accesorii cu cât mai puține chimicale artificiale (fără plastic, nailon, PVC poliester, formaldehidă etc.). Acest lucru este valabil și pentru vopselele de perete. Alegeți-le pe cele care sunt ecologice, astfel acestea nu conțin substanțe chimice periculoase.
Iluminatul
Pe lângă o sursă principală de lumină, vă recomandăm și o lampă de birou, o lampă de noptieră și, în mod ideal, o altă lumină mai mică pentru zona de joacă. Mai multe straturi de lumină arată întotdeauna mai plăcut.
Roletele sau jaluzele
Cumpărați pentru cameră jaluzele sau rolete de calitate. Dacă aveți copii mici, vă recomandăm rolete fără lanțuri. Copii sunt atrași de lanțuri și ar putea fi răniți dacă se încurcă în ele. Sau măcar să le amplasați în afara ariei de acces, astfel încât să nu poată ajunge la ele nici cățărați pe mobilier.
Datorită jaluzelelor, copiii dumneavoastră vor dormi după masă fără probleme și nu te vor trezi atât de devreme dimineața. Le veți aprecia și dacă locuiți în centrul orașului, iar iluminatul exterior ar putea avea efect perturbator.