Diverse5 metode prin care poți fi mai spiritual, în viața de zi...

5 metode prin care poți fi mai spiritual, în viața de zi cu zi

Ce este spiritualitatea pentru oameni? Spiritualitatea implică de fapt recunoașterea unui sentiment sau a unei credințe că există ceva mai mare decât noi, dar și nevoia omului de a se înțelege pe sine. Un om dezvoltat spiritual este un om liber, care face alegeri bazate pe valori superioare. Spritualitatea este o dimensiune a vieții umane ce se leagă de transcendență, de valori importante, din punct de vedere existențial. Cum poți fi spiritual în ziua de azi, fără a fi religios?

Navigare rapidă în articol:

  1. Fii răbdător și tolerează mai mult oamenii din jur
  2. Evită televizorul și citește mai multe cărți
  3. Ajutând pe alții, te ajuți pe tine
  4. Fă ceea ce îți place
  5. Meditație și conexiune cu sinele divin

1. Fii răbdător și tolerează mai mult oamenii din jur

Pentru a fi tolerant cu alți oameni, mai întâi trebuie să fii tolerant cu tine. Prin urmare, trebuie să ții cont de următoarele aspecte:

  • Să te împaci cu imperfecțiunile tale
  • Să îți ierți în mod conștient greșelile
  • Să nu-ți mai analizezi la nesfârșit faptele din trecut
  • Să nu mai dai atenție experiențelor negative pe care le-ai avut
  • Să-ți crești stima de sine.

Pentru a fi tolerant cu alți oameni (rude, familie, prieteni) ai câteva modalități simple și anume:

  • Să fii mai răbdător, mai bun, să înveți să asculți
  • Să nu-ți spui opinia pe un ton agresiv, să fii deschis la părerile altora
  • Să încerci să-ți imaginezi că ești în locul celeilalte persoane, înainte de a o judeca
  • Să ai capacitatea de a înțelege oamenii și de a vedea diferențele dintre ei
  • Să încerci să-ți lărgești cunoștințele.

Religia are un rol important în viața oamenilor și chiar a copiilor, însă poți fi spiritual și fără a fi prea religios.

2. Evită televizorul și citește mai multe cărți

Unii oameni consideră televizorul ca pe ceva care le aduce relaxare, când se întorc acasă, de la job. În realitate, emisiunile și toate știrile de la televizor prezintă oamenilor o mentalitate de criză, dramă, boli, moarte. Acest amalgam de știri negative are un impact foarte rău asupra vieții oamenilor.

Pentru a duce o viață spirituală, oamenii ar putea citi mai multe cărți, care i-ar putea ajuta să-și schimbe viața în bine, să găsească răspunsuri la problemele pe care le au, să-și ridice vibrația și starea de spirit.

3. Ajutând pe alții, te ajuți pe tine

Fă ceva pentru anumiți oameni, fără să aștepți ceva în schimb. Asta este cea mai bună modalitate de a fi spiritual. În viață nu este important doar să fim egoiști, asertivi și să ne concentrăm pe propria fericire. Psihologii spun că asta poate ucide empatia și compasiunea, mai ales în ziua de azi. Ei consideră că dacă îi ajutăm pe alții, ne ajutăm de fapt pe noi. Când ne concentrăm și asupra altora, lumea noastră crește.

Unii oameni au tendința de a aborda ajutorul la fel ca pe o tranzacție economică, care este bazată pe strategii: pe costuri minime și profituri mari. Sociologii spun că nu există de fapt altruism pur și că întotdeauna va exista și un beneficiu, care se ascunde în spatele acțiunilor de acest fel.

Un alt aspect analizat de specialiști este empatia, care în opinia lor duce la altruism. Prin empatie, uităm de propriul confort și ne concentrăm pe nevoile altei persoane.

Înțelepții spun că: toți oamenii au o minte care de fapt nu suportă să-i vadă pe alți oameni suferind.

Anxietatea

Foarte mulți oameni suferă de anxietate, mai ales de când cu pandemia de coronavirus. Ei sunt agitați, îngrijorați, aleargă zi de zi pentru a acumula bani și uită de liniștea interioară. Asta le poate distruge sănătatea, pentru că viața agitată nu duce niciodată la fericire, ci doar la disperare.

Dacă oamenii ar renunța la acest stil de viață, la imaginile ipotetice despre ei (care duc la nepăsare, depresie, disperare), ar putea fi mai liberi și nicidecum împovărați cu emoții negative. O idee ar fi să se concentreze pe momentul prezent, să vadă de ce se simt nefericiți, astfel vor vedea ce se petrece (probabil că ei trăiesc cu regretele trecutului și cu frica de viitor).

Acceptarea stării de spirit de acum și a experienței din prezent este o modalitate de a trăi complet clipa de față. Toate acțiunile lor egocentrice au o orientare spre trecut și una spre viitor. Dacă ei s-ar detașa de trecut și viitor și ar trăi doar în momentul prezent, ar vedea că anticiparea, negativismul, disperarea și anxietatea dispar.

4. Fă ceea ce îți place

În acest fel îți eliberezi mintea de gânduri negative, de temeri și îngrijorare, devii mai optimist și mai entuziasmat. Fă o listă cu ceea ce te face fericit, cu ceea ce îți oferă o stare de bine și mai multă energie. Munca, gătitul, cumpărăturile și alte lucruri banale îi împiedică deseori pe oameni să facă ceea ce le place cu adevărat, să se bucure de timpul lor liber.

Pentru a deveni un om mai încrezător și mai spiritual, trebuie să scapi de gândurile negative, care pot fi și repetitive. Pentru a face ceea ce îți place, începe prin a-ți schimba modul în care gândești.

Întotdeauna gândirea negativă va avea consecințe negative asupra ta, îți va afecta nivelul de energie, acțiunile, ceea ce spui și va afecta și relațiile tale cu oamenii din jur. Gândirea negativă este invazivă și insiduoasă, trebuie să renunți la ea.

Există 10 fraze din înțelepciunea tibetană care îți pot schimba viziunea despre viață.

5. Meditație și conexiune cu sinele divin

Meditația este o cale rapidă spre conștiința spirituală și spre sinele divin. În ultimii ani, meditația este practicată și de avocați, bancheri, medici, de oameni care au diverse profesii. Beneficiile meditației sunt uimitoare, ea nu este doar o modalitate de a ne menține calmul, ci și de a deveni mai inteligenți, de a dormi mai bine, de a fi mai creativi și de a ne îmbunătăți performanța.

Spiritualitatea ne face mai umani și mai buni.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.