DiverseSpiritualitatea ne face mai umani, mai buni – Iată de ce!

Spiritualitatea ne face mai umani, mai buni – Iată de ce!

Cât de importantă este spiritualitatea în viața ta? Dacă ai constatat că ai ajuns la un moment din viața ta în care probabil nu știi ce să mai faci, ce dorești și unde să mergi, probabil ai nevoie de o schimbare. Asta nu înseamnă să faci ceva nesăbuit, pentru că asta te va pune într-un conflict și mai mare.

Ai nevoie să-ți transformi viața, să fii plin de compasiune, mai ales în relații, să reflectezi asupra gândurilor negative și asupra furiei pe care o simți față de unii oameni, să afli adevărata cauză a acestor emoții negative. Atunci când nu te poți concentra și ai sentimente ori stări de agitație, oferă-ți timp pentru a înțelege ce se întâmplă cu tine și ce anume a declanșat asta în tine. Află în acest articol mai multe aspecte despre spiritualitate, despre importanța ei în viața ta.

Navigare rapidă în articol:

  1. Ce înseamnă a fi mai spiritual, fără a fi religios
  2. Cum poți fi mai spiritual

1. Ce înseamnă a fi mai spiritual, fără a fi religios

Spiritualitatea înseamnă diferite lucruri în viziunea oamenilor în ziua de azi. A fi mai spiritual înseamnă pentru mulți oameni și speranța de a duce o viață cu un efect pozitiv asupra persoanelor din jur. A fi spiritual înseamnă să ai gânduri pozitive, pentru a experimenta sentimente frumoase.

Spiritualitatea este adesea echivalată cu energia, cu lumea imaterială. Ea coincide cu dispoziția mentală, cu lumea emoțiilor și a gândirii. Ea poate fi îmbinată cu viața interioară și cu trăirile psihice.

Muți oameni se consideră spirituali pentru că citesc cărți în acest domeniu, fac meditații, se roagă la Dumnezeu și trăiesc sentimente sublime de bucurie, iubire, pace, răbdare, stăpânire de sine. Oamenii care duc un stil de viață care îi face să trăiască exact contrariul, ajung să se simtă deprimați, anxioși, plini de tentații și contradicții interioare.

2. Cum poți fi mai spiritual

Există câteva metode prin care poți deveni mai spiritual și anume:

Încearcă să tolerezi oamenii din jur, să-i accepți așa cum sunt, sau chiar să-i iubești

Asta nu înseamnă să iubești pe toată lumea, pentru că în viață ajungi să cunoști și oameni răi, de care trebuie neapărat să te detașezi. Totuși, a încerca să tolerezi și să-i accepți pe cei din familie, pe prieteni este un lucru bun, te ajută să devii mai spiritual.

Un lucru care se întâmplă în viața noastră și care ne provoacă stres și furie este că întâlnim și oameni enervanți, nepoliticoși, jignitori, etc. Pentru a te apăra mental de astfel de oameni, trebuie să te detașezi, să nu empatizezi cu ei, să realizezi că ei sunt supărați, speriați, au probleme care îi face să se comporte așa. Un mic truc care poate transforma modul cum te simți este să le trimiți o îmbrățișare mentală, să zâmbești senin, să te detașezi și să revii la starea ta confortabilă.

O viață spirituală este una de pace interioară

Pentru a trăi o viață liniștită, așa cum îți dorești, trebuie să te gândești mai mult la tine, să îți canalizezi energia spre lucrurile pe care trebuie să le faci, la obiectivele tale. Ideea este de a te conecta la sinele tău interior și de a renunța la orice din exterior, care te bulversează.

O viață care este mai armonizată spiritual este una de liniște, de pace interioară. Ideea este de a gândi pozitiv, de a aduce mai multă pace în activitățile pe care le realizezi și în relațiile cu cei din jur.

Dăruiește ceva celor din jur, fără să aștepți nimic în schimb

Pentru a atinge un nivel spiritual mai înalt, poți ajuta oamenii, fără să aștepți de la ei același lucru. Ideea este de a dărui lucruri simple care aduc bucurie, fără un motiv anume. Se spune că oamenii care fac astfel de gesturi altruiste, care ajută diferite persoane, primesc în schimb acea bucurie interioară, o senzație plăcută și caldă.

Fă ceea ce îți place, ce îți aduce bucurie

Atunci când faci ceea ce îți place, ai posibilitatea de a te calma, de a-ți elibera mintea de zgomot, de gânduri negative, de stres și astfel te simți mai bine, devii mai entuziasmat de viața ta. Unii oameni adoră să picteze, să scrie, să citească, să cânte, etc. Poți face orice îți dorești, orice îți aduce bucurie și desigur ceva care nu afectează negativ pe cei din jur.

Creativitatea te eliberează și te umple de sentimente pozitive. Ea te ajută să te regăsești, să-ți asculți inima, să te detașezi de ceea ce este negativ.

Sunt multe evenimente în viață care ne pot produce stări neplăcute, ne pot afecta viața – despărțirea de cineva drag, pierderea locului de muncă, boala, problemele financiare și altele. Pentru a reuși să faci față trebuie să te detașezi de aceste nenorociri, pentru că a te gândi mereu la ele, te va face să trăiești în disperare. Trebuie să mergi mai departe și să renunți la vechile tipare, să încerci să-ți schimbi viața, să ai mai multă compasiune pentru tine, pentru cei din jur și pentru creație.

Citește cărți care îți schimbă starea interioară

Te-ai gândit vreodată să citești cărți despre spiritualitate, din care poți învăța lucruri noi, cum ar fi de pildă să înțelegi cum funcționează legile spirituale universale? Astfel de cărți te pot ajuta, dacă ești în căutarea cunoștințelor despre dezvoltarea ta personală și spirituală.

Una dintre acestea este cartea: „Conversații cu Dumnezeu” de Neale Donald Walsch.

Fă meditație cel puțin 30 minute pe zi

Acesta este un mod simplu de a te deconecta de la problemele și gândurile negative, de a te relaxa și liniști. Mulți oameni fac meditație pentru a-și găsi liniștea. Termenul de „meditație” se referă de fapt la exercițiile minții pentru dezvoltarea unei stări interioare de pace și liniște, prin menținerea atenției și a înțelegerii interioare.

Tehnica este simplă, poate fi aplicată de oricine, constă în relaxarea corpului, îndreptarea atenției asupra acestuia și renunțarea la gânduri (amintiri, îndoieli care ies la iveală).

Foarte importantă este și poziția corpului. Trebuie să alegi o poziție cu spatele drept, fără tensiune, confortabilă. De asemenea, concentrarea pe respirație are un efect calmant și relaxant. Dacă te vei concentra pe respirație, vei vedea că îți dezvolți atenția, răbdarea și înțelegerea interioară. În cele din urmă, în timpul meditației mintea se calmează, dispar stările de agitație.

Meditația este recomandată zilnic, cel puțin 30 minute, atunci când ai timp. În acest fel îți liniștești mintea, scapi de stres, de tensiunile nervoase, de stările de anxietate. Prin meditație, corpul tău este încărcat cu o vibrație ridicată de energie, care la nivel fizic are un efect pozitiv și în plus dobândești altă stare de spirit, iar asta se păstrează cel puțin câteva ore, pe parcursul zilei.

Petrece mai mult timp în natură

Natura te ajută să devii mai spiritual. Simte-te mai aproape de plante și de animale. Ascultă cântecul păsărilor, foșnetul frunzelor în vânt, sunetele naturii și vei vedea că starea ta interioară se schimbă. Dacă ești trist, vei simți că natura parcă „te mângâie” și primești de la ea o energie pozitivă, vindecătoare.

Află 4 lucruri pe care să le faci în fiecare zi pentru a-ți crește bunăstarea, simplu și rapid.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.