Casă și grădinăDecorațiuni interioare pentru casa ta: Modalități inteligente de a folosi lambriurile din...

Decorațiuni interioare pentru casa ta: Modalități inteligente de a folosi lambriurile din lemn

Lambriurile din lemn oferă profunzime oricărei încăperi datorită structurii acestui material și plăcilor poziționate vertical. Lemnul este un material izolator natural și oferă în plus o izolație acustică și termică suplimentară.

Lambriurile din lemn pot fi utilizate pentru pereți, dar și pentru tavan. În acest an, sunt în tendințele modei la decorațiuni interioare lambriurile din lemn în culori strălucitoare și elegante, care pot fi folosite într-o varietate de stiluri moderne pentru casă ori apartament. Află în acest articol în ce mod pot îmbunătăți aspectul unei case, lambriurile din lemn.

Navigare rapidă în articol:

  1. Lambriuri din lemn pentru pereți
  2. Lambriuri din lemn pentru tavan

1. Lambriuri din lemn pentru pereți

Dacă vrei să ai o casă în trend în acest an, în primul rând trebuie să alegi lambriuri din lemn pentru pereți. Acestea pot crea o geometrie elegantă prin tăierea lor în benzi înguste, astfel fiind aplicate într-un stil modern și îndrăzneț. Lemnul a fost întotdeauna considerat cel mai bun material de finisare, pentru decorațiuni interioare, mai ales pentru cei care preferă să aibă o casă în stil rustic și modern. Acest material este complet ecologic și inofensiv pentru oameni, este asociat cu eleganța și bogăția. Decorarea casei cu lambriuri din lemn este o idee bună, dacă vrei să impresionezi prin detalii.

Pentru a crea senzația de spațiu mai luminos și modern sunt recomandate lambriurile care au nuanțe de culori naturale, mai deschise. Dacă sunt adecvat îngrijite, lambriurile din lemn pot avea o durabilitate mare în timp, ele pot rezista și 10-20 de ani. Pe suprafața lor se aplică la un moment dat anumite grunduri, vopsele sau lacuri, care pot prelungi durata de viață a acestor materiale și le pot păstra aspectul frumos în timp.

Aplicarea lambriurilor doar pe anumite zone din cameră

Pentru a obține zone înguste de lambriuri înconjurate de pereți albi, se aplică aceste panouri doar pe anumite porțiuni ale camerei. În acest fel, camera va fi mai modernă, iar zonele cu lemn vor crea un aspect mai relaxant, datorită texturii acestui material.

În acest an este foarte popular și stilul rustic chic care combină elementele de design rustic cu cele moderne. De exemplu, se folosesc lambriurile din lemn pentru a crea anumite desene geometrice pe pereți cu elemente mai interesante, de actualitate.

Lambriurile pot crea și un stil tridimensional, care oferă un aspect ce se potrivește mai bine cu cel modern. Această tendință este apreciată în 2021, se realizează destul de simplu prin combinarea lambriurilor înguste și lungi.

Lambriurile din lemn pot fi combinate cu aproape orice alt tip de material de finisare. În plus, aceste produse sunt relativ ieftine și pot crea un design de interior unic, care să schimbe foarte mult stilul casei. Cu puțină imaginație, rezultatul poate fi spectaculos și în tendințele anului 2021.

Lambriuri din lemn în baie

Lambriurile din lemn pot fi utilizate chiar și în încăperi cu umiditate ridicată, cum este baia și bucătăria. Tehnologiile moderne de prelucrarea acestor materiale fac posibil asta, mai ales dacă instalarea lambriurilor din lemn se face în mod corect.

Prin aplicarea lambriurilor din lemn pe pereți se poate crea un spațiu modern, cu un design unic, elegant și îndrăzneț. În prezent, există și opțiuni pentru finisarea tavanului băii, cu lambriuri din lemn, ele se aleg pentru a crea designul potrivit acestei încăperi.

În acest an, băile sunt moderne, au un design mai elegant, sunt un fel de sanctuar în interiorul casei, ce creează acel sentiment de SPA. Prin urmare, dacă îți dorești o astfel de baie, poți folosi lambriurile din lemn cu texturi deosebite pentru a crea un stil mai personal și o ambianță mai deosebită, comparativ cu restul casei. Pentru a obține un contrast mai interesant poți opta pe varianta de a combina diferite materiale, cum ar fi lemnul, piatra și cărămida.

Cu ajutorul lambriurilor din lemn poți obține un aspect rustic, sau de casă de vacanță, la mare. Se poate opta și pe decorarea pereților cu lambriuri din lemn, în combinație cu grinzi și alte elemente, cum ar fi piatra naturală. O astfel de tehnică este utilzată mai ales pentru băi și saune.

2. Lambriuri din lemn pentru tavan

Decorarea tavanului cu lambriuri din lemn este un mod de a atrage atenția oricărei persoane, din primul moment când intră în acea cameră. Opțiunile de decor și schemele de culori ale tavanului realizate prin lambriurile din lemn vor impresiona orice persoană într-un mod foarte plăcut. Aspectul lemnului este senzațional, mai ales dacă se folosesc și grinzi din lemn. În plus, tavanul din lemn păstrează întotdeauna căldura în locuință și poate oferi un plus de confort în orice perioadă din an.

Tavanul cu lambriuri din lemn arată grozav, creează impresia de cabană sau casă de țară. Această soluție este foarte potrivită pentru cei care aleg decorarea interiorului într-un stil rustic sau modern.

Mirosul natural al lemnului are un efect benefic asupra corpului.

Prin amenajarea interiorului casei cu aceste materiale se poate aduce un plus de eleganță și confort casei. Atmosfera va fi una plăcută și caldă, spațiul va avea un aspect cât mai natural, deci rezultatul va fi unul interesant.

Lambriurile din lemn creează senzația de spațiu relaxant și prietenos în locuință, în plus sunt foarte versatile, se potrivesc în orice fel de încăpere – living, dormitor, birou, hol. Sunt destul de ieftine și ușor de montat, asigură o izolație termică bună, sunt elegante și ușor de întreținut. Cele mai apreciate sunt lambriurile din brad, datorită densității acestui material. Un alt lemn folosit pentru lambriuri este molidul, care poate fi și lăcuit în nuanța dorită.

Lemnul poate avea opțional și un tratament ignifug, alături de alte tratamente împotriva unor dăunători, pentru a fi protejat de carii, mucegai și alți factori externi.

Dacă te gândești să faci o schimbare în casa ta și nu ai un buget prea impresionant, ai putea opta pe instalarea unor lambriuri din lemn. În acest fel casa se va transforma complet, va avea un aer mai prietenos, atmsfera va fi mai caldă și primitoare, iar designul va fi unul elegant, personalizat, în tendințele modei din acest an.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.