Casă și grădinăOrganizarea casei – Sfaturi practice pentru a spori confortul în locuință în...

Organizarea casei – Sfaturi practice pentru a spori confortul în locuință în acest an

Toată lumea tânjește după o casă perfectă, elegantă și confortabilă. Designul de interior joacă un rol esențial, dar și obiectele de mobilier și de decor. În acest an, casa poate fi o achiziție scumpă, dar redecorarea ei s-ar putea face, în tendințele modei, cu o investiție minimă, pentru a spori confortul și a crea sentimentul de satisfacție – de a avea o locuință frumoasă.

Sfaturi pentru a spori confortul locuinței în 2021

Unii ar spune că interiorul la modă este acela absolut adaptat nevoilor individuale, în care toate obiectele sunt confortabile, frumoase, practice, eventual și în tendințele modei. Viața într-o astfel de casă ar putea fi plăcută și satisfăcătoare.

Iată câteva tendințe din acest an, care sporesc confortul locuinței:

Tapițeria este o tendință decorativă importantă în acest an și poate spori confortul casei. Tapițeria la canapele și fotolii se remarcă prin texturi deosebite, ea poate fi din catifea sau chiar lână bucl  De asemenea, aceste piese de mobilier pot fi personalizate cu perne decorative, care au un design ce te duce cu gândul la artă. Dacă decizi să schimbi mobilierul, alege tapițeria noilor piese cu atenție, astfel încât acestea să aibă un aspect practic, elegant și confortabil.

Dacă vrei să remobilezi o cameră mică, poți renunța la piesele de mobilier mari, pentru a instala doar o canapea confortabilă, o măsuță de cafea și o noptieră.

Există o tendință în acest an către nuanțele de culori naturale deschise, pastelate, care se armonizează perfect. De exemplu, se recomandă nuanțele de lut, nisip, gri cenușiu, galben pai, făină, piatră de agat sau onix și altele. Toate acestea merg foarte bine cu alb, folosit ca bază.

Alte sfaturi

Un rol important pentru confortul casei îl au și ferestrele, care trebuie proiectate astfel încât să se țină cont și de acest aspect, ele fiind un element important de design al locuinței. Ferestrele ar trebui să fie cu vedere panoramică, iar balcoanele ori terasele să fie spațioase și pline de elemente ale naturii, de plante.

Cei care stau la casă, probabil au spațiu disponibil pentru amenajarea unei grădini cu flori, care va oferi un cadru plăcut, relaxant și confortabil. O peluză verde sau câteva ghivece cu plante naturale au un efect terapeutic de necontestat. Astfel de elemente pot stabili o legătură cu natura, ca sursă de energie.

O altă tendință este cea care te transpune către artă, cu elemente de decor de tip galerie sau de colecție vintage, cum sunt picturile, sculpturile sau alte elemente de artă modernă.

Accentul se pune în acest an și pe tehnicile artizanale, pe obiectele de decor cu texturi expresive, realizate din diferite materiale, cum ar fi: țesături, fibre de nucă de cocos, ceramică, marmură, cânepă, etc.

Elementele de decor din lemn creează o atmosferă confortabilă pentru că amintesc de natură, ce are efect de vindecare. Acestea impresionează prin eleganța și imperfecțiunea naturală.

Pentru a avea confort în casă, alege lucruri din materiale de calitate

În primul rând trebuie studiată casa, trebuie stabilit ce anume vrei să schimbi și apoi să alegi lucruri de calitate, care sunt practice, durabile și confortabile. Pentru asta, este necesară realizarea unui plan, ce include și lista cu articole ce vor fi achiziționate în viitorul apropiat. De asemenea, poți analiza și tendințele de renovarea casei în 2021.

Dacă vei pune accent pe calitate și design, vei putea avea o casă reamenajată în mod eficient, care va impresiona prin aspect, confort și schimbarea de peisaj.

Mobilierul trebuie să fie foarte bun, să îndeplinească cerințele esențiale – rezistență la foc, la acarieni, bacterii, protecție UV. În acest mod, nu mai apar probleme legate de confort sau aspect, pentru că aceste caracteristici se păstrează în timp.

Un alt lucru esențial este alegerea unor perdele de calitate, care permit izolarea luminii când este cazul și eventual pot avea și caracteristici termice. În plus, perdelele trebuie să aibă un design modern, dar în același timp să reflecte farmecul și stilul de design interior al locuinței.

Cum poate spori confortul casei sau apartamentului un șemineu

Cuvântul „confort” acasă te duce cu gândul la imaginea unei case cu șemineu, iar asta pare a fi pentru mulți oameni doar un vis, deoarece ei ar putea crede că folosirea unui șemineu în apartament, este mai greu de realizat.

Și totuși să ai un șemineu nu mai este acum un vis de neatins, mai ales pentru că poți alege unul dintre numeroasele modele electrice, care pot fi încastrate în perete sau într-o piesă de mobilier. Șemineul electric este versatil, se poate monta în orice spațiu de locuit, alegerea lui se face în funcție de design și caracteristici. Indiferent dacă este folosit cu sau fără căldură, iarna sau vara, el va crea un aspect confortabil în casă.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.