Casă și grădinăSfaturi de design interior de la experți pentru a crea un sentiment...

Sfaturi de design interior de la experți pentru a crea un sentiment de calm și relaxare în casă, în 2020

Atunci când trăiești o viață atât de haotică și plină de stres (din cauza situației create de pandemia de COVID-19) este important când vii acasă să ai senzația că te afli într-un spațiu frumos, primitor și relaxant. Mai presus de orice, probabil îți dorești liniște și sănătate, iar atunci când privești orice colț al spațiului din casă să simți un sentiment de calm. Află în acest articol ce recomandă specialiștii în design pentru îmbunătățirea atmosferei din casă.

Navigare rapidă în articol:

 1. Sfaturi de design modern de la Kelly Wearstler în 2020
 2. Sfaturi de design interior de la Sarah Sherman Samuel
 3. Recomandări de design de la Marcel Wanders
 4. Alte idei de design în 2020

1. Sfaturi de design modern de la Kelly Wearstler în 2020

Kelly Wearstler a reușit și în acest an să inspire mulți oameni, prin ideile și sfaturile sale de design de interior. Acest renumit designer a creat o colecție prin care prezintă modele excepționale de design modern și iluminat pentru casă. Colecția sa include modele clasice de mobilier și piese de iluminat, cărora le-a dat o notă nouă, unică, provocatoare și impresionantă. În colecția sa se poate observa că a pus accent pe formele moderne, pe materiale și texturi nobile, pe o prezentare a detaliilor arhitecturale.

Acest designer este apreciat pentru modelele sale texturate și utilizarea îndrăzneață a culorilor, prin faptul că adoră să combine diferite stiluri și epoci, astfel realizând proiecte fabuloase de design de interior. Kelly Wearstler este de fapt un magnat în design interior, care a realizat de-a lungul anilor numeroase proiecte rezidențiale, comerciale și de alt tip. A apărut în mod frecvent în cele mai renumite reviste de profil, cum este Vogue și Elle Decor. Nu a lipsit nici din paginile revistelor Forbes și Arhitectural Digest care au milioane de fani. Kelly Wearstler ține cursuri de design și a publicat 5 cărți în care prezintă lucruri interesante despre amenajările sale de interior.

Ideile sale ajută oamenii să-și îmbunătățească modul în care trăiesc și să experimenteze noțiunea de design interior. Oamenii care îi urmează sfaturile reușesc să-și configureze spațiul de acasă, pentru ca acesta să creeze un sentiment de bine, intimitate, calm și relaxare.

Elemente de design și amenajare de la Kelly Wearstler

Iată câteva sfaturi de la Kelly Wearstler:

 • Folosește materiale diferite pentru a le îmbina în stiluri unice, excepționale
 • Concentrează-te pe aspect, pentru a crea un ambient practic
 • Folosește multe culori în spațiu pornind de la povestea pe care ai definit-o la început, pentru a crea un decor unic în casa ta
 • Multe lucruri trebuie depozitate, nu trebuie ținute la vedere, cum sunt de exemplu hainele, așternuturile, suvenirurile și altele
 • Utilizează texturi care oferă consistență vizuală designului, indiferent dacă este vorba despre textile, vopsea, plăci de gresie, plăci de faianță, obiecte de decor, sanitare sau de mobilier
 • Alege piese de iluminat fabuloase prin care să poți accentua anumite spații din casă.

Vezi aici un video despre ideile de design oferite de Kelly Wearstler:

2. Sfaturi de design interior de la Sarah Sherman Samuel

Acesta este un alt designer care oferă oamenilor oportunitatea de a-și îmbunătăți atmosfera de acasă. Sarah Sherman Samuel a realizat proiecte uimitoare pentru baie, bucătărie și orice loc din casă. A folosit o paletă impresionantă de culori relaxante, corpuri de mobilier și iluminat care au schimbat total atmosfera de interior a oricărei case.

Acest designer pune accent pe detalii și pe calitatea obiectelor, pentru a crea un aspect unic și deosebit oricărui spațiu din casă. În general aplică o serie de strategii prin care reușește să creeze un spațiu modern, relaxant, cald, oarecum în stil boho chic, scandinav, rustic. Folosește texturi naturale pentru a obține o atmosferă liniștită și ușoară.

Fanii acestui designer au recunoscut în nenumărate rânduri că s-au inspirat din ideile sale. Puteți urmări acest designer și pe Instagram.

Vezi aici un video cu Sarah Sherman Samuel:

3. Recomandări de design de la Marcel Wanders

Designerul olandez Marcel Wanders a impresionant fanii încă din anul 1996, prin sfaturile sale care sunt de actualitate și astăzi. În opinia lui fiecare spațiu trebuie să includă elemente de design concepute cu dragoste, ca și cum ai alege cele mai frumoase piese care să atragă atenția prin detalii, culori, reliefuri decorative.

Marcel Wanders este un adevărat artist care prin opera lui surprinde de fiecare dată, pentru că folosește în general o combinație de piese clasice și elemente de lux (candelabre, covoare cu modele uimitor de frumoase și fotolii din piele). În colecțiile sale se remarcă lămpile clasice de lux care creează într-un living o ambianță extraordinară.

Vezi aici un video cu designerul Marcel Wanders:

4. Alte idei de design în 2020

Cea mai mare sursă de inspirație pentru oameni rămâne cu siguranță natura. După cum spunea scriitoarea Alice Walker: „În natură, nimic nu este perfect„. Probabil chiar asta este ceea ce impresionează în ziua de azi; oamenii se simt atrași de această calitate a naturii.

Natura este o sursă de inspirație și pentru mulți artiști, designeri, arhitecți din țară și străinătate.

În acest an, specialiștii au propus o paletă de culori care este inspirată din natură. Culorile la modă în anul 2020 exprimă asocieri cu soarele, cerul, pământul, plantele și mineralele. Institutul Pantone a prezentat 5 nuanțe de TOP pentru design interior și anume:

 • Galben lămâie este o culoare inclusă în gama de tonuri calde și însorite din acest an
 • Nuanțele de muștar sau asemănătoare șofranului care apar în recomandările pentru textile, mobilier și decor
 • Albastru ca cerul senin sau alte nuanțe de albastru, dar mai închise
 • Nuanțele de verde care sunt relaxante și cu efect antistres; accentul s-a pus pe verdele kaki măsliniu
 • Rozul apare în tendințele de design interior și este recomandat pentru dormitoarele pentru copii.

Alte indicații de la specialiști sunt: nuanțele de culori neutre cum ar fi de pildă cenușiu, gri precum cărbunele, tonurile pământii, bej deschis, alte nuanțe de verde și albastru inspirate din mediul natural.

Oamenii sunt conștienți de beneficiile mentale și fizice ale naturii (ale terapiilor precum scăldatul în pădure) și de aceea, cei care sunt proprietari de case, încearcă să creeze un cadru minunat în curte, în aer liber, cu flori, copaci, astfel încât aproape fiecare centimetru să fie acoperit de vegetație.

Curtea casei poate deveni astfel un loc excelent pentru relaxare și meditație.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.