Dragoste și relațiiCare este vârsta la care oamenii au tendința să înșele?

Care este vârsta la care oamenii au tendința să înșele?

Un studiu recent arată că americanii mai în vârstă înșală mai mult decât cei tineri. Deși pare greu de crezut, oamenii care au vârsta între 50-60 de ani sunt cei mai infideli. Află în acest articol care sunt motivele și ce au spus acești oameni despre dispoziția lor către infidelitate.

Navigare rapidă în articol:

  1. Mulți oameni nu rămân dedicați monogamiei după 50 de ani
  2. De ce înșală oamenii la vârsta de 50-60 de ani
  3. Factori care cresc riscul de infidelitate

1. Mulți oameni nu rămân dedicați monogamiei după 50 de ani

Statisticile arată clar că infidelitatea nu este doar pentru cei tineri și neliniștiți. În ultimii ani numărul persoanelor de 50-60 de ani, care și-au înșelat partenerul, a crescut și a depășit numărul tinerilor infideli. Asta este valabil în America, potrivit unui studiu de la IFS, care arată că:

  • Unul din 5 americani, cu vârsta de 55 de ani, ar fi avut relații sexuale extraconjugale la un moment dat în căsătoria lor
  • 16% dintre americani au recunoscut că au fost infideli în mod constant
  • Aproximativ 3% din populație consideră că sexul extraconjugal nu este deloc greșit.

2.De ce înșală oamenii la vârsta de 50-60 de ani

Un motiv pentru care oamenii de 50-60 de ani înșală este pentru că sunt la mijlocul vieții și sunt căsătoriți de 20-30 de ani. Psihologii spun că acești oameni își doresc să facă o schimbare; dorința lor de a face dragoste nu dispare la această vârstă, în ciuda credinței populare că așa s-ar întâmpla.

Mulți bărbați cu vârsta mai mare de 50 de ani înșală; ei consideră că o relație sexuală împlinită este importantă pentru echilibrul lor personal. Prin urmare, asta îi face să înșele, să-și îndeplinească acest capriciu.

Plictiseala, care intervine într-o relație de 30 de ani cu cineva, îi face pe bărbați să devină infideli.

Unii bărbați sunt îngrijorați de performanțele lor sexuale; de aceea au tendința de a căuta alte partenere pentru a experimenta noi senzații și a-și demonstra că nu au îmbătrânit. Faptul că au o anumită vârstă îi copleșește câteodată și de aceea vor să facă o schimbare pentru a nu-și pierde intensitatea trăirilor și sexualitatea; în opinia lor, acestea i-ar ajuta să rămână în armonie cu sine, să-și păstreze un echilibru din punct de vedere psihologic.

Statisticile arată că: „La vârsta de 50 de ani, aproximativ 50% dintre bărbați suferă de disfuncții erectile; până la vârsta de 60 de ani, numărul lor ajunge la 60%.”

3.Factori care cresc riscul de infidelitate

Există anumite trăsături de personalitate care există la persoanele care înșală în relație. Dacă ești atent la aceste semne, îți poți da seama că un om ar putea să comită un adulter. Chiar dacă în ziua de azi nu ne mai mirăm de asta, totuși este clar că infidelitatea reprezintă cu siguranță unul dintre cele mai rele lucruri pe care le poți experimenta într-o relație. Se spune că cel care înșală o dată va înșela din nou.

Oamenii impulsivi și extrovertiți

Psihologii spun că oamenii care au tendința să înșele sunt acei care caută entuziasm și noi provocări, care spun că se simt tineri și neliniștiți. Din experiența lor, psihologii explică că astfel de oameni nu văd infidelitatea ca pe ceva rău și cu siguranță pot ajunge în această situație de a înșela, spunând că practic nu și-au propus asta.

Experții cred că există așa numiții oameni cu o „personalitate orientată spre infidelitate„. Ei spun că unii oameni pot fi mai predispuși să manifeste un comportament de infidelitate. Ei sunt în căutare de emoții, sunt mai extrovertiți și dacă întâlnesc oameni de care sunt atrași, pot fi mai susceptibili să înșele.

Scuza lor este: „Dacă toată lumea înșală, eu de ce nu pot fi infidel?”. Ei spun asta pentru că probabil ceva trebuie să le justifice comportamentul. Și totuși, nu „toată lumea” este infidelă. Statisticile arată că aproximativ 20-50% dintre oameni au fost infideli măcar o singură dată în viață.

Satisfacția în relație „are ceva de spus”

Oamenii care nu sunt infideli spun adesea că erau triști în relația de cuplu și că au căutat iar un sentiment „nou” ca în tinerețea lor. Ei spun că înșală pentru că sunt într-o relație care nu îi face pe deplin fericiți și că sunt în căutare de entuziasm.

S-ar putea spune că oamenii nu sunt prin natura lor infideli, dar factorii de viață îi schimbă și le modelează și viziunea asupra infidelității. Contează educația pe care au primit-o, dar și mediul înconjurător și anturajul, care le afectează viziunea despre relație.

Bărbații sunt mai infideli decât femeile pentru că ei îndrăznesc să renunțe la relație și să plece. În plus, ei folosesc infidelitatea și ca pe o scuză ca să plece dintr-o relație în care s-au plictisit, sau care nu îi face fericiți.

Nevoia de atenție

Uneori nici nu este vorba că ceva nu funcționează în relație. Un om înșală mai degrabă pentru că are acel sentiment de a nu fi iubit și de a se simți în siguranță. Terapeuții spun din experiența lor că infidelitatea este rareori legată de sex. Există și alte dorințe la oameni, cum ar fi apropierea și atenția. Oamenii au nevoie în mod special de atenție, de cineva care să-i bage mereu în seamă, să le ofere acel sentiment de iubire și protecție.

Cei care se simt singuri în relație, ca și cum nu există, au tendința de a înșela și de a pleca. Ei vor dori să atragă atenția altei persoane; în plus, își dau seama că acesta va fi un experiment incitant. Infidelitatea nu va duce neapărat la distrugerea relației, dar în mod sigur va afecta sentimentele celor din relația de cuplu.

La unele cupluri poate dura chiar ani de zile să se repare o relație după infidelitate, dar este posibil. Unii oameni chiar fac terapie de cuplu pentru a încerca să-și salveze relația. La terapie cele două persoane pot ajunge să vorbească despre lucruri, despre care altfel nu ar fi discutat și care poate îi va face să înțeleagă lucrurile în mod diferit.

Oricare ar fi motivele pentru care oamenii înșală, este clar că infidelitatea afectează în mod sigur relația de cuplu și este incredibil de dureros să încerci să repari ceva după aceea.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.