Dragoste și relațiiRelaţia de cuplu „scârţâie”? Vezi 4 căi simple de a o revigora...

Relaţia de cuplu „scârţâie”? Vezi 4 căi simple de a o revigora și de a aprinde flacăra

Cine poate spune că nu a întâmpinat niciodată probleme în relaţia de cuplu? Cine nu a trecut niciodată prin măcar o despărţire? A menţine o relaţie satisfăcătoare nu este uşor, toţi o ştim. Iubirea nu poate înfăptui miracole şi pe măsură ce timpul se scurge, trebuie să avem grijă de relaţia noastră şi să avem grijă unul de celălalt pentru a evita căderea…

Când relaţia o ia pe o pantă descendentă, când începe să scârţâie, nu este totul pierdut! De fapt, există unele lucruri simple pe care le poţi face pentru a îmbunătăţi legătura dintre tine şi partenerul de cuplu. Când ne îndrăgostim, creierul secretă anumiţi hormoni ce te ţin într-o feerică stare de fericire şi pasiune – nu trece însă mult şi efectul acestor hormoni scade. Atunci este momentul în care trebuie să se fi creat deja o apropiere şi o intimitate ce asigură menţinerea relaţiei chiar şi în lipsa intensităţii de la început…

Urmăriţi filme de dragoste împreună!

Bărbaţi, respiraţi adânc şi acceptaţi să urmăriţi regulat câte un film romantic, de preferat, unul cu happy-end. Un nou studiu despre relaţii arată că a viziona împreună un astfel de film şi apoi a vorbi despre el are un efect pozitiv în cuplu, efect similar cu şedinţele de terapie de cuplu!

Astfel, dacă vedeţi 4-5 filme romantice pe lună şi apoi vorbiţi despre ele, despre relaţia din film, veţi fi mai fericiţi (inclusiv bărbaţii). Studiul a demonstrat că într-un grup de proaspăţi căsătoriţi ce au făcut aceasta, rata divorţului a scăzut cu jumătate în primii trei ani de căsnicie. Aşadar, este de ajuns să vedeţi un film şi apoi să vorbiţi vrute şi nevrute despre cuplul de pe ecran.

Faceţi cadouri frumos ambalate!

relatie scartaie

V-aţi fi gândit că ambalajul poate fi la fel de important ca şi ce e înăuntru?? Sfat pentru bărbaţi: a face mici cadouri iubitei este un gest apreciat care face bine relaţiei (orice ar fi acel cadou, poate fi şi o felicitare). Dar important este şi modul în care îl prezinţi – dacă îl ambalezi frumos sau original, primeşti puncte importante!

Această idee a apărut în urma observării unei specii de păianjeni – se pare că femelele aleg masculii care prezintă un „cadou nupţial” frumos ambalat (aceste cadouri reprezintă insecte învelite în pânză de păianjen)…

Folosiţi parfumuri cu arome similare!

Mirosul unei persoane joacă un rol vital în naşterea atracţiei, este fapt cunoscut. Dar ştiaţi că dacă alegeţi un parfum cu arome similare cu cel al partenerului de cuplu, aceasta ajută relaţia dintre voi? Cercetătorii au descoperit că în cuplurile de lemuri care rămân împreună, partenerii ajung să miroasă la fel.

Se pare că o legătură strânsă între partenerii de cuplu este stimulată de această similaritate a mirosurilor. Nu-i aşa că iubeşti parfumul partenerului? Este un aspect foarte important, de aceea se recomandă partenerilor să nu-şi schimbe des parfumul, deoarece nasul celuilalt este atras de mirosul cu care s-a familiarizat. Puteţi însă să alegeţi un parfum cu arome apropiate, pentru a mări apropierea dintre voi.

Sărutaţi-vă!

Da, este un sfat deseori repetat: a te îmbrăţişa, a te ţine de mână şi a te săruta, toate acestea menţin relaţia de cuplu armonioasă. Şi nu uita, este cât se poate de adevărat. De fapt, un studiu arată că o femeie îşi formează părerea despre un bărbat imediat după primul sărut. Mai exact, dacă îl place, dar primul sărut nu iese prea bine, îşi poate schimba în rău părerea şi invers…

În orice caz, chiar dacă sunteţi împreună de ani, a continua să vă sărutaţi des este vital pentru relaţie. De fapt, majoritatea femeilor acordă o importanţă mai mare sărutului decât acordă partidelor de dragoste. Este clar că cei ce se sărută des sunt mai fericiţi şi mai satisfăcuţi fizic.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.