Timp liberScăldatul în pădure – Cea mai bună tendință de wellness din 2020

Scăldatul în pădure – Cea mai bună tendință de wellness din 2020

Scăldatul în pădure (Shinrin-Yoku) este cea mai populară tendință de wellness din acest an. Plimbarea prin pădure poate stimula imunitatea organismului și starea de spirit, oferă vitalitate, liniște și sănătate. Află în acest articol care sunt beneficiile drumeției prin pădure.

Navigare rapidă în articol:

 1. Scăldatul în pădure – beneficii
 2. De ce oamenii apelează la beneficiile pădurii pentru a-i ajuta

1. Scăldatul în pădure – beneficii

Scăldatul în pădure înseamnă de fapt să petreci ceva timp în pădure pentru a avea o sănătate mai bună. Acest concept provine din Japonia și este de fapt un program de sănătate realizat pentru oameni, pentru reducerea stresului.

Este simplu de aplicat, pur și simplu se fac plimbări prin pădure, încet, observând mediul înconjurător și modul cum simțurile percep mediul forestier. Oamenii trebuie să-și facă timp să atingă copacii, să respire, să simtă aerul, aromele și texturile, să asculte sunetele produse de insecte și ciripitul păsărilor.

Scăldatul în pădure este o terapie extraordinară, care:

 • Ajută în menținerea sub control a tensiunii arteriale
 • Reduce hormonul de stres și nivelul de zahăr din sânge
 • Îmbunătățește calitatea somnului
 • Reduce riscul de boli cardiovasculare
 • Elimină stările de anxietate și depresie
 • Îmbunătățește sistemul imunitar al organismului
 • Crește memoria și capacitatea de concentrare
 • Reduce sentimentele negative
 • Oferă un sentiment de pace și bunăstare.

Scăldatul în pădure oferă oamenilor beneficii fizice, mentale și spirituale. Această terapie poate da oamenilor posibilitatea de a se conecta cu natura. În Japonia există două religii – Shinto și Budism – care văd pădurile ca fiind un tărâm divin.

2. De ce oamenii apelează la beneficiile pădurii pentru a-i ajuta

Foarte mulți oameni adoră să petreacă ceva timp în natură, în pădure, pentru că au observat că se simt mai puțin stresați, mai puțin agitați și deprimați. Ei s-au convins de faptul că natura îi ajută să se simtă mai bine din punct de vedere fizic și psihic.

Pădurea este excelentă pentru menținerea sănătății mentale, creșterea puterii de concentrare.

Oamenii se simt bine când fac plimbări în mod foarte relaxat prin pădure, simt că se conectează mai mult cu lumea naturală, ceea ce le dă o stare de liniște și pace interioară. După o plimbare de cel puțin 1-2 ore prin pădure, oamenii se simt foarte confortabil și relaxați.

Unii, care nu dispun de prea mult timp liber, decid să facă în mod frecvent câte o plimbare într-un parc, aflat în apropiere de locul de muncă sau de casă. În acest mod, ei se pot bucura de natură și de relaxare, până când vor face o drumeție mai lungă, în weekend sau în concediu, la munte, la pădure.

Oamenii conștientizează tot mai mult care sunt lucrurile care contează cu adevărat în viață. Unul dintre aceste lucruri este conectarea la natură. Ei simt nevoia de a face și alte lucruri, care să faciliteze relația lor cu natură. Au înțeles faptul că natura este un fel de terapeut, iar pădurea devine aliatul lor, care îi ajută să se simtă mai bine, să aibă o sănătate fizică și psihică mai bună. Mulți spun că mersul prin pădure îi liniștește, îi ajută să scape de gândirea negativă, să-și mențină corpul în formă mai mult timp.

Mersul pe jos le stimulează creativitatea și le crește capacitatea de concentrare și de atenție. În plus, plimbarea prin pădure ajută și la arderea caloriilor, deci la scăderea în greutate.

Oamenii ar trebui să meargă cât mai des la pădure, să aibă un sentiment de recunoștință când au posibilitatea de a se plimba pe potecile ei.

Alte avantaje ale scăldatului în pădure

Plimbările prin pădure sunt foarte relaxante și aduc și alte avantaje:

 • Simțurile sunt diferite, în momente diferite
 • Aerul de pădure este într-adevăr vindecător
 • Uleiurile esențiale eliberate de conifere au efect benefic asupra psihicului
 • Sunetele produse de păsări sunt foarte interesante și relaxante; unele cântece ale unor păsări sunt cu adevărat foarte frumoase
 • Mersul prin pădure este ca un fel de meditație, în care observi mediul, ritmul de mers, asculți sunetele pădurii, simți adierea vântului și aerul curat. Această meditație reduce stresul, stimulează imunitatea și starea de spirit.

Plimbarea prin pădure, o binecuvântare spirituală

Mersul prin pădure este o practică spirituală care are numeroase beneficii pentru sănătate. Copacii emană anumite substanțe chimice care îi protejează de dăunători și care au și beneficii fiziologice pozitive asupra oamenilor. Acestea pot fi de exemplu: scăderea stresului și consolidarea sistemului imunitar al organismului. Copacii sunt minunați, ei pot vindeca planeta.

Cercetătorii au demonstrat faptul că natura ajută la recuperarea stării de sănătate a oamenilor. Prin urmare, este important pentru noi oamenii să renunțăm puțin la viața noastră din orașe și să ne petrecem timpul liber și la pădure. Plimbarea prin pădure aduce beneficii fizice și spirituale. Oamenii pot privi drumeția ca o practică spirituală pentru că ea va fi ca o adevărată binecuvântare pentru corpul lor, dar în același timp și pentru sufletul lor.

Sfaturi utile:

Când faci o drumeție prin pădure trebuie să te asiguri că traseul ales este potrivit pentru condiția ta fizică și că ai experiența de a merge pe o potecă care poate fi uneori mai dificilă.

Dacă drumeția este mai lungă, este bine să ai și o mică trusă de prim ajutor, câteva lucruri necesare într-un rucsac. Când ești prin pădure trebuie să te bazezi pe câteva lucruri în cazul în care ai nevoie de ajutor. Poți găsi pe Google informații utile despre cam ce trebuie să conțină un mic kit de prin ajutor pentru o drumeție. De asemenea, este bine să fii atent să ai bateria de la telefon încărcată, în cazul în care vei dori să poți suna pe cineva.

Vezi aici un video despre scăldatul în pădure:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.