Dragoste și relațiiSportul împreună îți poate salva relația de cuplu

Sportul împreună îți poate salva relația de cuplu

Poate părea ciudat, însă conform unor studii, oamenii care fac sport împreună au o relație de cuplu mai armonioasă. Cercetătorii au descoperit că acei oamenii care fac mișcare împreună (de exemplu jogging) ar putea să-și salveze relația. Află în acest articol mai multe aspecte despre asta.

Navigare rapidă în articol:

  1. Sportul te scapă de stres
  2. Sportul are efect bun asupra sănătății mentale
  3. Sportul crește încrederea în sine
  4. Activitatea fizică promovează iubirea

1. Sportul te scapă de stres

Sportul împreună este bun pentru relații, în primul rând pentru că ajută în reducerea stresului. „Cuplurile care fac sport împreună sunt mai armonioase”, au spus cercetătorii. Probabil asta se datorează faptului că oamenii ajung să fie mai puțin stresați și reușesc să treacă mai ușor peste stările tensionate.

Prin sport sunt reduși hormonii stresului și dispare frustrarea, în plus oamenii petrec mai mult timp liber împreună și astfel dorința dintre ei crește. Psihologii sfătuiesc pe fiecare cuplu să facă mai mult sport împreună, sau măcar o zi pe săptămână, în weekend, să o dedice acestui lucru. Prin sport îți poți cunoaște partenerul și din acest punct de vedere, iar asta este ceva nou și interesant și este bine pentru relație.

Studiile arată că sportul crește libidoul la femei și la bărbați. Exercițiile fizice pot mări libidoul feminin după numai 15-30 de minute, prin eliberarea de hormoni sexuali estrogen și testosteron, dar și de oxitocină.

Antrenamentul moderat poate avea efect bun în creșterea libidoului și la femei și la bărbați. Asta ajută la îmbunătățirea relației de cuplu.

Cercetătorii au descoperit că exercițiile fizice activează sistemul nervos simpatic, care răspunde și de o excitabilitate ușoară. Ei precizează însă și faptul că prin activarea prea mare a sistemului nervos simpatic din cauza efortului exagerat, acest efect de excitabilitate dispare.

2. Sportul are efect bun asupra sănătății mentale

Impactul pozitiv al sportului asupra psihicului uman este fenomenal. Numeroase studii arată clar acest lucru, iar oamenii din întreaga lume probabil au observat deja că prin sport se simt mai bine din punct de vedere psihic. Sportul aduce multe beneficii pentru sănătatea mentală și anume:

  • Oferă o stare bună de spirit
  • Induce un confort emoțional sporit
  • Menține echilibrul mental
  • Îmbunătățește starea mentală, dar și forma fizică.

Toate acestea sunt o modalitate excelentă de a fi un om mai frumos și mai atractiv, care ajută în relația de cuplu.

Prin sport și mișcare se produc endorfine și astfel apare acea stare de fericire. Cei care fac sport împreună simt schimbarea de dispoziție pe care o obțin prin intermediul endorfinelor și nu-și mai fac griji pentru problemele banale, ci pur și simplu se bucură de momentele frumoase împreună și zâmbesc.

Alergatul de pildă este un mod plăcut de a face sport în aer liber și de a dobândi o stare de spirit plăcută. Asta ajută la îmbunătățirea stimei de sine și a relației de cuplu.

Practicarea sportului te face să te simți mai bine și să ai și o atitudine pozitivă asupra persoanei de lângă tine. Prin sport scapi de stres și de emoțiile negative, iar asta are efect benefic pe termen lung.

Influența pozitivă asupra sănătății mentale

Sportul te scapă și de stările de anxietate și de stres, poate ameliora nevroza.

Există multe studii care au demonstrat influența pozitivă a sportului asupra sănătății mentale a oamenilor. Prin sport, creierul este mult mai bine oxigenat și asta aduce bunăstare. Oamenii au astfel o dispoziție mai bună, ceea ce este benefic pentru a avea o relație armonioasă, de dragoste.

3. Sportul crește încrederea în sine

Prin creșterea încrederii în sine, oamenii se simt mai bine și mai atrăgători. Asta poate contribui la o apropiere mai mare între cei doi, în relația de cuplu.

Încrederea în sine este o stare de spirit care se obține și prin sport, dar care rezultă și din respectul de sine. Când faci sport ai acel sentiment de încredere și curaj și acea energie, de parcă nu ar exista nicio altă persoană ca tine în lume.

Sportul te scapă de gândurile pesimiste, iar asta poate ajuta la creșterea încrederii. Oamenii geniali sunt adesea caracterizați de o încredere în sine foarte ridicată, iar asta îi face și mai atractivi. Prin sport poți deveni un om încrezător și plin de curaj, care nu-și mai concentrează atenția asupra predicțiilor pesimiste, care are un comportament prin care captează atenția persoanei iubite.

4. Activitatea fizică promovează iubirea

Un sondaj de opinie realizat de specialiști arată că activitatea fizică poate avea un efect foarte bun asupra relațiilor de cuplu. De asemenea, practicarea sportului poate crește și șansele de a cunoaște un partener, lucru bun pentru persoanele singure.

Sondajul s-a realizat pe un număr de 1.000 de oameni, care aveau vârsta cuprinsă între 18-60 de ani. Rezultatele au arătat că trei sferturi dintre acești oameni consideră ca activitatea fizică are un efect pozitiv asupra relației de dragoste.

Sportul generează un sentiment general de fericire în relație și în plus îmbunătățește și capacitatea de comunicare, prin petrecerea timpului liber împreună. Asta contribuie la construirea unei relații durabile și bune și la salvarea relațiilor de cuplu care au anumite probleme.

Sportul crește starea de euforie și de asta oamenii se simt foarte bine când fac sport împreună.

Cercetătorii consideră că prin sport împreună, creierul activează sisteme de neuroni oglindă, adică anumite grupuri de celule nervoase care ne ajută să înțelegem emoțiile, mișcarea, sentimentele celeilalte persoane. Sincronizarea dintre doi oameni poate crește plăcerea dintre ei.

Sportul, indiferent de tipul lui (jogging, înot, mers pe jos, ciclism, dans), poate ajuta la construirea de relații durabile.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.