Rolul sportului este deja bine definit. Jocurile sportive și efortul fizic vă pot face mai puternici și mai sănătoși. Dar știm cu adevărat cât de importantă este această activitate pentru corpul nostru?
Ador să fac sport, mai ales de când am slăbit 10 KG prin sală și ciclism. Nu este ușor, necesită și timp, dar trebuie să învățăm să scăpăm de scuze. timp de prostii avem tot timpul, de sănătate, doar când ajunge cuțitul la os.
Cel mai bun sfat pe care îl pot oferi este să faceți cât mai multă mișcare. Și la birou, mă ridic mai des de pe scaun și fac niște întinderi. Când uit, am niște contracturi de nu le mai spargi nici cu picamerul.
Alte beneficii ale sportului se pot observa și pentru cei care îți doresc o viață mai sănătoasă – rolul sportului în sănătate
Acesta contribuie la scăderea ratelor de obezitate. Persoanele active în viața de zi cu zi au tendința de a avea rate mai scăzute ale diabetului zaharat și hipertensiune arterială normală. Exerciții pe care le putem face în mod regulat ( multe dintre ele pot fi introduse și programele sportive din școli) ar putea contribui la o mai bună funcționare a inimii și a plămânilor. Deci, din start, sănătatea ofertă buline verzi, sportului.
Copiii și sportul – o relație care ar trebui să existe
Educarea copiilor în importanța și utilitatea sportului în viața lor ar putea să îi transforme în niște adulți mai activi. Unele activități sportive tind să aibă un impact mai durabil din copilărie până la maturitate. Vorbim aici despre fotbal, baseball și hochei. În alte sporturi sportivii tind să renunțe dacă nu sunt implicați constant în acest tip de activitate sau dacă simt că nu pot face față. Exemplu ar fi gimnastica sau scufundările.
Participarea la concursuri sportive îi învață pe copii să iubească chiar și „provocările” de la clasă. De asemenea, îi învață pe copii să funcționeze într-o societate competitivă.
Rolul sportului în conturarea caracterului nostru
Lumea sporturilor oglindește modul în care se poate oamenii se pot juca atât la școală cât și viața de zi cu zi. Atleții buni rămân în joc și joacă tot ce pot, chiar și atunci când pierd. Ei știu că vor câștiga sau vor pierde, dar acest lucru în ajută în procesul de auto-disciplinare. Aceștia practică cu o regularitate înfricoșătoare abilitățile necesare pentru a fi cei mai buni în sportul lor. Educația, realizările vieții, contribuțiile creative la arte, științe, afaceri și guvern implică perseverență și auto-disciplină similare.
Societatea noastră este una extrem de competitivă și ar trebui să-i învățăm pe copiii noștri să funcționeze în acest ritm. Copiii trebuie să învețe că putem câștiga sau putem și pierde într-un joc, dar acest lucru este valabil pentru fiecare jucător, deci nu pot renunța.
Practic sportul are aceste două laturi incredibil de importante: latura disciplinară sau psihologică și cea fizică, unde ne putem crea un organism mai sănătos și mai rezistent.
Sunt convins că nu v-am spus ceva nou. Sper doar că v-am amintit să reflectați asupra acestui subiect. Poate cine știe, v-am făcut chiar chef să alergați un kilometru sau doi.
Și acum sunt curios de ceva: care este rolul sportului, în viața ta?