DiverseCum se calculează pensia?

Cum se calculează pensia?

Știe cineva exact cum se calculează pensia? Am încercat să aflu răspunsul concret dar mereu erau zeci de formule una mai complicată ca alta și în final trebuia să știi clar tot ce ai cotizat până în prezent. Cum se poate calcula pensia mai ușor?

S-a pensionat tata, azi a venit decizia

De câțiva ani încoace de câte ori îl vizitam tot ce auzeam e că mai are un pic și se pensionează. În ultimii doi ani cred că număra zilele, ajungând ca în ultimele zile să numere minutele și secundele. Oare cât va primi el pensie, oare se va descurca cu banii primiți? Cum va fi oare. Adineauri mi-a scris sora mea că a venit mult așteptata scrisoare. O desface cu emoții și cât credeți că are el pensie?

992 RON pensie după 39 ani și 7 luni de muncă

A lipsit rar de la muncă, nu prea era bolnav, și atunci făcea ce făcea și mergea la muncă. E mult, e puțin, nu știu? Voi să îmi spuneți. Tot ce știu este că văd mereu câte un ștrengar care și-a rezolvat pensie la 50 de ani de câteva mii de lei, să nu zic de cei care au zeci de mii și nu prea s-au sinchisit cu munca.

Cum se calculează pensia?

Vouă vi se pare normal sau corect cum se calculează o pensie în prezent? Credeți că ar trebui să existe un echilibru mai bun? Astfel încât, să nu mai vedem pensionari care trăiesc de azi pe mâine și alții care o ard doar prin Maldive. Unii au cotizat la pensie și merită pensia respectivă, așa mare cum o au, dar majoritatea au pensii „speciale” că așa sunt ei „speciali”.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.