Casă și grădinăSfaturi practice pentru a realiza un nou design în locuință, acasă

Sfaturi practice pentru a realiza un nou design în locuință, acasă

Majoritatea oamenilor își doresc la un moment dat să facă anumite schimbări acasă, să creeze spații de depozitare, piese de mobilier, o mansardă, o terasă, etc. Problema nu este cum să facă toate acestea (pentru că există specialiști care să-i sfătuiască și să-i ajute să-și îndeplinească visul, contra unei sume de bani desigur, pentru munca prestată), ci lipsa de experiență de care pot da dovadă.

În anumite munci însă, ei își manifestă entuziasmul și talentul de bricoler și se ambiționează să aplice anumite tehnici învățate de la diferiți meșteri sau meșteșugari. Ei pot foarte ușor să monteze un raft, să zugrăvească pereții, să facă un dulap, să construiască un perete din cărămidă pentru a începe o mică dependință, etc. Astfel de activități nu sunt dificile însă necesită răbdare, atenție și respectarea unor tehnici de bază, spre a fi realizate corect.

Sfaturi practice pentru a realiza un nou design în casă

Pentru a face o treabă de calitate este bine să ceri și câteva sfaturi de la o persoană cu experiență, pentru că dacă ești doar un amator poți greși destul de ușor, chiar și din lipsa de îndemânare.

Este bine să porți un echipament de siguranță, pentru protecție împotriva accidentelor (prin contactul cu anumite utilaje în mișcare), sau a murdăriei (de var, vopsea, lac, adeziv sau clei), ca de exemplu: o salopetă, mănuși industriale, mănuși de protecție împotriva vopselei sau a altor substanțe chimice, ochelari de protecție pentru ochi, o șapcă, o mască pentru față împotriva inhalării vaporilor și a prafului (care poate vătăma plămânii), căști pentru atenuarea zgomotului, dopuri pentru urechi și eventual este bine să ai la îndemână și o trusă sanitară de prim ajutor.

În funcție de fiecare situație în parte este posibil să ai nevoie să folosești anumite modele de scări din aluminiu, scări mobile, cu platforme pentru fiecare treaptă, care asigură o bună stabilitate. Mare atenție la ce fel de scări alegi, există mai multe variante de modele, contează foarte mult ca acestea să fie în stare bună, să ofere siguranță: să aibă suport de sprijinire pe suprafață plană sau pe perete spre a preveni alunecarea, cârlige de prindere de acoperiș, sau platforme acoperite cu bucăți de cauciuc la scări.

Scara trebuie poziționată corect pentru a ajunge cât mai bine la suprafața de lucru, fără a fi nevoie de a te întinde lateral și risca să cazi.

Folosește truse cu scule speciale pentru activitățile tale. Pentru a plăti mai puțin achiziționează unelte de mână care sunt mai ieftine, în general uneltele electrice sunt destul de scumpe.

Este bine să alegi unelte bune deoarece acestea te vor ajuta în muncă spre a face un lucru de calitate. De exemplu dacă folosești dispozitive de măsurare proaste poți pierde din precizie și greși din start.

Pentru a marca o lucrare ai nevoie de un creion de tâmplărie, semnele date cu pixul sau cu markerul sunt aproape imposibil de șters și vor arăta urât pe lemn.

Folosește o mașină de găurit sau un burghiu de calitate pentru lemn, beton sau metal, pentru obținerea unor găuri în care se introduc holșuruburile.

Înainte de a înșuruba un șurub într-o piesă din lemn de esență tare este indicat să faci o gaură de ghidare, ce va avea diametrul puțin mai mic, spre a ușura pătrunderea și a obține o precizie mai mare. Șuruburile din oțel sunt mai rezistente comparativ cu cele din alamă.

Pentru a șlefui lemnul ai nevoie de o rindea, sau poți foarte simplu să cumperi lemn prelucrat (care este rindeluit, finisat sau șlefuit). Rindelele mai scumpe sunt mai ascuțite și bine reglate, cele mai ieftine pot îngreuna munca deoarece de multe ori sunt ineficiente.

O menghină te poate ajuta în muncă, la strângerea îmbinărilor, dar trebuie ținută un timp suficient pentru a se produce uscarea adezivului folosit între piesele din lemn sau din alte materiale. Ea trebuie să aibă între fălcile din metal două piese de protecție pentru a nu zgâria suprafețele care sunt îmbinate.

Dacă ai de bătut cuie cu ciocanul, încearcă să le poziționezi puțin oblic (în ,,coadă de rândunicăˮ) deoarece astfel poți preveni despicarea lemnului.

Dacă ai nevoie de un ferăstrău nu cumpăra unul ieftin pentru că nu va da bune rezultate. Alege un ferăstrău de calitate, care să taie ușor și care are lama rezistentă, bine fixată și  ascuțită.

În cazul în care vrei să cumperi și un aparat de capsat, alege unul ce folosește cuie și capse ce are dimensiuni standard, pentru că acestea se aduc frecvent în magazinele de profil.

Menține ordinea la locul de muncă, astfel poți fi mai eficient, poți găsi rapid lucrurile de care ai nevoie și le poți utiliza în funcție de necesitate.

Pentru a lucra cu spor este bine să nu ai animale de companie prin preajmă, care te pot deranja.

Dacă ești obosit fă pauză, reia munca când simți că ai suficientă energie pentru a lucra.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.