Rețete culinare5 dintre cele mai delicioase rețete de cozonaci, potrivite pentru sărbători sau...

5 dintre cele mai delicioase rețete de cozonaci, potrivite pentru sărbători sau alte evenimente

Va prezentam in cele ce urmeaza cele mai bune cinci retete de cozonaci.

1. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de cozonac cu traditie. Va recomandam sa incercati acest preparat cu proxima ocazia.

Timp de preparare: trei ore.

Ingredientele necesare pentru un cozonac de traditie sunt urmatoarele:

  • jumatate de kilogram de faina alba superioara;
  • opt oua;
  • 20 grame drojdie proaspata;
  • 125 grame zahar brun;
  • un plic cu zahar vanilat;
  • 250 ml lapte 3.5% grasime;
  • 100 grame margarina pentru prajituri;
  • sare.

Pentru umplutura:

  • 150 grame nuca;
  • 200 grame zahar pudra;
  • trei albusuri;
  • doua linguri cacao;
  • 100 grame rahat;
  • sare.

Pentru uns:

  • un ou;
  • sare.

Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de cozonac de traditie va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Cerneti faina de doua – trei ori intr-un vas incapator. Faceti o adancitura in centrul fainii, in care adaugati drojdia proaspata. Pasati drojdia cu ajutorul unei furculite;
  2. Puneti pe foc intreaga cantitate de lapte, lasati laptele sa ajunga aproape de temperatura de fierbere;
  3. Dizolvati drojdia in doua linguri de lapte caldut. Amestecati pana la omogenizare, adaugati apoi o lingura de zahar si una de faina. Amestecati energic pentru a evita formarea de cocoloase. Acoperiti vasul in intregime cu un servet de bucatarie curat din panza si lasati maiaua formata sa creasca timp de jumatate de ora la loc ferit de curent si calduros;
  4. De retinut este ca atunci cand doriti sa preparati cozonacul, va trebuie ca cel putin pentru jumatate de ora ingredientele, dar si vasele in care veti pregati cozonacul  sa stea la aceiasi temperatura. Deasemenea ferestrele si usile camerei in care pregatiti cozonacul trebuie sa fie inchise, iar temperatura din camera trebuie sa fie mai ridicata decat ar fi fost in mod normal;
  5. In timp ce maiaua creste, spargeti ouale, lasati-le sa se scurga sau stergeti-le cu o hartie absorbanta achizitionata din comert. Spargeti ouale, separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile cu un praf de sare pana cand obtineti o spuma ferma ce nu coboara din vasul in care a fost preparata. Bateti galbenusurile bine pana cand se omogenizeaza, isi maresc volumul si capata o culoare albicioasa. Adaugati intreaga cantitate de zahar brun si zahar vanilat. Amestecati bine pana cand obtineti o crema omogena in care nu se mai simt cristalele de zahar. Inglobati treptat spuma de albus, amestecand de jos in sus in grija pentru a nu ii distruge in totalitate textura aerata a spumei, textura ce va conferi volum preparatului final;
  6. Taiati margarina in cubulete, puneti-o la topit pe baie de aburi. Cand s-a topit suficient, lasati margarina sa se raceasca, apoi adaugati-o peste crema de ou si zahar pregatita anterior. Amestecati pana la omogenizare;
  7. Cand maiaua a crescut suficient, adaugati laptele caldut si amestecati pana la omogenizare ingloband partial faina. Continuati cu crema pregatita asa cum v-am descris anterior. Amestecati in continuu, apoi adaugati treptat faina, framantati aluatul ce se va forma pana cand obtineti un aluat omogen, elastic, ce nu se lipeste de maini;
  8. Acoperiti din nou vasul in intregime cu un servet de bucatarie si lasati alautul sa creasca la loc calduros si ferit de curent timp de jumatate de ora sau pana cand isi dubleaza volumul;
  9. Intre timp pregatiti umplutura astfel: Bateti albusurile bine cu un praf de sare pana cand obtineti o spuma ferma ce nu coboara din vasul in care a fost preparata. Adaugati apoi zaharul pudra si amestecati pana cand obtineti o bezea uniforma in care nu se mai simt cristalele de zahar. Continuati cu cacaua si amestecati pana la uniformizare;
  10. Curatati nuca de partile rancede, apoi dati-o o singura data prin blender pentru a o macina mai mare. Adaugati nuca peste compozitia de ou, zahar si cacao pregatita anterior. Amestecati pana la omogenizare;
  11. Taiati rahatul in cubulete de dimensiuni egale;
  12. Pregatiti o tava de cozonac pe care o ungeti cu unt sau ulei si o tapetati cu faina;
  13. Cand cozonacul a crescut suficient, presarati masa de lucru cu putina faina. Scoateti aluatul din vas si framantati-l timp de cinci minute pe masa de lucru. Intindeti aluatul cu ajutorul mainilor pe masa de lucru, deasupra sa adaugati umplutura pregatita anterior. Distribuiti umplutura cat mai uniform, in asa fel incat ea sa acopere in intregime intr-un strat uniform intreaga foaie de aluat. Presarati rahatul sectionat in cubulete pe intreaga suprafata a cozonacului cat mai uniform. Rulati cozonacul cat mai strans, adaugati-l in tava pe care ati pregatit-o anterior si lasati preparatul sa creasca la loc ferit de curent si calduros pentru jumatate de ora;
  14. Incalziti cuptorul la foc iute de circa 200 de grade Celsius timp de jumatate de ora;
  15. Bateti oul pentru uns cu un praf de sare pana cand se omogenizeaza, capata o culoare albicioasa si isi mareste volumul;
  16. Cand cozonacul a crescut suficient, ungeti-l cu oul batut anterior cu un praf de sare cu ajutorul unei maturici. Incercati sa acoperiti aluatul in intregime, oul cu care il ungeti ii va da stralucire;
  17. Introduceti tava in cuptor de indata ce acesta s-a incins suficient. Coaceti cozonacul la foc iute de 200 de grade Celsius timp de un sfert de ora, reduceti apoi focul la mediu (160 de grade Celsius) si continuati coacere pentru inca o jumatate de ora. Variatia temperaturii este extrem de importanta, ea ii permite cozonacului sa isi mareasca volumul si sa se coaca uniform in acelasi timp, asadar va recomandam sa nu ignorati acest pas;
  18. Inainte de a opri focul introduceti o tepusa din lemn, cat mai adanc in centrul cozonacului. Extrageti tepusa si inspectati-i suprafata, daca aceasta prezinta urme de aluat, inseamna ca prajitura nu este gata si mai trebuie sa stea la copt, iar focul trebuie redus la minim pentru a evita arderea cozonacului;
  19. Opriti focul numai in momentul in care odata extrasa din preparat tepusa prezinta o suprafata uscata, fara nici cea mai mica urma de aluat;
  20. Cand cozonacul este gata, lasati-l sa se raceasca in cuptorul stins cu usa intredeschisa. In acest fel trecerea de la temperatura inalta necesara coacerii la cea din exterior se face in mod treptat, iar cozonacul nu are nici un motiv sa se lase sau sa se incruzeasca;
  21. Cand s-a racit suficient, scoateti cozonacul din cuptor, indepartati-i marginile de tava si extrageti-l din tava si lasati-l sa se raceasca la temperatura camerei;
  22. Sectionati cozonacul in felii de grosime medie de indata ce s-a racit suficient si serviti-l alaturi de o ceasca de cafea, o cana de ceai, o cana de vin rosu sau o cana de lapte indulcit cu miere in functie de preferinte;
  23. Pentru a pastra cozonacul proaspat pentru mai mult timp va recomandam sa il inveliti in totalitate in folie de plastic alimentara achizitionata din comert.

Cozonacul de traditie se prepara de foarte mult timp in tara noastra. Daca nu l-ati incercat inca va recomandam sa o faceti si va garantam ca acest desert va face parte din bucatele dumneavoastra de fiecare data cand aveti ocazia.

cozonaci

2. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de cozonac cu branza.Va invitam sa incercati acest preparat cu proxima ocazia.

Timp de pregatire: doua ore si jumatate.

Ingredientele necesare pentru doi cozonaci cu branza sunt urmatoarele:

  • un kilogram de faina alba superioara;
  • 250 grame zahar brun;
  • jumatate de litru de lapte;
  • 200 grame margarina pentru prajituri;
  • patru oua;
  • patru pliculete de zahar vanilat;
  • 50 grame drojdie proaspata;
  • sare.

Pentru umplutura:

  • 400 grame branza de vaci;
  • 300 grame rahat;
  • 100 grame zahar brun;
  • un ou;
  • sare.

Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de cozonac cu branza va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Puneti pe foc intreaga cantitate de lapte, lasati laptele sa ajunga aproape de temperatura de fierbere;
  2. Cerneti faina de doua – trei ori intr-un vas incapator. Faceti o adancitura in centrul fainii, in care adaugati drojdia proaspata. Pasati drojdia cu ajutorul unei furculite;
  3. De retinut este ca atunci cand doriti sa preparati cozonacul, va trebuie ca cel putin pentru jumatate de ora ingredientele, dar si vasele in care veti pregati cozonacul  sa stea la aceiasi temperatura. Deasemenea ferestrele si usile camerei in care pregatiti cozonacul trebuie sa fie inchise, iar temperatura din camera trebuie sa fie mai ridicata decat ar fi fost in mod normal;
  4. Dizolvati drojdia in doua linguri de lapte caldut. Amestecati pana la omogenizare, adaugati apoi o lingura de zahar si una de faina. Amestecati energic pentru a evita formarea de cocoloase. Acoperiti vasul in intregime cu un servet de bucatarie curat din panza si lasati maiaua formata sa creasca timp de jumatate de ora la loc ferit de curent si calduros;
  5. In timp ce maiaua creste, spargeti ouale, lasati-le sa se scurga sau stergeti-le cu o hartie absorbanta achizitionata din comert. Spargeti ouale, separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile cu un praf de sare pana cand obtineti o spuma ferma ce nu coboara din vasul in care a fost preparata. Bateti galbenusurile bine pana cand se omogenizeaza, isi maresc volumul si capata o culoare albicioasa. Adaugati intreaga cantitate de zahar brun si zahar vanilat. Amestecati bine pana cand obtineti o crema omogena in care nu se mai simt cristalele de zahar. Inglobati treptat spuma de albus, amestecand de jos in sus in grija pentru a nu ii distruge in totalitate textura aerata a spumei, textura ce va conferi volum preparatului final;
  6. Taiati margarina in cubulete, puneti-o la topit pe baie de aburi. Cand s-a topit suficient, lasati margarina sa se raceasca, apoi adaugati-o peste crema de ou si zahar pregatita anterior. Amestecati pana la omogenizare;
  7. Cand maiaua a crescut suficient, adaugati laptele caldut si amestecati pana la omogenizare ingloband partial faina. Continuati cu crema pregatita asa cum v-am descris anterior. Amestecati in continuu, apoi adaugati treptat faina, framantati aluatul ce se va forma pana cand obtineti un aluat omogen, elastic, ce nu se lipeste de maini;
  8. Acoperiti din nou vasul in intregime cu un servet de bucatarie si lasati alautul sa creasca la loc calduros si ferit de curent timp de jumatate de ora sau pana cand isi dubleaza volumul;
  9. Pregatiti umplutura astfel: Lasati branza de vaci la scurs timp de jumatate de ora intr-o strecuratoare. Taiati rahatul in cubulete de dimensiuni egale, apoi treceti-l prin putina faina. Cand branza s-a scurs suficient amestecati-o cu ajutorul unei linguri de lemn cu zaharul pudra pana cand obtineti o compozitie omogena in care nu se mai simt cristalele de zahar. Separat bateti oul cu un praf de sare pana cand se omogenizeaza, capatat o culoare albicioasa si isi mareste volumul. Inglobati oul in crema de branza pregatita asa cum v-am descris anterior si amestecati pana la uniformizare;
  10. Pregatiti o tava de cozonac pe care o ungeti cu unt sau ulei si o tapetati cu faina;
  11. Cand cozonacul a crescut suficient, presarati masa de lucru cu putina faina. Scoateti aluatul din vas si framantati-l timp de cinci minute pe masa de lucru. Intindeti aluatul cu ajutorul mainilor pe masa de lucru, deasupra sa adaugati umplutura pregatita anterior. Distribuiti umplutura cat mai uniform, in asa fel incat ea sa acopere in intregime intr-un strat uniform intreaga foaie de aluat. Presarati rahatul sectionat in cubulete pe intreaga suprafata a cozonacului cat mai uniform. Rulati cozonacul cat mai strans, adaugati-l in tava pe care ati pregatit-o anterior si lasati preparatul sa creasca la loc ferit de curent si calduros pentru jumatate de ora;
  12. Incalziti cuptorul la foc iute de circa 200 de grade Celsius timp de jumatate de ora;
  13. Introduceti tava in cuptor de indata ce acesta s-a incins suficient. Coaceti cozonacul la foc iute de 200 de grade Celsius timp de un sfert de ora, reduceti apoi focul la mediu (160 de grade Celsius) si continuati coacere pentru inca o jumatate de ora. Variatia temperaturii este extrem de importanta, ea ii permite cozonacului sa isi mareasca volumul si sa se coaca uniform in acelasi timp, asadar va recomandam sa nu ignorati acest pas;
  14. Inainte de a opri focul introduceti o tepusa din lemn, cat mai adanc in centrul cozonacului. Extrageti tepusa si inspectati-i suprafata, daca aceasta prezinta urme de aluat, inseamna ca prajitura nu este gata si mai trebuie sa stea la copt, iar focul trebuie redus la minim pentru a evita arderea cozonacului;
  15. Opriti focul numai in momentul in care odata extrasa din preparat tepusa prezinta o suprafata uscata, fara nici cea mai mica urma de aluat;
  16. Cand cozonacul este gata, lasati-l sa se raceasca in cuptorul stins cu usa intredeschisa. In acest fel trecerea de la temperatura inalta necesara coacerii la cea din exterior se face in mod treptat, iar cozonacul nu are nici un motiv sa se lase sau sa se incruzeasca;
  17. Cand s-a racit suficient, scoateti cozonacul din cuptor, indepartati-i marginile de tava si extrageti-l din tava si lasati-l sa se raceasca la temperatura camerei;
  18. Sectionati cozonacul in felii de grosime medie de indata ce s-a racit suficient si serviti-l alaturi de o ceasca de cafea, o cana de ceai, o cana de vin rosu sau o cana de lapte indulcit cu miere in functie de preferinte;
  19. Pentru a pastra cozonacul proaspat pentru mai mult timp va recomandam sa il inveliti in totalitate in folie de plastic alimentara achizitionata din comert.

Cozonacul cu branza este delicios, puteti inlocui rahatul cu stafide lasate la inmuiat in coniac sau rom. Va recomandam sa incercati acest preparat si va garantam ca atat gustul, cat si aspectul sau o sa va cucereasca inca de la prima degustare.

3. Reteta de desert cu crema de ciocolata reprezinta un dulce extrem de gustos pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam mai jos ingredientele necesare si modul de preparare pas cu pas.

Timp de preparare: o ora si patruzeci de minute.

Ingredientele necesare pentru patru portii de desert cu crema de ciocolata sunt urmatoarele:

Pentru crema de ciocolata:

  • 300 grame de ciocolata cu lapte;
  • 150 ml smantana dulce;
  • 20 ml visinata;
  • 50 grame zahar pudra;
  • o felie de cozonac;
  • 100 grame fructe deshidratate.

Pentru aluat:

  • 150 grame faina;
  • 100 grame margarina pentru prajituri;
  • o lingurita de bors;
  • o lingura de zahar;
  • doua linguri de apa rece;
  • sare.

Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de desert cu crema de ciocolata va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Pregatiti aluatul astfel: Amestecati faina cu margarina lasata peste noapte la temperatura camerei. Framantati pana cand grasimea se amesteca bine cu faina si obtineti o compozitie nisipoasa. Adaugati apoi zaharul, borsul si apa rece. Amestecati bine, adaugati putina sare. La final veti obtine un aluat omogen, pe care il veti intinde intr-o tava de tarta. Introduceti tava in frigider timp de jumatate de ora;
  2. Incalziti cuptorul la 200 de grade Celsius timp de jumatate de ora;
  3. Cand aluatul s-a racit suficient, introduceti tava in cuptorul incins si coaceti blatul la 180 de grade Celsius timp de douazeci de minute;
  4. Taiati ciocolata in bucatele, apoi topiti-o la bain marie sau la foc mic. Cand ciocolata s-a topit in totalitate, lasati-o la racit timp de zece minute;
  5. Amestecati smantana dulce cu zaharul pudra pana cand obtineti o consistenta ferma, amestecati crema obtinuta cu ciocolata topita si racita pana la uniformizare, continuati sa adaugati visinata. Mixati pana la omogenizare, apoi adaugati crema in forma de tarta, nivelati-o cu ajutorul unui cutit, apoi presarati deasupra sa bucatelele de cozonac si fructele deshidratate;
  6. Introduceti din nou prajitura in frigider si lasati-o la rece timp de doua ore inainte de servire;
  7. Sectionati prajitura in feliute triunghiulare exact asa cum ati proceda in cazul unui tort sau a unei tarte. Reintroduceti prajitura in frigider in cazul in care nu este consumata in totalitate.

Desertul cu crema de ciocolata se pregateste usor si ii va incanta pana si pe cei mai mofturosi gurmanzi, il puteti servi de fiecare data cand aveti ocazia.

4. Va prezentam in cele ce urmeaza reteta de cozonac cu ciocolata.

Timp de preparare: o ora.

Ingredientele necesare pentru patru portii:

  • 125 grame faina alba;
  • un plic de drojdie uscata;
  • 25 ml lapte caldut;
  • 100 grame zahar brun;
  • doua linguri ulei;
  • trei oua;
  • 100 ml sos de ciocolata.

Modul de pregatire pentru reteta de cozonac cu ciocolata va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Pregatiti un aluat obisnuit de cozonac pe care il lasati sa creasca;
  2. Cand a crescut suficient, adaugati aluatul intr-o forma de tarta si faceti cu ajutorul pumnului mici adancituri, in care adaugati sosul de ciocolata;
  3. Lasati cozonacul sa creasca pentru inca o jumatate de ora, apoi dati-l la cuptor si coaceti-l pana cand testul scobitorii iese pozitiv;
  4. Lasati cozonacul sa se raceasca in cuptorul stins, apoi sectionati-l in feliute triunghiulare.

5. Reteta de cozonac cu glazura de ciocolata alba va este prezentata pas cu pas in cele ce urmeaza. Va recomandam sa incercati acest preparat si va garantam ca gustul sau o sa va cucereasca inca de la prima degustare.

Timp de preparare: doua ore.

Ingredientele necesare pentru doi cozonaci cu glazura de ciocolata alba sunt urmatoarele:

  • 600 grame faina pentru cozonac;
  • jumatate de litru de lapte batut;
  • patru oua;
  • doua plicuri de drojdie uscata;
  • 50 grame zahar brun;
  • patru pliculete de zahar vanilat;
  • sare.

Pentru glazura:

  • 200 grame ciocolata de menaj alba;
  • 250 smantana dulce;
  • doua linguri de margarina pentru prajituri.

Modul de pregatire pentru reteta de cozonac cu glazura de ciocolata alba va este prezentat pas cu pas in cele ce urmeaza:

  1. Cerneti faina de doua – trei ori intr-un vas incapator. Faceti o adancitura in centrul fainii, in care adaugati drojdia uscata;
  2. Pentru ca prajitura de tip cozonac sa va reuseasca, trebuie ca toate ingredientele sa stea la aceiasi temperatura timp de jumatate de ora. Temperatura trebuie sa fie ridicata, iar atat geamul cat si usa incaperii in care gatiti trebuie sa fie inchise;
  3. Adaugati doua linguri de lapte batut peste drojdia uscata si amestecati pana cand aceasta din urma se dizolva in totalitate, apoi adaugati o lingura de zahar si una de faina. Mixati pana la omogenizare, apoi acoperiti vasul cu un servet de bucatarie din panza curat si lasati maiua sa creasca la loc ferit de curent si caldut timp de jumatate de ora sau pana cand isi dubleaza volumul;
  4. Spalati ouale, lasati-le sa se scurga sau stergeti-le bine cu o hartie absorbanta achizitionata din comert. Spargeti ouale, separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile cu un praf de sare pana cand obtineti o spuma ferma ce nu coboara din vasul in care a fost preparata. Bateti galbenusurile bine pana cand se omogenizeaza, isi maresc volumul si capata o culoare albicioasa. Adaugati peste galbenusuri intreaga cantitate de zahar brun si zahar vanilat, amestecati pana cand obtineti o crema fina in care nu se mai simt cristalele de zahar. Inglobati treptat spuma de albus pregatita anterior, amestecand prin rasturnare de jos in sus pentru a nu-i distruge textura aerata, textura ce va da volum cozonacului la final. Cand compozitia s-a omogenizat, adaugati restul cantitatii de lapte batut si amestecati pana la omogenizare;
  5. Cand maiaua a crescut suficient, adaugati compozitia de ou, zahar brun, zahar vanilat si lapte batut. Amestecati pana la omogenizare, apoi treptat inglobati faina ce margineste aluatul. Framantati bine pana cand obtineti un aluat omogen, elastic, ce nu se lipeste de maini. Acoperiti din nou vasul in intregime cu un servet curat de bucatarie din panza si lasati-l sa creasca pentru inca o jumatate de ora sau pana cand isi dubleaza volumul la loc uscat si ferit de curent;
  6. Incalziti cuptorul timp de jumatate de ora la foc iute de circa 200 de grade Celsius;
  7. Pregatiti doua forme de cozonac pe care le ungeti cu ulei sau unt si le tapetati cu faina. Distribuiti faina uniform in ambele tavi in asa fel incat sa acopere intreaga tava;
  8. Cand aluatul a crescut suficient, presarati masa de lucru cu putina faina. Sectionati aluatul in doua parti egale, pe care le framantati pe rand pentru cinci minute. Cu ajutorul mainilor intindeti aluatul intr-o foaie grosuta. Rulati fiecare foaie, apoi adaugati-le in tavi;
  9. Lasati din nou cozonacii sa creasca, de aceasta data in tavi la loc caldut si ferit de curent pentru inca o jumatate de ora;
  10. Introduceti tavile in cuptor de indata ce acesta s-a incins suficient si lasati cozonacii sa se coaca la foc iute de circa 200 de grade Celsius timp de un sfert de ora, reduceti apoi focul la 160 de grade Celsius timp de jumatate de ora. Variatia aceasta de temperatura este extrem de importanta, ea le permite cozonacilor sa creasca si sa se coaca uniform in acelasi timp;
  11. Inainte de a opri focul introduceti cate o tepusa din lemn in centrul fiecarui cozonac. Extrageti tepusa din lemn si inspectati-i suprafata. Daca aceasta prezinta urme de aluat inseamna ca prajiturile nu sunt gata si mai trebuie sa stea in cuptor, iar focul trebuie redus la minim pentru a evita arderea lor;
  12. Opriti focul numai in momentul in care odata extrasa din preparat tepusa prezinta o suprafata uscata si fara nici cea mai mica urma de aluat;
  13. Cand sunt gata lasati cozonacii sa se raceasca in cuptorul stins cu usa intredeschisa. In acest fel trecerea de la temperatura inalta necesara coacerii la cea din exterior se face in mod treptat, iar cozonacii n-au nici un motiv sa se lase sau sa se incruzeasca;
  14. Scoateti cozonacii din tavi, indepartand intai marginile si lasati-i sa se raceasca in totalitate;
  15. Pregatiti glazura astfel: Taiati in cubulete ciocolata de menaj alba, impreuna cu untul. Puneti la topit ciocolata alaturi de unt pe baie de aburi. Amestecati pe timpul topirii pentru a le permite celor doua ingrediente sa se amestece bine. Cand amestecul este topit in totalitate indepartati vasul de pe foc si lasati-l sa se raceasca, apoi adaugati smantana dulce. Amestecati pana la omogenizare. Repuneti glazura pe foc si lasati-o sa se ingroase;
  16. Cat este destul de calda, distribuiti glazura de ciocolata alba pe intreaga suprafata a celor doi cozonaci raciti bine. Distribuiti glazura cat mai uniform in asa fel incat cozonacii sa fie acoperiti in intregime intr-un strat de grosime egala;
  17. Asezati cozonacii pe un gratar si lasati glazura sa se intareasca;
  18. Sectionati cozonacii in felii de grosimi egale si serviti-i alaturi de o cana de lapte indulcit cu miere, vin rosu fiert cu arome, ceai sau cafea;
  19. Pentru a pastra cozonacii proaspeti, dar si glazura intacta, acoperiti cozonacii in intregime cu folie de plastic alimentara si pastrati-i astfel in frigider.

Cozonacul cu glazura de ciocolata alba va prezinta o alternativa delicioasa la cozonacul clasic pe care il cunoastem atat de bine. Va recomandam sa incercati acest preparat si va garantam ca il veti pregati de fiecare data cand aveti ocazia in detrimetul preparatului clasic.

Va dorim: Pofta buna!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.