Timp liberPescuitul pe Dunăre, ce trebuie să știi despre peștii întâlniți aici

Pescuitul pe Dunăre, ce trebuie să știi despre peștii întâlniți aici

Pescuitul pe Dunare ofera oricarui pescar o experienta unica si care nu poate fi uitata prea usor, iar pecarii care locuiesc in jurul renumitului fluviu au numeroase motive pentru a se bucura, deoarece acestia vor acumula in scurt tip experienta pe care foarte multi pescari nu reusesc sa o acumuleze in ani buni de pescuit pe balti sau pe apele curgatoare mici.

De ce este pescuitul pe Dunare atat de interesant?

Inainte de toate, pescuitul pe Dunare este atat de interesant pentru ca fluvial care strabate Romania este cel de al doilea din punctul de vedere al lungimii de pe continentul european. In al doilea rand, Dunarea gazduieste unele specii de pesti care nu sunt intalnite in balti sau in anumite rauri de pe teritoriul romanesc, printre pestii care se gasesc in Dunare intalnindu-se somnul, pastruga, morunul, nisetrul, pastravul, cega, scrumbia, mreana, crapul, lipanul, babusca, platica, stiuca, clanul, salaul, bibanul si lista poate continua.

Mai mult decat atat, in zona in care Dunarea se varsa in Marea Neagra, se formeaza frumoasa Delta Dunarii, un adevarat paradis al faunei si florei.

Ce trebuie sa stiti despre pescuitul pe Dunare?

Un lucru este sigur: pescuitul pe Dunare este cu totul si cu totul diferit fata de pescuitul pe o balta sau chiar si fata de pescuitul pe o alta apa curgatoare. De asemenea, pescuitul pe Dunare poate fi influentat si de zonele in care se poate practica aceasta activitate deoarece pestii care traiesc in aceasta apa sunt mai puternici si se vor lupta cu indarjire pentru a nu fi prinsi.

pescuit pe Dunare

Pescarii care vor sa pescuiasca pe marele fluviu trebuie sa stie ca pescuitul pe Dunare presupune respectarea unor reguli stricte. De exemplu, pentru ca populatia de sturioni este din ce in mai mica, pescuitul pe Dunare a pestilor care fac parte din aceasta familie este interzis. De asemenea, pescarii trebuie sa respecte perioadele in care pescuitul pe Dunare este permis.

Si in privinta echipamentului potrivit pentru pescuitul pe Dunare ar exista cateva lucruri de spus. Dupa cum bine stiti, echipamentul va fi ales in functie de speciile de pesti vizate insa, dupa cum am mentionat si anterior, pestii din Dunare, in special crapul si carasul, favoritii celor mai multi dintre pescari, sunt mai dezvoltati si implicit mai puternici in apele involburate ale fluviului. De aceea, echipamentul dumneavoastra trebuie sa cuprinda lansete mult mai rezistente decat cele pe care le folositi in mod normal in timpul unei partide obisnuite de pescuit. Se pot alege betele din carbon sau cele din fibra care sunt foarte rezistente.

In ceea ce priveste momeala, pescarii cu experienta sunt de parere ca pestii de Dunare prefera hrana „naturala”, asa ca mamaliga, spun ei, este cea mai buna momeala, insa nu mamaliga saturata de arome gasite in magazinele de specialitate, ci mamaliga cat mai naturala. Alaturi de mamaliga, se mai pot folosi si viermii si ramele. Nadirea se face, de cele mai multe ori, prin aruncarea cu mana a bulgarilor de hrana.

O experienta interesanta si cu adevarat plina de aventura este pescuitul pe Dunare din barca. Avand in vedere latimea fluviului, pescarii au posibilitatea de a explora zone care mai de care mai interesante, bineinteles atat timp cat acestia se afla in perfecta siguranta.

Dunarea poate fi imprevizibila, iar pestii care o populeaza, de asemenea. Pana la urma, acesta este si farmecul pescuitului pe Dunare, iar pescarii care au posibilitatea sa desfasoare aceasta activitate trebuie sa profite la maximum de minunile pe care Dunarea le ofera.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.