Mersul catre altar pe o melodie traditionala de nunta este un obicei pe care multe mirese il asteapta cu nerabdare in ziua nuntii. Indiferent ca mireasa face acest drum singura sau este escortata de tata, mama, bunic, frate sau alta persoana speciala, marsul nuptial este un aspect important al unei ceremonii de nunta.
Procesiunea de nunta semnifica inceputul ceremoniei de nunta. Domnisoarele de onoare, adesea insotite de cavalerii de onoare, merg catre altar inaintea miresei. O fetita cu flori si un purtator de inele pot fi de asemenea inclusi in procesiune. Dupa ce toata lumea a ajuns la altar, incepe marsul nuptial, invitatii se ridica in picioare, iar mireasa isi incepe drumul catre altar.
Cantecul utilizat la marsul nuptial este de obicei diferit de cel pe care merg domnisoarele si cavalerii de onoare. De obicei, acest cantec este mai fastuos sau este cantat la un instrument diferit, cum ar fi o vioara sau o orga. Daca melodia va fi aceeasi atat pentru domnisoarele si cavalerii de onoare, cat si pentru mireasa, cel care interpreteaza aceasta melodie va face o pauza, iar cand mireasa isi face aparitia, acesta va incepe sa cante cu mai mult fast decat inainte.
Melodii traditionale pentru marsul nuptial
Unul dintre cele mai celebre cantece folosite la procesiune este numit pe buna dreptate “Marsul nuptial”. Compus de Felix Mendelssohn, acest cantec facea parte din piesa “Visul unei nopti de vara”. Acest cantec a devenit popular dupa ce a fost utilizat intr-o nunta regala si continua sa fie extrem de des intalnit.
Un alt cantec faimos este “Corul nuptial”, cunoscut de asemenea sub numele de “Vine mireasa”. Acest cantec a fost compus de Richard Wagner pentru opera Lohengrin. Cu toate acestea, cantecul lui Richard Wagner este inconjurat de controverse. „Corul nuptial” este rareori cantat la nuntile evreiesti, deoarece compozitorul sau a fost unul dintre preferatii lui Adolf Hitler. In plus, unii crestini sunt de parere ca acest cantec nu onoreaza valorile religiei lor.
Crestinii adeseori aleg sa utilizeze cantecul compus de Johann Sebastian Bach, “Bucuria lui Iisus din dorinta omului”. Intr-o ceremonie de nunta catolica, o versiune instrumentala sau interpretata de un solist a cantecului Ave Maria este utilizata ca mars nuptial. Alte cantece traditionale pentru marsul nuptial sunt: “Marsul Printului din Danemarca” de Jeremiah Clark, “Canon in D” de Johann Pachelbel, “Arie din Suita Muzica Apelor” de George Frederic Handel, “Simfonia nr. 9” de Ludwig van Beethoven.
Melodiile clasice sunt folosite in mod traditional la procesiunea de nunta. Cu toate acestea, si cantecele religioase sunt perfect acceptabile pentru o ceremonie de nunta. Cuplul poate lua legatura cu persoana care se ocupa de muzica la biserica pentru a afla care imnuri sunt adecvate pentru marsul nuptial. Multe biserici pot oferi sugestii de melodii ce pot fi utilizate pentru marsul nuptial. Daca vrei sa optezi pentru o melodie care nu se afla pe lista oferita de biserica, va fi nevoie ca aceasta sa fie aprobata de preot.
Alegeri neconventionale
Nu toate cuplurile opteaza pentru o melodie traditionala la nunta. Daca planifici o ceremonie mai putin traditionala, poti alege o melodie alternativa. O modalitate de a avea parte de un mars nuptial unic este remodelarea unei melodii traditionale intr-o melodie contemporana. Combinarea unei melodii traditionale cu una contemporana este o alta varianta ce a crescut in popularitate.
Melodiile de dragoste care pot fi folosite ca parte a marsului nuptial includ “Unforgettable” si “What a wonderful world”. Cantece ale unor formatii celebre ca Beatles sau cantece apartinand unor formatii contemporane de rock, pop sau country sunt de asemenea utilizate ca mars nuptial. La lista de posibilitati poti adauga si melodiile de dragoste preferate din filme sau piese de teatru. Melodiile traditionale utilizate ca mars nuptial nu se vor demoda niciodata. Totusi, poti lua in considerare posibilitatea de a opta pentru un mars nuptial neconventional, daca muzica traditionala nu este stilul tau.