Dragoste și relațiiMânia, furia și invidia distrug relațiile

Mânia, furia și invidia distrug relațiile

Anumite sentimente negative pot distruge relațiile. Dacă se permite acestor sentimente să ne domine viața, atunci asta spune ceva despre felul nostru de a fi și a simți. Dragostea adevărată și necondiționată este antidotul împotriva mâniei, furiei sau invidiei. Aceasta trebuie să fie întotdeauna o dragoste care nu face rău, care caută doar binele celuilalt.

1. Cum afectează mânia, furia și invidia relațiile

Mândria poate duce la distrugerea relației. Un om mândru vrea să aibă propria putere și propria autoritate și își conduce viața după propriile sale dorințe, neținând cont de dorințele altora. În realitate însă, un om mândru este nesigur, are un complex de inferioritate și uneori chiar și o stimă de sine scăzută. Mândria este o mască, arată faptul că tânjește după ceea ce îl interesează, după propria bunăstare.

Mânia sau furia

Când mânia apare la unii oameni, asta îi face pe ei să facă tot felul de greșeli în relație. Mânia apare la oameni când aceștia nu primesc ceea ce vor, deci se manifestă mai ales la narcisiști. Oamenii care sunt supărați folosesc furia ca armă și aduc argumente prin care să-și justifice comportamentul negativ.

Invidia sau dorința de a avea ce are altul

Invidia se manifestă la oameni din prea multă lăcomie și poftă. Dacă oamenii ar fi mai empatici ar scăpa de mândrie, iar dacă și-ar manifesta bunătatea atunci asta ar putea alunga și furia din inima lor. Cultivarea unor virtuți și eliminarea unor blocaje ajută la combaterea unor defecte prin autocontrol.

Invidia are legătură cu mândria și înseamnă mai mult de a lua ceva de la cineva, decât de a câștiga. Un om invidios este greu de suportat, pentru că el se simte mereu supărat, frustrat și inferior și de aceea își dorește mereu să dețină ceea ce are altcineva. El nu va căuta să se schimbe prin ambiție și efort, ci va invidia pe alții pentru realizările lor.

Invidia duce la distrugerea relației și creează nefericire și tulburări greu de depășit la un moment dat.

2. Cât de distructive pentru inimă sunt egoismul, frica și lenea

Fiecare om are un comportament negativ din când în când, este egoist sau se lasă condus de pofte și dorințe. Acest comportament este distructiv în relație în momentul în care dorințele unuia au prioritate în fața celeilalte persoane. A crede că totul este despre propria persoană este un semn de egoism.

Oamenii care sunt egoiști nu empatizează și nu se gândesc la nevoile altora sau că sentimentele partenerului sunt afectate. Ei trăiesc doar pentru a-și satisface dorințele inimii egoiste, iar asta poate afecta relația de cuplu. Psihologii explică faptul că de la egoism până la furie este doar un pas. Când dorințele unui om egoist nu sunt satisfăcute, atunci el intră în conflict și poate deveni furios dacă nevoile sale sunt refuzate.

Un alt aspect este acela de a da vina pe alții. Un om care este egoist are tendința de a-i acuza pe alții de asta, deoarece el crede că doar viața lui contează. El va fi foarte hotărât și exigent față de alți oameni și își va vedea doar de propriile interese.

Frica în relație

Oamenii răi și dificili sunt greu de suportat și asta duce la distrugerea relației. A trăi cu frică și în suferință este o mare greșeală și deci trebuie să renunți cât mai repede la o astfel de relație distructivă.

Oamenii răi au o mare plăcere să-i vadă pe alții suferinzi și au obiceiul să-și ascundă bucuria. Oamenii care sunt guvernați de frică se lasă copleșiți de emoțiile lor, se lasă dominați de oamenii răi, forțâdu-se să trăiască conform eu-lui lor fals. Astfel de oameni cred că valoarea lor depinde de ceea ce fac, spun și cred alții despre ei. Asta produce multă nefericire și frustrare.

Lenea poate afecta o relație

Un om leneș are obiceiul de a crede că nu are o viață plină de sens. Atunci când este stăpânit de lene va avea o atitudine negativă față de viață. Lenea îl face să nu creadă în nimic, să nu se bucure de viață, să nu-i pese de nimic și să nu găsească un scop în nimic.

În general, oamenii leneși spun că își doresc o relație bună, însă nu fac nimic în acest sens, nu au capacitatea de a empatiza, de a dărui și de a învăța să comunice. Prin urmare, ei spun că vor, dar nu fac nimic să se schimbe, ci doar au pretenții să fie acceptați în relație așa cum sunt. Asta duce la distrugerea relației, pentru că alături de astfel de oameni este mai dificil să trăiești. Pentru a scăpa de lene trebuie mai multă răbdare, sârguință, ambiție și disciplină în viață și în relație.

Psihologii ne recomandă să ne îndepărtăm de leneși pentru că aceștia refuză să-și asume responsabilitatea din punct de vedere material, financiar și relațional.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.