DiverseCum sa iti alegi viitorul apartament? De ce sa alegi un complex...

Cum sa iti alegi viitorul apartament? De ce sa alegi un complex rezidential?

Nevoia de mai mult spatiu, care apare de obicei odata cu marirea familiei, este unul dintre principalele motive pentru care numeroase persoane aleg sa se mute intr-o noua casa. Alegerea unui nou spatiu de locuit este insa un demers complex si de lunga durata, tinand cont ca achizitia si mutarea intr-un apartament nou este totusi costisitoare si necesita o cautare amanuntita.

Drept urmare, ar trebui sa se tina cont de o serie de aspect legate de buget, localizarea viitoarei case, dar mai ales de nevoile pe care le are familia. Astfel, vor putea fi evitate o anumite neplaceri care pot aparea dupa mutare, cum ar fi distanta foarte mare pana la o statie pentru transportul in comun.

In functie de ce criterii se alege o casa noua?

Sectorul imobiliar este unul care se mentine inca la un nivel foarte ridicat, astfel ca un prim criteriu de care ar trebui sa se tina cont la alegerea unei noi locuinte este bugetul disponibil. Chiar si in conditiile unui credit ipotecar, oamenii nu ar trebui sa aleaga cea mai mare suma pe care o pot imprumuta, fara a avea certitudinea ca au resursele financiare necesare pentru a achita ratele. In caz contrar, bugetul familiei poate fi puternic destabilizat.

De asemenea, costurile de intretinere sunt si ele importante, tot pentru a permite o buna gestionare a bugetului lunar, motiv pentru care ar trebui luate in calcul atunci cand se doreste cumpararea unei noi locuinte.

Un alt aspect foarte important, mai ales pentru familiile cu copii, este proximitatea fata de unitati de invatamant si centre comerciale, care sa necesite drumuri scurte pentru a ajunge la scoala sau pentru a face cumparaturile de zi cu zi. O statie de metrou sau autobuz, care se afla in apropierea zonei in care este amplasata noua locuinta este si ea o facilitate importanta, pe care dezvoltatorii o scot in evidenta de cate ori au ocazia.

Suprafata casei si nevoile familiei sunt alte criterii importante de care sa se tina cont, pentru ca familia sa se poata bucura de confort si de spatiul pentru care au luat decizia de a se muta.

Cum proximitatea fata de locul de munca este si ea un aspect de care tin cont multe persoane care se afla in cautarea unei case, dar care isi doresc totusi o zona linistita si chiar cu spatiu verde, tot mai multi dintre cei care lucreaza in capitala se orienteaza catre un complex rezidential situat la marginea orasului sau in zonele linisite, cum sunt cele din sectorul 6, de exemplu.

De ce este de preferat un complex rezidential?

Un complex rezidential cuprinde mai multe cladiri, indiferent ca este vorba despre cladiri de apartamente sau case, dar si spatii comerciale si comunitare, astfel incat sa para un cartier in sine. In plus, de obicei, accesul intr-un complex rezidential este privat, ceea ce previne patrunderea persoanelor care nu locuiesc in zona.

Drept urmare, intr-un complex rezidential locatarii au acces la mai multe tipuri de servicii, iar gradul de siguranta este unul ridicat.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.