Animale de companieÎnvață să te descurci cu pisicile capricioase!

Învață să te descurci cu pisicile capricioase!

Oamenii care au pisici au tendința de a fi mândri de asta și de a se lăuda în mod exagerat cu ele. La fel fac și cei care au câini.

Pisica este un animal afectuos, curios, inteligent, care poate fi domesticit cu ușurință. Ca rezutat al unui stil de viață alături de om, unde are un adăpost confortabil, hrană și îngrijire, pisica va renunța cu siguranță la viața sa în libertate, plină de riscuri.

Pisicile sunt considerate și animale prefăcute, care își câștigă existența furișându-se. Uneori, ele au obiceiul de a vâna noaptea, când ele sunt în avantaj pentru că văd destul de bine prada. Pentru a vâna șoareci, ele trebuie să fie abile și să se strecoare. Șoarecii nu se prind chiar atât de ușor, iar pisicile știu asta.

Pisicile sunt animale care au tendința de a-și ascunde bolile, ele tind să se retragă undeva când se simt rău, să stea izolate, în liniște. La prima vedere, ele par că se comportă normal, că dorm, deși poate suferința lor este mare. Unii oameni își dau seama că pisica lor este bolnavă doar atunci când ea cade leșinată pe podea. Lipsa poftei de mâncare la feline poate fi un simptom clar, al unei afecțiuni sau boli. Pentru a preveni diferite probleme de sănătate la pisică, ea are nevoie de o îngrijire adecvată și chiar de vizite mai dese la medicul veterinar.

Sfaturi pentru sănătate pisicii

Dacă îți iei o pisică ca animal de companie, trebuie să ai grijă de sănătatea acesteia, în fiecare etapă a vieții ei. Iată câteva sfaturi pentru asta:

  • Trebuie să-i asiguri nutriția adecvată, atât hrană umedă cât și uscată; pentru asta poți întreba un medic veterinar ce hrană este potrivită pentru un pisoi mic și pentru o pisică adultă; dacă hrana este de calitate, pisica nu mai are nevoie de vitamine și alte suplimente cu antioxidanți pentru astfel de animale
  • Nu trebuie să exagerezi cu hrănirea pisicii, deoarece apare riscul ca ea să se îngrașe, să ajungă la obezitate
  • Medicii veterinari recomandă sterilizarea pisicii la vârsta de 5 luni
  • Odată cu trecerea anilor, dieta pisicii trebuie schimbată; medicii veterinari recomandă pentru pisicile bătrâne, care dorm mai mult timp și au un stil de viață sedentar, o dietă specială, care le ajută să-și mențină sănătatea
  • Dacă se fac vizite mai dese cu pisica la veterinar, se pot preveni multe boli grave ale acestui animal; există teste ce pot diagnostica la timp boli grave precum diabetul și bolile renale
  • De asemenea, verificarea dinților pisicii este importantă pentru aceste animale; inflamația cronică și infecțiile de la dinți sunt asociate cu bolile dentare și pot duce la alte probleme de sănătate, cum ar fi bolile de inimă și bolile de rinichi la pisică.

Pisica este un animal capricios!

Pisicile sunt în general animale capricioase când vine vorba de mâncare. Ele au obiceiul de a nu mânca nimic, dacă hrana nu le place. Oferirea de alimente mai gustoase, pe placul lor, poate ajuta la îmbunătățirea situației. Alimentele trebuie să conțină carne și să aibă miros proaspăt și bun. Pisicile nu mănâncă de obicei hrană alterată, cum fac unii câini maidanezi.

Prin urmare, pisicile sunt animale care vor consuma doar hrană bună, care este pe placul lor. Ele sunt mai receptive la mâncare atunci când este prin preajmă și stăpânul, sau când hrana este oferită într-un mediu sigur, adecvat sau familial. Ele trebuie să aibă un loc fix unde să mănânce, unde se pun bolurile cu apă și hrană.

Dieta lor necesită un nivel mai înalt de grăsimi și proteine decât în cazul câinilor. Ele au nevoie de suplimente de aminoacizi, cum sunt: arginina, taurina, metionina, cisteina. În concluzie, este extrem de important de satisfăcut nevoile nutriționale ale pisicilor, pentru ca acestea să aibă o sănătate optimă.

Alte aspecte importante despre pisici

S-ar putea spune și faptul că pisicile nu sunt niciodată atașate cu adevărat de oameni, ele stau cu aceștia din interes, pentru a avea adăpost și a fi hrănite.

Unele pisici care trăiesc la casă au obiceiul să se joace cu șoarecii și nu țin neapărat să-i mănânce. Ele sunt atrase și de jucării care se mișcă, care au elastic, după care sar, aleargă și se rostogolesc pe podea.

Pisicile au tendința de a zgâria lucruri prin casă, ceea ce nu este pe placul stăpânilor cu siguranță. Ele se scarpină pentru a-și șlefui ghearele și ale menține curate. Ghearele sunt esențiale pentru orice pisică, pentru ego-ul lor, pentru sentimentul de încredere în sine, de a se cățăra și de a captura ceva. Ele sunt la fel de importante precum mușchii brațelor pentru oameni.

Atunci când se cațără în copac, pisicile și se prind cu ghearele de scoarța acestuia, își lasă amprenta acolo, este ca și cum ar marca acel copac.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.