Timp liberÎncălțăminte de fotbal - cea mai importantă parte a echipamentului

Încălțăminte de fotbal – cea mai importantă parte a echipamentului

Indiferent de vârstă, fiecare fotbalist are nevoie de echipamentul potrivit atunci când se antrenează. Acest lucru se aplică și pentru încălțăminte. Fotbalul este un sport cu un dinamism extraordinar, în care rivalitatea duce foarte des la conflicte între jucători. În acest moment, chiar și instinctul de supraviețuire este plictisitor în comparație cu setea de victorie.

Atunci există cel mai mare risc de împiedicare și cădere, care la rândul lor pot duce la accidentări severe. Pantofii de fotbal protejează piciorul jucătorului, degetele și gleznele. Și sunt principalele mijloace de prevenire a rănilor grave care pot apărea în timpul jocului.

Siguranța pe primul loc

Pantofii proiectați pentru fotbal au un design care urmărește nevoile fotbalistului. Sunt proiectați și concepuți pentru a ușura jocul și a proteja jucătorul.

Porti, ghete si minge de fotbal in miniatura

Pentru a se deplasa cu încredere pe teren, fără a se îngrijora de accidentări, un fotbalist trebuie să fie echipat cu cei mai buni pantofi. Terenurile de fotbal pot fi acoperite cu iarbă naturală, precum și cu rulouri artificiale asemănătoare cu iarba. În ambele cazuri, acest lucru le face destul de sensibile la riscul de alunecare. Așa-numitele crampoane sunt special concepute pentru un astfel de teren.

Tălpile pantofilor de fotbal ne permit să alergăm, să sprintăm, precum și să ne întoarcem brusc, fără a ne pierde echilibrul. Aceste mișcări „mai bruște” necesită o talpă cu o aderență foarte bună pentru a preveni alunecarea.

Aici este neapărat demn de remarcat faptul că aceste „crampoane” sunt de fapt o parte esențială din echipamentul fotbaliștilor profesioniști. Acești pantofi au crampoane dedesubt, care, deși protejează împotriva rănirii, pot prezenta un pericol în cazul lovirii accidentale între jucători sau atunci când luptă pentru minge. Pantofii de fotbal pentru copii sunt asemănători. Aderența lor este suficient de bună pentru a proteja copilul mic pe iarbă, dar nu sunt prea rigizi și periculoși într-un posibil conflict.

Designul la încălțăminte de fotbal este atent evaluat pentru a proteja gleznele fotbalistului de entorse. Înălțimea pe care o alegem pentru încălțămintea tânărului nostru sportiv trebuie să fie în concordanță cu poziția pe care o ocupă în echipă. De obicei, încălțămintea mai înaltă este pentru joc defensiv, în timp ce alți jucători poartă pantofi mai puțin înalți, obținând astfel mai multă libertate de mișcare. De asemenea, acești pantofi speciali ajută copilul să mențină o postură corespunzătoare pe teren.

În dezvoltarea pantofilor de fotbal se ia în considerare și greutatea mingii. În standard, aceasta cântărește aproximativ 400 de grame. Dacă piciorul lovește o minge de acest calibru, nu există nici un pericol. Acest lucru este valabil mai ales pentru jucătorii tineri din echipele de juniori și începători. Datorită încălțămintei adecvate, riscul de accidentare este destul de mic.

Adidasi Nike albastri

O importanță deosebită pentru alegerea pantofilor ideali pentru fotbal este și sezonul. Dacă copilul tău îi va folosi iarna, reține că, din cauza șosetelor groase, cel mai probabil este bine să iei un număr mai mare. Ar trebui să selectăm cu atenție pantofii în funcție de materialele din care sunt confecționați, deoarece la temperaturi mai scăzute unii dintre ei nu au performanțe bune.

Materialele sintetice sunt inițial mai rezistente la diferite condiții climatice. În plus, producătorii importanți colaborează cu oamenii de știință pentru a dezvolta diferite țesături inteligente care să ofere o aerisire remarcabilă și, în același timp, să ofere durabilitate pantofilor. Pentru a juca pe teren cu iarbă în zilele umede, se recomandă pantofi cu tălpi poliuretanice.

Ghete de fotbal pe gazon sintetic

Pantofi pentru adevărații campioni mici

Pe lângă protejarea picioarelor în timpul jocului, pantofii de fotbal sunt concepuți pentru a îmbunătăți precizia impactului. Crampoanele potrivite se pot dovedi a fi pantofii magici de care micul tău campion are nevoie pentru a face față marelui joc al vieții sale.

Tot ce ai nevoie pentru viitorul fotbalist vedetă, poți găsi pe site-ul nostru https://www.kidso.ro

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.