Mulți oameni nu știu cum să-și găsească liniștea în viața de zi cu zi și uneori nici acasă. Ei trec prin perioade de incertitudine și nu știu ce să facă. Crizele fac parte din viața oamenilor, ele pot fi experimentate mai devreme sau mai târziu (atunci când proiectele eșuează, când apar schimbări majore, când viața pare că nu mai are sens), dar trebuie depășite.
Există câteva strategii ușor de aplicat pentru a aduce armonia și sănătatea în casa dvs.
Navigare rapidă în articol:
1. Sfaturi pentru a-ți găsi pacea interioară
Sunt momente în viață când vă simțiți copleșiți de sentimente negative, de trăiri neplăcute din inima dvs. Atunci sunteți cuprinși de furie, temeri și anxietate, vă simțiți deprimați și aveți nevoie de susținere pentru a vă găsi pacea interioară. Când vă simțiți așa, puteți aplica anumite modalități pentru a vă calma. Nu trebuie să mergeți neapărat în vacanță pentru a vă deconecta sau la terapeut, puteți să vă găsiți pacea interioară și acasă.
Îndepărtați-vă de oamenii negativi, vampiri energetici, de situații stresante, pentru a nu vă pierde energia. Cel mai bine este să vă direcționați energia spre gânduri și emoții pozitive, dătătoare de viață. Puteți învăța ușor să fiți observatori în viața de zi cu zi, să vă detașați de oameni, lucruri și evenimente care vă pot provoca furie, anxietate, depresie.
Puteți face asta prin meditație și prin practica de a observa, fără a vă implica. Meditația este o metodă bună de relaxare, de detașare prin respirație și eliminare a gândurilor și emoțiilor negative.
Evitați oamenii care manipulează și care vă răpesc fericirea. Prietenii toxici vă iau din energie și vă creează o stare de epuizare, de oboseală accentuată, un disconfort clar și dureri de cap.
Pentru a vă găsi pacea interioră, puteți aplica câteva practici de bunăstare cunoscute în întreaga lume, cum ar fi Sweat Lodge, yoga râsului, un pui de somn.
Alte sfaturi pentru a avea o zi bună
Dacă sunteți nervoși, cresc șansele de a experimenta o zi proastă. De aceea vă recomandăm câteva sfaturi pentru a avea o zi mai bună:
- Faceți exerciții de respirație pentru a vă relaxa
- Nu vă lăsați copleșiți de emoții negative, faceți o meditație de câteva minute pentru a vă calma și liniști mintea
- Stați 10 minute cu picioarele ridicate pe un perete, țineți spatele pe podea și puneți o pernă sub cap; mențineți această postură un timp și nu faceți nimic, veți vedea că are efect calmant pentru sistemul nervos, pentru anxietate și depresie
- Citiți câteva pagini dintr-o carte pentru a alunga stresul
- Ascultați muzică, urmăriți un video amuzant pentru a râde cu poftă
- Aplicații tehnici de yoga pentru a obține o stare de spirit mai bună
- Realizați activități care ajută în relaxare, în scăderea nivelului de cortizol și eliminarea stresului; un exemplu ar fi grădinăritul.
2. Schimbări în casă pentru armonie și sănătate
Introducerea calmului în casa dvs.
O casă dezordonată poate provoca anxietate și o stare de stres și dispoziție rea. O casă bine organizată aduce multe beneficii:
- Îi ajută pe oameni să-și liniștească mintea
- Le sporește productivitatea
- Creeză pace și armonie.
Lumina naturală
Lumina este foarte importantă pentru bunăstare și liniștea interioară. De aceea, când vă treziți, trageți jaluzelele sau perdelele, lăsați soarele să pătrundă în casă. Lumina calmează, oferă o stare de bine, relaxează. Mențineți întotdeauna ferestrele curate, pe tot parcursul anului.
Plantele de interior
Cumpărați plante calmante și purificatoare de aer, care pot îmbunătăți vibrațiile pozitive din casă. Puterea magică a unor plante nu trebuie subestimată.
Plantele cu frunziș decorativ sunt un simbol al vitalității, energizează interiorul casei, sunt considerate a fi bune pentru a aduce noroc în locuință. Prin folosirea lor în camere, energia în casă este mai bună. Plantele aromatice purifică și alungă spiritele rele. În Feng Shui se spune că sunt mai eficiente decât pietrele prețioase.
Plantele de interior sunt cel mai bun mod de a curăța aerul din casă.
Plantele cu frunze rotunde aduc armonie în casă și noroc în relațiile de familie. Acestea au efect relaxant, calmează stările de nervi, induc o stare de bine. Plantele cu frunze subțiri și ascuțite oferă claritate, îmbunătățesc eficiența muncii, sunt recomandate în camera de studiu sau în birou.
Renunțați la lucrurile care nu vă plac
Reflectați la lucrurile din casă și renunțați la cele care nu vă oferă o stare de bine. Este posibil să aveți obiecte vechi de mobilier care sunt inconfortabile și au un design neplăcut. Le puteți vinde și înlocui cu alte piese de mobilier pe care le iubiți.
Creați o zonă de relaxare în casă
Este foarte important să aveți în casă o zonă de relaxare, de meditație, unde să vă puneți ordine în gânduri. Meditația are multe efecte pozitive asupra creierului și corpului, de aceea este bine să aveți un loc special pentru asta în casă.
Cu cât spațiul pentru meditație este mai frumos, cu atât aveți posibilitatea de a vă concentra mai bine asupra momentului prezent, în timpul meditației. Alegeți un loc liniștit din casă și faceți din el un spațiu sacru. El trebuie să fie cât mai confortabil posibil, să ofere o senzație de calm.
Foarte important este ca în acest loc, pentru mediație, să nu pătrundă animalele de companie și să nu aveți televizor, laptop și alte gadget-uri. Puteți folosi anumite elemente care sunt necesare în meditație și anume: perne decorative, pături, covoare, lumânări și bețișoare parfumate, cristale, imagini spirituale, etc.
Anumite parfumuri sporesc efectul meditației, de exemplu sunt recomandate lumânările parfumate de lavandă. Un amestec de arome – de tămâie, cardamom și vetiver – poate crea o stare de bine, un spațiu cald și liniștitor.
Puteți îmbunătăți atmosfera prin intermediul culorilor și al luminilor. De exemplu, este bine să evitați culorile stridente, stresante. Cele mai recomandate sunt nuanțele de albastru, verde, violet.