Puterea magică a plantelor – Ce plante trebuie să ai în casă?

0
286

Există câteva plante cu adevărat minunate și care sunt considerate magice, care vă ajută la îmbunătățirea stării de spirit, de liniște, echilibru și sănătate. Află în acest articol câteva lucruri interesante despre anumite plante de interior, decorative sau medicinale, recomandate pentru casă.

Navigare rapidă în articol:

 1. De ce este bine să ai o plantă Ruta în casa ta
 2. Maranta, planta care dă bogăție casei
 3. Salvia, plantă cu proprietăți tămăduitoare

1. De ce este bine să ai o plantă Ruta în casa ta

Iubitorii de natură, de plante, probabil au auzit deja de Ruta (sau Ruda) – planta cu flori galbene, care are frunzele cu un miros caracteristic, gustul foarte amar și care poate crește în ghiveci, în balcon sau terasă, dar se poate ține și în grădină. Ea se adaptează și se dezvoltă bine la toate tipurile de pământ (chiar și în sol dur, compact, nisipos, pietros). Florile plantei sunt foarte atractive pentru albine și alte insecte, care îi culeg polenul.

Planta a fost folosită din cele mai vechi timpuri, în Grecia Antică, Roma, Egipt. Hipocrate spunea despre această plantă că poate calma toate durerile stomacale și poate ajuta în eliminarea bacteriilor și toxinelor din organism.

Există varianta masculină și feminină a plantei. Cea masculină are denumirea științifică de Ruta chalepensis și are frunzele mai mici, iar cea feminină se numește Ruta graveolens și are frunzele mai mari.

Ruta – Proprietăți și beneficii

Beneficiile pe care le oferă această plantă:

 • Îndepărtează tot felul de dăunători, prin mirosul ei intens, de aceea poate ajuta și plantele din jurul ei să crească mai bine
 • Curăță casa de energii negative, aduce noroc în casă
 • Alungă energiile negative, combate puricii și alte insecte
 • Se poate folosi pentru a spăla cu ea, pentru a curăța de energii negative, se poate stropi cu infuzie din plantă prin casă tot în scop de curățare, oriunde considerați, pentru a elimina negativul din locuință
 • Animalele de companie nu suportă această plantă, mai ales pisicile, probabil din cauza mirosului frunzelor ei; cu siguranță animalele vor evita zona în care Ruta este plantată
 • În Italia, planta este foarte populară de mii de ani; frunzele ei sunt folosite în gastronomie, drept condiment, în cantitate foarte mică, pentru că este puțin toxică, deci nu poate fi ingerată în doză mare
 • Este considerată și plantă medicinală, fiind folosită la anumite mănăstiri
 • Are efect sedativ, poate combate insomnia, deci îmbunătățește calitatea somnului
 • Se spune că tonifică arterele, normalizează fluxul de sânge, are efect bun în curățarea sistemului circulator
 • Calmează stările de nervozitate, crampele, stimulează funcția bilei, dar este contraindicată femeilor însărcinate
 • Pentru uz extern se folosește uleiul din plantă, acesta are proprietăți antiinflamatorii.

Planta se găsește și la magazinele care comercializează plante decorative, sau se poate comanda de pe Internet. Este recomandată ca plantă de apartament, se ține la lumină. Despre ea se spune că ajută în alungarea spriritelor rele, a ghinionului și protejează împotriva vrăjitoriei.

Citește și:  Alegerea corectă a scaunului pentru birou, 7 aspecte după care să vă ghidați

În Italia de pildă, ea se folosește și pentru protecție împotriva vrăjilor și energiilor negative. Ramura de Ruta este stilizată în diferite iconițe care ajută în protecție împotriva relelor și se poartă la gât ca un talisman.

Vezi aici un video despre Ruta:

2. Maranta, planta care dă bogăție casei

Maranta este denumită “Planta care se roagă” sau “Planta celor 10 porunci“, deoarece ea își ridică frunzele dimineața, ca și cum s-ar ruga la D-zeu, iar seara frunzele ei se lasă ușor în jos.

Despre această plantă tropicală, decorativă, se spune că aduce bogăție casei și are un efect pozitiv:

 • Maranta oferă o stare de liniște și calm celor din casă
 • Maranta îmbunătățește relația dintre oameni, oferă armonie în familie
 • Floarea de Maranta poate crea o atmosferă romantică în cameră și poate îmbunătăți relațiile dintre membrii familiei
 • Maranta poate îmbunătăți și starea de sănătate a unei persoane, dacă este poziționată în camera acesteia, sau în orice caz îi poate schimba în bine starea de spirit.

Planta Maranta se ține de obicei în camera în care stau cel mai mult membrii familiei, cum ar fi livingul. Ea se dezvoltă frumos și înflorește dacă desigur are pământ bun, apă și suficientă lumină.

Floarea de Maranta este mov, are și proprietăți terapeutice, este folosită în medicina populară. Despre această floare se spune că îi ajută pe tineri să-și găsească scopul în viață, prin faptul că le induce o stare de liniște, o putere de a-și desoperi talentele și de a învăța mai bine.

Există foarte multe soiuri de plante Maranta, care impresionează prin coloritul și forma frunzelor lor. Multe dintre ele se găsesc în magazinele care comercializă plante decorative pentru apartament.

Vezi aici un video cu planta Maranta:

3. Salvia, plantă cu proprietăți tămăduitoare

Salvia albă este o plantă medicinală folosită de mii de ani pentru purificare. Fumul de salvie uscată purifică întreaga casă, el se folosește în ritualuri spirituale de curățare a locuinței de energii negative. Când se arde salvie și se împrăștie fumul ei prin casă, este bine ca înainte să deschideți fereastra, ca să aerisiți. Cei care ard salvia în scop spiritual, ar trebui să-și stabilească înainte scopul precis, pentru care fac acest ritual de curățare.

Alte avantaje oferite de fumul de salvie albă:

 • Curăță aerul din casă, are proprietăți antimicrobiene
 • Poate ajuta la distrugerea ciupercilor și a virusurilor
 • Echilibrează energiile, îmbunătățește intuiția
 • Purifică obiectele din casă, reduce stresul și tensiunile nervoase
 • Crește intuiția și memoria, îmbunătățește starea de spirit
 • Calmează stările de anxietate, depresie și ameliorează durerile de cap.

În prezent, salvia albă se folosește foarte mult în aromaterapie și pentru purificarea casei. Fumul de salvie nu este indicat persoanelor care suferă de astm și boli respiratorii.

Vezi aici un video despre salvie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.