Animale de companie5 rase de câini care nu latră foarte mult – Care sunt...

5 rase de câini care nu latră foarte mult – Care sunt cei mai liniștiți câini?

Câinii sunt animale sensibile și empatice care se pot împrieteni cu oamenii într-un mod pozitiv, unic. Ei sunt folosiți ca animale de companie pentru bătrâni sau familiile care au copii și chiar în terapii pentru copiii cu autism (îmbunătățindu-le semnificativ starea de spirit și de sănătate). Care sunt cele mai linștite rase de câini sau care latră mai puțin?

Navigare rapidă în articol:

  1. Rasa de câini Chow Chow
  2. Rasa de câini Newfoundland
  3. Rasa de câini Spaniel englez de jucărie
  4. Rasa de câini Whippet
  5. Rasa de câini Gordon Setter

1. Rasa de câini Chow Chow

Această rasă de câine se aseamănă cu un pui de urs, despre ea se spune chiar că își are originea într-o specie de urs care a dispărut. Unii specialiști consideră însă că acești câini Chow Chow sunt descendenți din lupi și au un comportament unic. Câinii sunt serioși, sunt de talie medie și robustă, au capul mare și larg, ochii mici, botul scurt și corpul pătrat. Limba lor este de culoare albastră, ca ardezia, iar nasul este negru. Au o expresie facială specială, sobră, de parcă ar fi mereu încruntați și supărați.

Rasa Chow Chow este foarte inteligentă și independentă, nu latră prea mult și este extrem de protectoare pentru stăpân și pentru zona sa. Ea domină proprietatea pe care trăiește, din prima zi în care a ajuns acolo. Despre această rasă se spune că manifestă un devotament extrem de mare pentru stăpân, îl iubește până la sfârșitul vieții lui.

Câinele Chow Chow este extrem de loial și nu are încredere în străini, chiar dacă primește hrană delicioasă de la aceștia. Este prietenos cu copiii și se comportă bine și față de alte animale de companie. În majoritatea cazurilor, Chow Chow sunt câini minunați, sunt adorabili și au o durată de viață de 9-15 ani.

Multe celebrități au avut drept animal de companie un câine Chow Chow, ca de exemplu: Clark Gable, Janet Jackson, Elvis Presley, Sigmund Freud, Martha Stewart, Debbie Allen, etc.

2. Rasa de câini Newfoundland

Această rasă numită și Terranova este uriașă, are musculatura foarte dezvoltată, poate cântări la maturitate cam 45-68 kg.

De obicei, câinele Newfoundland nu latră, este foarte liniștit, însă dacă are motive întemeiate va lătra puternic și foarte tare. Acest câine este în general blând și iubitor de oameni. Este un bun înotător, iubește apa.

Cei care doresc un câine blajin, calm, iubitor, cu siguranță le-ar plăcea această rasă. El poate fi un câine de companie ideal și pentru un copil care suferă de autism, deoarece este blând, relaxat și foarte prietenos.

Newfoundland este numit și “uriașul blând” datorită caracterului său blajin, fiind considerat și unul dintre cei mai buni câini terapeutici pentru copii. Cu o inteligență specială, Newfoundland este mai mult decât un câine, este un prieten ideal pentru stăpânul său și prin aspectul său deosebit de “urs cuminte”, nu lasă pe nimeni indiferent. Are o bunătate și o bunăvoință incredibilă față de oameni, iubește pe toată lumea și nu latră fără rost, decât dacă este într-adevăr provocat. Este foarte iubitor față de copiii mici, nu se atinge de ei, îi păzește, este considerat o “bonă foarte inteligentă”.

Citește și:  Tu știi care sunt bolile la care sunt predispuși peștișorii de acvariu?

Poate trăi și 19 ani, dacă este bine îngrijit și hrănit. Nu este un câine agresiv. Este considerat de oamenii care l-au adoptat un excelent câine de pază, câine de familie și animal de companie.

3. Rasa de câini Spaniel englez de jucărie

Acest câine este foarte popular în marea Britanie, dar se spune că își are originea în Japonia. Este un animal de companie foarte liniștit, optimist, afectuos, docil, amabil, pozitiv și prietenos de la prima vedere. Nu latră prea mult, poate fi o excelentă companie și pentru copiii cu autism care au nevoie de liniște.

Câinele Spaniel englez este foarte loial, are un caracter deschis, își iubește familia care l-a adoptat și îi place să fie în compania copiilor. Este un câine inteligent, foarte bun și ascultător, prietenos și cu pisoii din gospodărie.

4. Rasa de câini Whippet

Acest câine este cunoscut drept fiind foarte liniștit, care nu latră aiurea, este blând și prietenos cu copiii. Whippet este de fapt un tip de ogar pur-sânge, recomandat familiilor care au copii mici, datorită temperamentului său extraordinar de iubitor.

Experții în animale de companie recomandă acest câine ca animal de companie pentru copii, deoarece este jucăuș, sociabil, afectuos, amabil, răbdător și prietenos. Are o vedere excelentă, un auz foarte bun și aleargă foarte repede. Este un câine foarte bun pentru vânătoare.

5. Rasa de câini Gordon Setter

Această rasa de câini este cunoscută și cu numele de “câinele setter negru cu roșcat” și este un animal de companie minunat pentru familiile care au copii. Are reputația de câine liniștit, care nu latră fără rost, nu mușcă și nu este agresiv.

Deși este un câine energic și inteligent, Gordon Setter nu are tendința de a lătra, este recomandat persoanelor care vor mai multă liniște acasă. Totuși, ca temperament, câinele este plin de viață, deci uneori poate fi considerat prea jucăuș sau indisciplinat.

Câinele Gordon Setter este folosit la vânătoare, dar și în serviciile polițiștilor datorită inteligenței și agilității sale. Are instincte de vânătoare foarte dezvoltate și este de asemenea și foarte prietenos cu alte animale de companie din familie. Este incredibil de loial, răbdător față de copii, jucăuș și prietenos cu aceștia.

Iubește oamenii de toate vârstele și este blând, incredibil de inteligent, echilibrat și sociabil. Adoră să înoate, aleargă mult, cu siguranță este recomandat îndeosebi persoanelor care vor un animal de companie înțelegător, isteț și neplictisitor.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.