Părinți și copiiDe ce este bine să bei 3 căni de lapte de capră...

De ce este bine să bei 3 căni de lapte de capră pe zi?

Laptele de capră este recomandat în alimentația zilncă a persoanelor de toate vârstele, el are alte proprietăți specifice în comparație cu alte tipuri de lapte. Acest aliment este cu adevărat bun pentru sănătatea organismului, poate ajuta în prevenirea și combaterea cancerului.

Consumul de lapte de capră este indicat din mai multe motive. Sunt recomandate 3 căni de lapte de capră pe zi la adulți și copii, pentru că are numeroase beneficii pentru sănătate, precum:

  • Ajută la mineralizarea oaselor prin aportul de calciu, magneziu, potasiu, fosfor
  • Vindecă rahitismul, ulcerul, anemia, stările de nervi
  • Previne apariția cancerului, normalizează tensiunea arterială
  • Menține sănătatea inimii, are vitamina B12 cu efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular
  • Are efect calmant, ameliorează durerile de cap și stărie de anxietate.

Copiii cu vârsta minimă de 3 ani pot bea doar două căni de lapte de capră pe zi, iar cei mai mici trebuie să bea mai puțin. Laptele de capră are multe vitamine și ajută în prevenirea și tratamentul răcelii la copii. Se recomandă laptele cald în caz de dureri de gât, bronșită, laringită, inflamație a plămânilor.

Laptele de capră – un medicament pentru cancer

Un studiu realizat de cercetători, de pe NCBI, arată activitatea anticanceroasă a laptelui de capră. Acest lapte are peptide și proteine de înaltă calitate, care includ 20% zer și 80% cazeină. Zerul are 5 proteine majore, foarte importante, precum: α-lactalbumină, imunoglobuline, glicomacropeptidă, β-lactoglobulină și albumină serică. Cercetătorii sugerează că zerul și cazeina din laptele de capră au efecte antivirale, antibacteriene, antioxidante, antifungice.

Există studii care demonstrează că proteinele din laptele de capră și cazeina au activitate antitumorală eficientă. Consumul de lapte de capră poate ajuta în prevenirea acestei boli grave, care este una dintre cele mai frecvente la nivel mondial.

Neoplasmele benigne din tumori pot fi stopate printr-un tratament cu lapte de capră administrat timp de 3 luni. Laptele se bea crud, nu trebuie să fie pasteurizat sau fiert.

Laptele de capră are un acid organic, despre care s-a spus că oprește cancerul mai ales dacă este în stadiu incipient.

În caz de cancer, cura cu lapte de capră se face astfel:

  • Se bea câte un pahar cu 200 ml lapte de capră dimineața și seara, în reprize scurte de 5-10 zile, dacă se dorește doar creșterea rezistenței și vitalității organismului, remineralizarea și energizarea corpului
  • Se bea câte un pahar cu 200 ml lapte dimineața, un pahar cu 250 ml lapte înainte de prânz și un pahar cu 250 ml lapte seara, înainte de cină.

Laptele de capră reduce nivelul de colesterol din sânge, are proprietăți antimicrobiene ale peptidelor cazeinei. Acest lapte are 93 de secvențe de peptide diferite, bioactive, care au efecte terapeutice bune asupra sănătății oamenilor. Studiile cercetătorilor arată că peptidele bioactive derivate din lapte de capră au efect asupra celulelor canceroase din colon, deci au proprietăți anti-cancerigene.

Laptele de capră crud fortifică plămânii

În stare crudă, laptele de capră îmbunătățește sănătatea plămânilor și are acțiune vindecătoare pentru afecțiunile intestinale și cardiovasculare.

Laptele de capră ajută și în tratamentul afecțiunilor cronice ale colecistului și ficatului. Are cisteină – o substanță care promovează eliminarea toxinelor din organism și ajută la îmbunătățirea funcției ficatului. În caz de boli hepatice trebuie întrebat medicul dacă este indicat de consumat lapte. Având în vedere că acest lapte este destul de gras, el se poate dilua cu ceai de mușețel și se poate îndulci cu miere de albine.

Laptele de capră este utilizat în bolile tractului gastrointestinal. El protejează membrana mucoasă a stomacului, ajută la restabilirea acesteia și poate calma durerile și arsurile de stomac ce sunt produse de ulcer gastric sau gastrită. Tratamentul cu lapte de capră ajută și în combaterea toxinfecțiilor alimentare, la eliminarea toxinelor din organism.

Laptele de capră crește imunitatea organismului

Pentru creșterea imunității se recomandă laptele de capră roșie care este bogat în nutrienți. Acesta se bea întotdeauna crud și ajută în restabilirea imunității. Acest lapte fortifică organismul, este bogat în nutrienți.

Laptele de capră este indicat și în boli grave, cum ar fi: afecțiuni paratiroidiene, dezechilibre hormonale, cancere depistate în formă incipientă, atrofii musculare, anemie și altele.

Acest lapte este o băutură excelentă și pentru adulți și pentru copii, chiar și pentru persoanele fără probleme de sănătate, deoarece crește în mod eficient imunitatea organismului. În general se bea o cană de 200 ml de lapte de capră pe zi. În caz de anemie, lipsă de nutrienți, imunitate scăzută se bea 2-3 căni de lapte de capră pe zi.

Laptele de capră este bogat în calciu

Acest lapte are efect vindecător și în plus este o sursă importantă de calciu. El are un gust excepțional, cu siguranță va fi și pe placul copiilor. Oamenii care au băut acest lapte în copilărie, cu siguranță simt nevoia să-l aibă în alimentație și la vârsta adultă.

Atât laptele de capră, cât și brânza din acest lapte are mult calciu, vitamine (A, B, C, D, E) și alte micro și macroelemente. Acest lapte are de 6 ori mai mult cobalt decât vitamina B12. De asemenea, are un conținut ridicat de calciu și de potasiu. Este important pentru sănătatea oaselor, a dinților, pentru dezvoltarea și funcționarea corectă a întregului sistem cardiovascular.

Laptele este foarte benefic pentru metabolism deoarece are proteine complete, minerale, grăsimi și oligoelemente. Este indicat copiilor, adulților, persoanelor cu anemie, femeilor însărcinate. Este un aliment foarte bun pentru persoanele care sunt în perioada de convalescență, care au nevoie de recuperare după fracturi de oase, după stres și efort fizic.

Desigur există și alte alimente bogate în calciu (fasole, varză kale, mazăre, linte, semințe, alge marine, produse din soia, fructe oleaginoase, verdețuri, legume crucifere) dar acestea nu oferă atât de multe beneficii precum laptele de capră.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.