Rețete culinarePreparate delicioase din rozmarin, miere și scorțișoară

Preparate delicioase din rozmarin, miere și scorțișoară

Rozmarinul este considerat o plantă vindecătoare cu o mie de proprietăți, care se folosește în diferite preparate culinare. El se combină foarte bine cu scorțișoară și miere și are numeroase beneficii pentru sănătate.

Dacă ești în cautarea unei băuturi care să ajute la detoxifierea organismului, atunci ai putea realiza una care să conțină ca ingredient principal rozmarinul. Cel mai bun exemplu este ceaiul de rozmarin.

Această plantă va îmbunătăți sănătatea organismului și va oferi numeroase beneficii acestuia. Rozmarinul este folosit de secole în gastronomie și medicina populară, deoarece el are multe avantaje:

  • Întărește imunitatea organismului, funcțiile cognitive și calmează durerile musculare
  • Calmează balonarea, flatulența, arsurile la stomac
  • Scade nivelul de colesterol din sânge, combate obezitatea și este un bun antiinflamator
  • Este eficient în caz de gută, tuse cronică, tuse uscată, dureri de cap, răceală
  • Stimulează funcția sistemului nervos, elimină oboseala
  • Este un bun antiseptic natural și are și alte proprietăți medicinale
  • Stimulează secreția de bilă, facilitează digestia
  • Are proprietăți expectorante, antitusive și antibacteriene
  • Ajută la îmbunătățirea memoriei și la reducerea hipertensiunii arteriale
  • Induce un somn mai bun, liniștit și sănătos.

Sirop cu miere, scorțișoară și rozmarin

Acest preparat este foarte dulce și aromat, are proprietăți excelente pentru sănătate.

La realizarea lui se folosesc următoarele ingrediente: ½ cană miere, ½ cană apă, 3 batoane de scorțișoară, 4 crenguțe proaspete de rozmarin.

Se prepară astfel:

  • Se pune apa și mierea într-o oală, la foc mediu și se amestecă încet până ce mierea se dizolvă
  • Se adaugă crenguțele de rozmarin și batoanele de scorțișoară
  • Apoi se ia de pe foc și se lasă timp de câteva ore să se răcească încet la temperatura camerei
  • Se strecoară acest sirop și se păstrează într-un borcan închis cu capac.

Sirop cu scorțișoară, lămâie și rozmarin

Acest sirop are avantaje pentru sănătatea organismului și se folosește în perioada lunilor de iarnă. El îndepărtează oboseala, starea de anxietate, letargie și te face să te simți mai bine și mai plin de energie.

Gustul lui este minunat, iar modul de realizare este destul de simplu. Se folosesc următoarele ingrediente: 30 g rozmarin, o lămâie, 200 g zahăr brun din trestie de zahăr, 300 ml apă, o lingură de scorțișoară.

Se procedează astfel:

  • Se pune apa la încălzit, se adaugă zahărul și se amestecă până ce acesta se topește
  • Se adaugă feliile de lămâie și se mai fierbe puțin, apoi se dă vasul deoparte
  • Se pune scorțișoara și firele de rozmarin în sirop, se lasă să stea timp de 6-8 ore la temperatura camerei
  • Se scot firele de rozmarin și se pune siropul în sticlă.

Acest sirop este delicios și se păstrează la frigider. Se poate folosi la diferite băuturi nealcoolice și cocktailuri.

Băutură cu scorțișoară și rozmarin

Această băutură se servește de sărbători pentru că este considerată o băutură festivă. Ea se realizează din următoarele ingrediente: 4 lingurițe de sirop cu scorțișoară, lămâie și rozmarin, 50 ml de whiskey bourbon, puțin bitter, o fâșie de coajă de portocală, o crenguță mică de rozmarin proaspăt.

Se prepară astfel: într-un pahar din sticlă se pun cele 3 ingrediente (sirop, bitter și bourbon) se adaugă gheață și se amestecă; se pune coaja de portocală și crenguța de rozmarin în pahar și se servește proaspăt.

Sirop cu lămâie și rozmarin

Acest sirop se realizează din următoarele ingrediente: 700 ml apă, 400 g zahăr, zeama de la o lămâie, 5 fire de rozmarin.

Se procedează astfel:

  • Se pune apa într-un vas la foc mediu
  • Se spală rozmarinul cu apă, apoi se presează și se fierbe 5 min în apă
  • Se dă vasul deoparte și se lasă rozmarinul la infuzat timp de 10 minute
  • Se strecoară siropul, se adaugă zahărul și zeama de la o lămâie
  • Se ține la foc mediu timp de 5-6 minute, apoi se dă deoparte și se pune într-o sticlă.

Acest sirop se păstrează la frigider și se folosește în cantitate mică, câte 2 linguri pentru a scăpa de stările rele de letargie și simptomele produse de mahmureală (ex. durere de cap, frisoane, sete, senzație de greață).

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.